Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 lis 2006, 20:22 
Mile widziany
Mile widziany

Postanowiłam sobie kupić fotel fatty. To taki fotel wypełniony granulkami. Może ktoś z Was ma taki fotel lub miał okazje na nim siedzieć? Podobno wygodny. Intryguje mnie kwestia tych granulek Bo skoro sie swobodnie przemieszczają to jakim cudem nie uciekają z oparcia na dół? Prosze o jakieś opinie dotyczące użytkowania tego fotela jeśli to możliwe. A wygląda to tak http://www.allegro.pl/item139039277_reh ... t_pzh.html

Przyjaciele są jak ciche anioły

PostNapisane: 14 lis 2006, 21:41 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Użytkowałam to coś a właściwie próbowałam :/
Ktoś mi polecił by kupić to Kubie.Popierwsze dłuższe siedzenie czy tez leżenie na tym czymś powoduje,że jestes mokrusieńka na całym ciele.Miałam identyczny jak ten czerwony.Po drugie,granulki przemieszczają sie aż za swobodnie.I efektem dłoższego siedzenia jest to,że w końcu siedzisz na "samej podłodze".Granulki spod dupci uciekają.Żeby na tym posiedzieć w miarę wygodnie i dłuższą chwilę nie wolno sie kompletnie ruszać.
Jest to raczej niemożliwe u gatunku ludzkiego i to dochodzi po trzecie podczas najmniejszego ruchu słyszy sie niesamowicie irytujący odgłos ocierania sie styropianu o styropian+ szeleszczenie tej dermy.

PostNapisane: 14 lis 2006, 22:30 
Mile widziany
Mile widziany

Małgośka napisał(a):
Żeby na tym posiedzieć w miarę wygodnie i dłuższą chwilę nie wolno sie kompletnie ruszać.

Łe to odpada bo ja sie lubie wiercić :wink:
Małgośka napisał(a):
dłuższe siedzenie czy tez leżenie na tym czymś powoduje,że jestes mokrusieńka na całym ciele.

Czyli wzrośnie zużycie wody :evil: :razz:
Solidne argumenty przemawiające za tym by raczej sie wstrzymać z zakupem. I dobrze. Ostatecznie sto ileś tam zł piechotą nie chodzi :wink: Bardzo dziękuję Małgosiu za porade. :* O coś takiego właśnie mi chodziło. :smile: Konkretnie i przekonująco. :smile: Oczywiście każdy może mieć swoje zdanie ale Twoje słowa Potwierdzają przysłowie "nie wszystko złoto co sie świeci" Cieszę się że zapytałam o zdanie na tym Forum :smile:
Ps. A za ten podpis to naprawde należy Ci sie jeszcze jeden :*
Ostatnio minie za fajnie a tak .. od razu lepiej :przytul:

PostNapisane: 14 lis 2006, 23:49 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

:oops: :oops: :buziak: :buziak:
Jest w regulaminie,że nie wolno samych buziek wstawiać dlatego pisze to zdanie.Żeby nie było tak goło a słow mi w gębie zabrakło....

PostNapisane: 15 lis 2006, 00:58 
Administrator Główny
Administrator Główny

Imię: Ewa
Tak się składa, że też mam ten fotel od 2-3 miesięcy.
Moim zdaniem jest rewelacyjny, wszyscy lubią na nim siedzieć, siostra sobie czasem pożycza, dzieci jak przychodzą to się o niego biją, a ja sama czytam wykłady czy książkę to tylko w tym fotelu. A do oglądania filmów, jeśli ktoś ma nisko TV to też się nadaje. Ja w każdym razie nie narzekam.
Zdradzę Wam, że moja była nauczycielka chce kupić takie cudo swojej córce pod choinkę. Mówiła, że fantastycznie się na tym siedzi.
Małgośka napisał(a):
Popierwsze dłuższe siedzenie czy tez leżenie na tym czymś powoduje,że jestes mokrusieńka na całym ciele

no to zdziwiłaś mnie, ja jestem sucha :P
Niektórzy mają jednak problemy ze wstawaniem z tego fotelu. Więcej problemów nie zauważyłam.
Polecam zajrzenie na stronę www.fatty.pl ja właśnie z tej strony kupiłam fotel (3XL)

PostNapisane: 15 lis 2006, 08:06 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Jestem zaskoczona :grin:
Ale być może producenci "dopieścili" produkt by spełniał wymagania.
Ja to miałam dość dawno temu i być może coś się zmieniło.
Na stronie,którą pokazałaś , są , widzę,różne modele...
Zatem Daisy zastanów sie jeszcze :wink:

PostNapisane: 15 lis 2006, 13:47 
Pisarz
Pisarz

jesteście pewne że piszecie o tym samym fotelu? wykonanym przez tego samego producenta?

PostNapisane: 15 lis 2006, 15:53 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Ja swój kupiłam w sklepie ortopedycznym.Producenta nie znam,nie pamietam.Widze tylko,że jest identyczny wizualnie jak tamten mój.

PostNapisane: 15 lis 2006, 17:05 
Mile widziany
Mile widziany

bubu napisał(a):
jesteście pewne że piszecie o tym samym fotelu? wykonanym przez tego samego producenta?

Ja chce kupić producenta podanego na przez Niepokorną :) Nie przyszło mi do głowy że być może ktoś inny też takie same fotele produkuje i być może właśnie o fotelu od innego producenta mowiła Małgośka. Tak więc wciąż się zastanawiam :wink:

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]