Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 126 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 kwi 2010, 01:17 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Cytuj:
Jak dla mnie temat fiony i jej żałoby jest zakończony

no juz dawno
ale jak widac chyba nie dla niego bo nadal wisi na mnie jak by nie mial nic lepszego do roboty :o

dzis widzialam przez chwile powrot M. Kaczynskiej tak mi sie znowu przykro zrobilo, kurde jakie to smutne ze tak zginela naprawde nie zasluzyli na to...

PostNapisane: 14 kwi 2010, 09:38 
Dyskutant
Dyskutant

Imię: Piotr
Moze kogoś zaciekawi ten wywiad:
http://fakty.interia.pl/raport/lech-kac ... 64095,6912

PostNapisane: 14 kwi 2010, 09:57 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Przeczytałam i muszę się zgodzić z nagłówkiem tego wywiadu,zresztą ja dużo czytam i słucham wypowiedzi na ten temat.Nawet wczoraj oburzył mnie fakt takiej kalkulacji w wywiadzie telewizyjnym o Marszałku Sejmu.
Gdzie jeszcze nie skończyła się żałoba,a już snujemy domysły co też Marszałek może na tym skorzystać i dlaczego.
Moim zdaniem jak do tej pory zachowuje się i wszystkie Jego wypowiedzi mnie osobiście się bardzo podobają.Nie widzę w tym żadnego interesu,a zwykłą konstytucyjną funkcję,którą nakłada na Niego Jego praca.
Nie znam Go dobrze,ale podoba mi się Jego zachowanie!

PostNapisane: 14 kwi 2010, 13:37 
Dyskutant
Dyskutant

Imię: R
Wczoraj ktoś ładnie powiedział media są dwulicowe za życia śmiały i pokazywały Lecha w najgorszym świetle.
Wczoraj wadziłem jak Lech Kaczyński uratował dziewczynę jak miała atak serca to było chyba w Gorzowie Wlp. Odszedł od mównicy i wezwał swojego lekarza.

Pytam się czemu za życia Lecha nie wyemitowano tego materiału !!!

Ja nie mowie że Lech był idealny ale kto z nas jest.
Media powinni pokazywać osoby z jednej jak i drugiej strony.

To samo było z Michael'em Jacksonem za życia pedofil a po śmierci król popu

Czy trzeba umrzeć by media uznały że człowiek wcale nie był zły?
Media nie które są dwulicowe i tyle!!

http://www.biseksualisty-geja.blog.onet.pl/

Ostatnio edytowano 17 kwi 2010, 00:12 przez Niepokorna, łącznie edytowano 2 razy
Poprawiłam literówki.

PostNapisane: 14 kwi 2010, 13:50 
Pisarz
Pisarz

Imię: Kasia
dwulicowośc to głównie mętalność Polakow tak samo jak zlośliwosci :|

PostNapisane: 14 kwi 2010, 15:18 
Pisarz
Pisarz

Imię: Greg
Kto mówił, że Lech jest ZŁY?
Przecież całkowicie sympatyczne wywiady widziałem za życia na polsacie i TVN z nim i z jego żoną... Przesada, media mówiły i pokazywały jakim był czasami nieudolnym prezydentem. Miał wpadki Irasiady, Borubary, odwrotnie trzymana flaga i inne....

PostNapisane: 15 kwi 2010, 11:18 
Dyskutant
Dyskutant

Chciałbym powiedzieć że o nie takcie Bronisława Komorowskiego miał w tym tygodniu ogłosić termin wyborów prezydenckich dobrze parlamentarzyści ostudzili jego zapał i ogłosi po konsultacji 21 kwietnia.

Tak jak Kalisz powiedział że jeszcze w grobu ci ludzie nie są a już rozgrywa się gra polityczna oddajmy im najpierw hołd

i tak wiadomo że Komorowski wygra z skąd ten pospiech?
Jedynie Cimoszewicz ma szanse przeszkodzić w wygraniu.
Ponieważ na bank Jarosław Kaczyński nie będzie kandydować.
A Jerzy Szmajdziński nie żyje.

