Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona

Czy jesteś zadowolony z działania (technicznego) forum?
Tak 78%  78%  [ 39 ]
Nie 22%  22%  [ 11 ]
Liczba głosów : 50

Autor Wiadomość
PostNapisane: 31 lip 2008, 01:51 
Administrator Główny
Administrator Główny

Imię: Ewa
Witajcie kochani!

Jak pewnie większość z Was pamięta, w maju mieliśmy problemy z serwerem i zmuszeni byliśmy przenieść się na inny. W związku z tym chciałabym zapytać Was, jak działa Wam forum? Czy zauważyliście jakieś pady forum , problemy z wysyłaniem postów czy jakiekolwiek inne, które mogłyby być spowodowane przez serwer?
Powodem tego pytania jest fakt, że serwer ten został opłacony na 3 miesiące i niedługo trzeba będzie podjąć decyzję, czy przedłużamy, czy przenosimy na inny. W związku z tym prosimy Was bardzo o pomoc, co pomoże nam podjąć decyzję..

Edit: W tym temacie możecie także zgłaszać wszelkie pytania bądź wątpliwości dotyczące działania forum.

Pozdrawiam

PostNapisane: 31 lip 2008, 05:24 
Dobry duch
Dobry duch

Gdy wczoraj weszłam tu po raz pierwszy, stronka bardzo wolno się otwierała. Potem miałam problemy z rejestracją; próbowałam kilkakrotnie i za każdym razem strona zawieszała się.
Gdy udało już mi się dołączyć do grona forumowiczów i chciałam napisać posta, działo się ponownie to samo: bardzo długie oczekiwanie na wysłanie, na otwieranie i chwilowe zawieszanie się stronki.
Dziś działa o niebo lepiej :smile: może dlatego, że jest tak wcześnie...

PostNapisane: 31 lip 2008, 09:10 
Administrator Główny
Administrator Główny

knedliczek, dziękuję za pierwszą opinię :) Czy pozostali również mają bądź w niedawnym czasie mieli takie problemy?

PostNapisane: 31 lip 2008, 09:44 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Powiem ci Ewo, ze jestem zadowolona i to bardzo, bo wiele mi pomogliście i gdyby nie to Forum, to byłoby mi b ciężko! I jeszcze raz chce Wam tu bardzo podziekowac, bo często wiele dobrego robi rozmowa, oj to naprwdę duzo daje.
Ja nie lubię zmian, bardzo nie lubie, i jesli by znowu miała zmienic się strona naszego forum, to byłoby mi smutno...ale jesli będzie trzeba to ok.
No ogólnie nie mam zastrzezeń. Czasem ciężko dodaje mi się posty, ale mówię to nie jest za każdym razem, poza tym zdarza mi się, ze stronka nie chce mi sie otwierac. Jednak i tak jest super, a błędy przeciez sie zdarzaja. :wink:

[ Dodano: Czw Lip 31, 2008 10:53 ]
Na przykład wysłanie tego postu trwało długo.
Nie wiem, czy tylko mnie, czy innym tez, ale bardzo brakuje mi mozliwości edycji postu. Mogło by byc to w ten sposób, ze tylko przez np 15 minut po wysłaniu mozna edytowac, aby faktycznie ludzie tego nie nadużywali.

PostNapisane: 31 lip 2008, 14:10 
Dobry duch
Dobry duch

Co do działania forum to jest z tym różnie. Nieraz wszystko działa dobrze ale powiedzmy 30-40% czasu działa średnio. Często problemy występują przy wysyłaniu postów - zresztą widać to w niektórych postach kiedy ktoś wysyła dany post 3 razy itp. Jak na tak w sumie małe forum to kiepski rezultat.

A tak z ciekawości na jakim serwerze stoi teraz forum? I ile płacicie? Jak duży jest plik backupu forum? Ostatnio szukałem dla siebie serwera więc trochę szukałem. Co prawda na razie nie mam tam nic wielkiego więc nie mogę ocenić jak działa :)

PostNapisane: 31 lip 2008, 16:23 
Pisarz
Pisarz

Co do mnie, kilka razy zdarzało mi się, że nie mogłam wejść na Forum OFONK-ów. Próby podejmowałam trzy razy pod rząd i za każdym razem wyskakiwał napis w języku obcym obwieszczający błąd, tyle zdołałam dorozumieć się... albo inny jeszcze przypadek: zalogowałam się, i piszę post, wysyłam go i...po chwili wszystko znika powracając do początku, do ponownego zalogowania :!: przecież zalogowałam się już... przyznaję, byłam wściekła, bo traciłam czas... :/

PostNapisane: 31 lip 2008, 22:50 
Administrator Główny
Administrator Główny

Dziękuję Wam za opinie i liczę na kolejne od innych :) Myślę jednak, że niewiele będą odbiegały od tych, które teraz się pojawiły. Wszystko więc wskazuje na to, że po raz kolejny przeniesiemy forum, a jeśli znów nieskutecznie, tj. jeśli znów pojawią się problemy - będziemy musieli zmienić skrypt forum. Ale to w razie ostateczności :)

cybzolw napisał(a):
A tak z ciekawości na jakim serwerze stoi teraz forum? I ile płacicie? Jak duży jest plik backupu forum? Ostatnio szukałem dla siebie serwera więc trochę szukałem. Co prawda na razie nie mam tam nic wielkiego więc nie mogę ocenić jak działa :)

Obecnie stoi na livenet.pl, wcześniej był (zaczynając od początku) na jor.pl, potem kolejno webd.pl, nazwa.pl i teraz livenet.pl. Na livenet wykupiłam na razie tylko na 3 miesiące i to wyniosło 66 zł. Cena jednak zależy od pakietu. Baza danych zajmuje ponad 100 MB, czyli bardzo dużo. Jedynie, co mogę Ci poradzić to to, abyś nie inwestował w nazwa.pl i home.pl bo słyszałam same negatywne opinie na ich temat (szkoda, że po fakcie) i sama też nie polecam nazwa.pl.

