Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 paź 2011, 17:19 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Adrian
Fotoreporter TVN24 uderzył w twarz starszą kobietę pełniącą funkcję męża zaufania w lokalu wyborczym w Gdyni - informuje dzisiejsza "Gazeta Polska Codziennie".

Doszło do tego po przybyciu na głosowanie Leszka Millera. Gdy Miller głosował, reporterzy rzucili się, aby robić mu zdjęcia. Wchodzili za kotary. Nic nie robili sobie z ostrzeżeń członków komisji, że łamią prawo wyborcze. Kamerzysta TVN24 stwierdził, że pani Lewandowska mu przeszkadza.

– Zachowywałam się spokojnie, a oni coraz mocniej napierali – mówiła później.

W pewnym momencie kamerzysta kopnął ją i uderzył kamerą w twarz. Efektem był krwiak na twarzy kobiety. Według świadków zdarzenia, brutalne zachowanie pracownika TVN24 nie było przypadkowe. Wcześniej reporterzy drwili z plakietki męża zaufania PiS, którą miała w klapie Lewandowska.

Członkowie komisji sporządzili oficjalną notatkę o złamaniu prawa przez fotoreporterów i poturbowaniu kobiety.

Krystyna Lewandowska jest inwalidką wojenną. W czasie wojny służyła w AK jako łącznik, później trafiła do obozu koncentracyjnego dla dzieci w Łodzi. W PRL wspierała strajkujących stoczniowców.

za: http://niezalezna.pl/17513-uderzyl-inwa ... -sie-z-pis

Według mnie to ewidentnie pokazuje twarz tej telewizji i jej "dziennikarzy". Osobiście staram się nie oglądać TV poza sportem, nie kupuję też gazet. Ale to zachowanie jest bardzo nie na miejscu. Ciekawe czemu nie ma o tym nic w głównych mediach...

PostNapisane: 13 paź 2011, 09:24 
Mile widziany
Mile widziany

Imię: Teresa
No właśnie, ciekawe czemu media o tym milczą.Często mówią o takich duperelach, że naprawdę nie chce się oglądać.

PostNapisane: 13 paź 2011, 10:01 
Dyskutant
Dyskutant

media o tym milcza bo to pewno znowu nadinterpretacja tego szmatlawca..i tyle..

PostNapisane: 13 paź 2011, 10:40 
Pisarz
Pisarz

Imię: Bogdan
Ciekawe nie wiedziałem o tej sytuacji,media żadne także nic nie wspominały jesli to prawda to ktoś się powinien tym zajac mam tu namyśli wymiar sprawiedliwości.

PostNapisane: 17 paź 2011, 15:41 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

Imię: Mariusz
Niestety, ale linki do niezależnej już nie robią na mnie wrażenia.
To samo źródło nadal, z uporem lansuje teorie o zamachu na TU 154 M, o dobijaniu rannych, sztucznej mgle itp...
Przypominam że żaden specjalista z dziedziny lotnictwa, ani żadne śledztwo nie potwierdziły tych hipotez.
Odpowiedzcie sobie sami, ile w tym prawdy,a ile marketingu dla lepszej sprzedaży pisma.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]