PostNapisane: 15 kwi 2010, 11:32 
Pisarz
Pisarz

Imię: Kasia
no ja sie akurat mało interesuje polityką nie chce mi czasami nawet się suchać jak oni między sobą się żra

PostNapisane: 15 kwi 2010, 21:47 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Fiona,to nic innego bym przez całe życie nie robiła ,tylko rozpaczała z powodu kataklizmów ,wojen i mordów na świecie...zwariowałabym.

PostNapisane: 16 kwi 2010, 15:55 
Moderator
Moderator

Ludzie dopiero po śmierci - widzą jaki ktoś był....
Ale mam już szczerze powiedziawszy dość- tych info o tej tragedii. Mam już przesyt. Gazety- jedno i to samo w każdej,w tv ciągle w kółko ten sam temat, na necie to już nawet nie czytam...

http://www.youtube.com/watch?v=vwVnogxSKQE&list=HL1337635196&feature=mh_lolz

PostNapisane: 16 kwi 2010, 21:05 
Pisarz
Pisarz

Imię: Kris
Chociaż jedna asia_86 napisała co o Tym myśli haha

PostNapisane: 16 kwi 2010, 21:59 
Dyskutant
Dyskutant

Nie ma się co dziwić prezydent zginął i 94 osoby wybitni media oddają im hołd szkoda tylko że za zycia nie byli docenieni .

Niektóre media są dwulicowe gazeta wyborcza

Ostatnio edytowano 17 kwi 2010, 10:27 przez LC, łącznie edytowano 1 raz
poprawiono

PostNapisane: 28 kwi 2010, 22:52 
Pisarz
Pisarz

Imię: K
Skandal w Gorzowie! Ktoś napisał "H... ci w d...” na pół strony A4 w księdze kondolencyjnej ofiar katastrofy w Smoleńsku!
http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100428/POWIAT04/97909242

PostNapisane: 5 maja 2010, 09:54 
Pisarz
Pisarz

Imię: Ewa
Tragedia straszna. Ale tak mało mówi się o tych młodych, pełnych życia stewardesach, a o politykach tak dużo (...) Szczerze?- Chce mi się... spawać... na to wszystko, a szczególnie na politykę! Przekroczono granicę dobrego smaku zarówno w mediach, jak i w parlamencie. Mam serdecznie dość słuchania na ten temat- jakie to dziedzictwo i testament po tych tragicznie zmarłych, co niektórzy będą wypełniać...

PostNapisane: 5 maja 2010, 23:19 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

Imię: Mariusz
Taka moja krótka refleksja na temat tego całego zamieszania....
Po pierwsze ludziom, urzędnikom państwowym a teraz już przede wszystkim zmarłym, należy się szacunek.
Natomiast co do całej medialności to nie dam się wpuścić w takie myślenie że media manipulowały.
Naprawdę w dzisiejszych czasach mamy tak wiele różnorakich mediów. Można spojrzeć na wiele spraw z różnych stron, poczytać różne poglądy. Jeżeli ktoś tu jest winny to myślę że winni są sami ludzie którzy może i dali się zmanipulować ale z własnego lenistwa. Wszyscy dobrze wiemy że są media przychylne jak i nie przychylne całej tej polityce. Wystarczy odrobina dobrej woli i spojrzenia z dystansem, wyłączeniem emocji.
Nie ma złych i dobrych partii. nie ma złych i dobrych ludzi. Są złe i dobre decyzje....

Aga 64 napisał(a):
Dla mnie Lech Wałęsa, patrząc na to co zrobił w latach 80-tych i na początku prezydentury to bez wątpienia bohater narodowy, to jeden z tych dzięki którym żyjemy w wolnej, suwerennej i niepodległej Polsce.