PostNapisane: 1 sie 2008, 08:51 
Moderator
Moderator

Imię: Marcin
Ja chciałem sobie zmienić awatar. Po usunięciu obrazka nie mogę dodać nowego mimo, że spełnia kryteria. Po kliknięciu przycisku "Wyślij. nie mam komunikatu o aktualizacji profilu tylko na nowo edycję profilu

PostNapisane: 1 sie 2008, 11:55 
Administrator Główny
Administrator Główny

Marcin87 napisał(a):
Po usunięciu obrazka nie mogę dodać nowego mimo, że spełnia kryteria. Po kliknięciu przycisku "Wyślij. nie mam komunikatu o aktualizacji profilu tylko na nowo edycję profilu

Marcinie, skoro profil się nie załadował, tuż nad nim powinien pojawić się komunikat dlaczego. Zwykle przyczyną jest właśnie za duży Avatar lub nie uzupełnienie pola z czerwoną gwiazdką (obowiązkowych.)

PostNapisane: 1 sie 2008, 12:24 
Dobry duch
Dobry duch

Spoko ja już się zdecydowałem - postawiłem na cal.pl - całkiem przyjemna oferta cenowo jak na moje potrzeby :) Konkretnie wybrałem http://www.cal.pl/index.php?act=home . Zresztą można wziąć na 7 dni testowo i sprawdzić jak działa :)

PostNapisane: 3 sie 2008, 10:48 
Moderator
Moderator

Mi ogolnie wszystko dziala,a jak cos jest nie tak to tylko i wylacznie wina mojego neta.

PostNapisane: 22 gru 2008, 23:04 
Moderator
Moderator

Nie działa mi dobrze forum i szczerze powiedziawszy mnie to denerwuje. Nie chce się załadowywać do końca strona forum, wolno chodzi (na pewno nie przez mojego neta, bo mam w miare dobrego), wyskakują jakieś błedy ostatnio nawet dość często :sad:

PostNapisane: 22 gru 2008, 23:48 
Pisarz
Pisarz

A Admini maja to gdzies... ;)
Ja juz dawno o tym pisalem ze obecny hosting to kaplica.

PostNapisane: 23 gru 2008, 13:55 
Junior Admin
Junior Admin

Imię: Agnieszka
U mnie wszystko działa elegancko, forum wczytuje się w 2,282 sekundy, bez żadnego problemu. Kiedyś miałam problem, ale winna za to była moja Mozilla, a raczej jedna wtyczka, którą wywaliłam i od tego czasu kłopotów nie ma żadnych.

Adi85, mam takie wrażenie, że nie szanujesz pracy Adminów... Wyprowadź mnie z błędu, jak się mylę. :roll:
Cytuj:
A Admini maja to gdzies...

Tobie się wydaje, że oni nic nie robią ? :)

Ostatnio edytowano 23 gru 2008, 14:00 przez LC, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 23 gru 2008, 14:15 
Pisarz
Pisarz

Cytuj:
Adi85, mam takie wrażenie, że nie szanujesz pracy Adminów... Wyprowadź mnie z błędu, jak się mylę. :roll:

owszem, bo kazda jakakolwiek sugestia olewka.

PostNapisane: 23 gru 2008, 23:28 
Administrator Główny
Administrator Główny

Kruszynka napisał(a):
wyskakują jakieś błedy

Kruszynko, a możesz napisać dokładnie jakie błędy się pojawiają? Ich treść lub cokolwiek, co pozwoli nam zidentyfikować problem.
Ja, podobnie jak Agnieszka, nie mam problemów z serwerem, przynajmniej do tej pory.

Ostatnio edytowano 23 gru 2008, 23:28 przez Niepokorna, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 29 gru 2008, 22:49 
Moderator
Moderator

jak mi się teraz pojawią błedy to screena zrobię

PostNapisane: 21 sie 2009, 10:50 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Joasia
Mniej więcej od 2 tyg mam problem z forum. Samo zalogowanie się trwa ok. 1 min. Jeszcze gorzej jest gdy chcę wysłać post. Czasem wysyłanie trwa 2-3 min. A przy wysyłaniu wiadomości na pw od czasu do czasu wyświetla mi się wiadomość o błędzie w połączeniu z serwerem. Podobny problem ma Kora40, wspominała mi, że czasem po prostu "wyrzuca" ją z forum. Inne fora i programy chodzą bez zastrzeżeń. Bywa i tak, ze muszę wyjść z forum, bo nie da się nic wysłać. Czy ktoś jeszcze ma podobny problem? Jak go rozwiązać?

Dać dużo ciepła umie i każdy ból zrozumie.
A gdy przestaje dla nas bić tak trudno dalej
żyć...
Kocham Cię Mamo!!!!!!!!!!!!!!

PostNapisane: 21 sie 2009, 12:23 
Pisarz
Pisarz

fakt czasami mnie wyrzuca jak to nazywam.ale nie wiem,czy to wina mego neta czy forumowego serwera.bo ja stawiam na mojego conecta,ze tak swiruje.

PostNapisane: 21 sie 2009, 12:38 
Moderator
Moderator

Imię: Zbyszek
Mnie działa zadawalająco

Bytom - Rozbark

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1