Całkowicie się z Tobą zgadzam. Niestety mam tez spory żal o to że w ostatnich czasach postać Lecha Wałęsy była często obiektem kpin, głupich żartów i pomówień... Wałęsa miał otwarty konflikt z braćmi Kaczyńskimi a w polityce jak wiadomo wszystkie chwyty dozwolone.
Na tym konflikcie stracili wszyscy, nikt nie zyskał. Jednak patrząc w przeszłość nie można negować tego że Wałęsa zasłużył się dla Polski w sposób wybitny. Może mało elegancki lecz jednak wybitny.
Apeluję o szacunek dla byłego Prezydenta Wałęsy, skoro zależy wam na szacunku obecnego, tragicznie zmarłego Prezydenta Kaczyńskiego.

PostNapisane: 6 maja 2010, 10:21 
Pisarz
Pisarz

mariano napisał(a):
Na tym konflikcie stracili wszyscy, nikt nie zyskał.

I tu, w tym jednym punkcie, mam odmienne zdanie. Tragedia straszna dla rodzin, ale w polityce- przemieszanie- taka reorganizacja. Posłowie kolejni na listach zajmą miejsce po zmarłych. Wybory prezydenckie będą szybciej. Nie ulega wątpliwości, że notowania PIS-u w sondażach diametralnie wzrosły. A już najwięcej zyskał Putin. Pokazał Europie inną twarz- twarz dobrego i łagodnego, a zarazem stanowczego " władcy ". Pokazał światu, jakim jest przyjacielem Polski, w kontekście tego, że my, Polacy, osądzamy Rosjan tak krytycznie, a oni są tacy wspaniali... Nie mówię, że emocje zwykłych Rosjan były udawane, ale, jak zobaczyłam, jak Putin obejmuje Tuska, to mi się przypomniały czasy Związku Radzieckiego- ręce mi opadły. Nie mam dowodów, ażeby sądzić, iż ten wypadek był spiskiem przeciwko Polsce, ale zauważcie, że Putin z Kaczyńskim nie cierpieli się, jak psy. Nawet jeżeli to był zamach, czy spisek rosyjski, to zarówno nasze, jak i ich służby to utajnią. Jedyna korzyść z tej tragedii, to ujawnienie przez Rosję prawdy o Katyniu. I tu legalnie się wybielili przy okazji, bo winny był Stalin, a nie cały rosyjski naród. Uważam, że przy tej tragedii upieczono wiele pieczeni na jednym ogniu. Ja nie oczekuję, że ktoś z Was mnie poprze w tym, co pisze, macie prawo do własnych sądów. Zachęcam więc do kontynuowania dyskusji

PostNapisane: 9 maja 2010, 16:00 
Pisarz
Pisarz

Imię: Greg
Zyska :

Polska skrajna prawica ("męczennika)
Putin (inny styl opisywania Rosji jest widoczny w polskich mediach)
Nowi Posłowie (chyba nie są hipokrytami i nie powiedzą, że im źle że trafią do sejmu)
Eksporterzy (Kaczynski jednach wk.. Rosjan sposobem wypowiedzi)
Nowy prezydent też zyska, mam nadzieje że nie będzie to Jarosław.

PostNapisane: 9 maja 2010, 21:48 
Pisarz
Pisarz

Greg_Zorba

Zgadzam się.

PostNapisane: 28 cze 2010, 00:38 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Ryszard
Ja mam wrażenie że to nie był zwykły wypadek? Co o tym sądzicie ? Oficjalna teoria mi mocno śmierdzi.

-- 28 czerwca 2010, 10:39 --

rad1986 napisał(a):
Nie ma się co dziwić prezydent zginął i 94 osoby wybitni media oddają im hołd szkoda tylko że za zycia nie byli docenieni .

Wiesz to zależy jeszcze przez kogo. Polska jest podzielona. Jedni są dumni z Kaczyńskich i PIS, a inni ich obsmarowują, atakują przy każdej okazji - szkoda tylko że bezpodstawnie.

Cytuj:

Niektóre media są dwulicowe gazeta wyborcza

Nie tylko GW, ale to dobry przykład!

PostNapisane: 31 lip 2010, 22:18 
Pisarz
Pisarz

Widzę, że ten temat nasze Społeczeństwo już zmęczył nieco...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 126 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]