Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 kwi 2011, 20:02 
Pisarz
Pisarz

Imię: Kasia
Czasami się zastanawiam i stwierdziłam że to ja ludzi nie rozumiałam. Nie każdy OP jest zły czasami nawet mam wrażenie, że to ON jest większym stadem osób... niż zdrowy człowiek. Nawet sama wiem po tym forum bywałam na zwykłych forach i nikt mi nic przykrego nie powiedział. A przecież nie wiedzieli, że mam problem z pisownią, bo jestem ślepośwat...

Ostatnio edytowano 11 kwi 2011, 16:37 przez Katarzyna Metzger, łącznie edytowano 1 raz
Brak dużych liter, spacji i polskich znaków

PostNapisane: 9 kwi 2011, 20:08 
Moderator
Moderator

Imię: DZASTI
Mi się wydaje, że my za dużo wymagamy od innych. Tzn tak na pewno było ze mną na początku. Musiałam sama się zmienić i ludzie zaczęli mnie inaczej traktować. Chamstwo bywa wszędzie czy człek jest ON czy OP tylko dla nas często jest po prostu trudniej. Ludzie są już i tak poszkodowani przez los i często im łatwo "zaleźć za skórę". No i fakt, że wielu ON chce tolerancji itd a sami nie są tolerancyjni "bo im się należy" tak należy się wiele, bo są bardziej doświadczeni i poszkodowani, całe życie pod górkę, ale też trzeba być tolerancyjnym i próbować zrozumieć innych.

PostNapisane: 9 kwi 2011, 21:08 
Pisarz
Pisarz

Imię: Ewa
DZASTI napisał(a):
Płaczemy i użalamy się, że ludzie nas nie rozumieją, że nam źle, ale jak ktoś coś to kurka nie, "bo mu źle z oczu patrzy". Zastanówcie się co chcecie.
Tak ja nie płacze, ale udziału bym nie wzięła z różnych powodów... Ja również się zmieniłam i to ja się częściej dostosowuje do ludzi. Masz racje za dużo wymagamy. Decyzja zależy od Was:P

[/b] - Grzegorz Ciechowski - "tak tak to ja"

Ostatnio edytowano 11 kwi 2011, 16:40 przez Katarzyna Metzger, łącznie edytowano 1 raz
literówki

PostNapisane: 9 kwi 2011, 21:25 
Pisarz
Pisarz

Imię: Jacek
Hmm... Piszesz, Gosiiiuu6:
Cytuj:
Zaznaczam że rozmowa ze mną nie zobowiązuje do wystąpienia w programie, ma ona charakter głównie informacyjny.
Mnie zaś interesuje, jaki charakter ma program, w którym miałyby wziąć udział ON... To znaczy, interesuje mnie, dlaczego właściwie realizujesz taki program? Nie wiem, dlaczego, odnoszę wrażenie, że to ma być tzw. program przyrodniczy, a więc taki, jaki powstałby o np. jeżozwierzach, hipopotamach czy gazelach - programy te pokazują (obiektywnie :) ) życie i obyczaje tych stworzeń tak, żeby ktoś, kto nigdy nie miał z nimi do czynienia z zainteresowaniem go obejrzał... Utwierdź mnie, Gosiiiuu6, że jest inaczej...

PostNapisane: 9 kwi 2011, 21:42 
Pisarz
Pisarz

Trurl napisał(a):
Mnie zaś interesuje, jaki charakter ma program, w którym miałyby wziąć udział ON... To znaczy, interesuje mnie, dlaczego właściwie realizujesz taki program? Nie wiem, dlaczego, odnoszę wrażenie, że to ma być tzw. program przyrodniczy, a więc taki, jaki powstałby o np. jeżozwierzach, hipopotamach czy gazelach.
Właśnie o to mi chodziło kiedy pisałam:
Cytuj:
Ja osobiście nie zgodziłabym się na udział w projekcie nie przez słowo "kaleka" ale raczej przez w moim odczuciu odpychające podejście do sprawy autorki (bez urazy)
Często pomagam w tego typu rzeczach ale najpierw proszę osoby o wyjaśnienie: Co, po co, dlaczego, dla kogo, kiedy, jaka moja rola???? itd Natomiast tu moje odczucie jest "Robię to bo muszę, na odczepnego, może się ktoś znajdzie..." Proszę, mnie poprawić jeśli się mylę. Jeśli chcecie brać udział to bierzcie :) Mnie ta Pani nie przekonała.

Ostatnio edytowano 11 kwi 2011, 16:43 przez Katarzyna Metzger, łącznie edytowano 1 raz
literówki

PostNapisane: 10 kwi 2011, 08:10 
Pisarz
Pisarz

Imię: Mariola
Tak sobie myślę, że jeżeli miałabym tam grać rolę ciekawostki przyrodniczej, to zdecydowanie powiedziałabym "dziękuję" :)

Ostatnio edytowano 11 kwi 2011, 16:45 przez Katarzyna Metzger, łącznie edytowano 1 raz
Brak dużych liter, spacji i polskich znaków

PostNapisane: 10 kwi 2011, 08:15 
Pisarz
Pisarz

Villemka napisał(a):
Tak sobie myślę, że jeżeli miałabym tam grać rolę ciekawostki przyrodniczej, to zdecydowanie powiedziałabym "dziękuję" :)
Brawo:P

PostNapisane: 10 kwi 2011, 10:29 
Moderator
Moderator

Imię: DZASTI
A skąd WY wiecie jaką rolę tam mają ON grać? Dziewczyna nic nie napisała na ten temat. Może chce pomóc ON, a Wy ją na samym początku zjechaliście i już tu nie zagląda. Jak już pisałam ciągle płaczecie, że Wam źle, że ludzie nie rozumieją, ale jak ktoś coś chce to psy wieszacie. I jak ludzie mają dobrze reagować. Sorry... chcecie, by Was dobrze traktowano to tolerancja z Waszej strony też by się przydała.

PostNapisane: 10 kwi 2011, 10:58 
Pisarz
Pisarz

Cytuj:
A skąd WY wiecie jaką rolę tam mają ON grać? Dziewczyna nic nie napisała na ten temat. Może chce pomóc ON, a Wy ją na samym początku zjechaliście i już tu nie zagląda.
Ja się Dziasti odezwałam dopiero jak ją zaczęli "jechać". Wyraziłam swoje zdanie. Jeśli są zainteresowani to mogą napisać na e-m@il :D Tak może chce pomóc nie mówię, że nie ale jeśli chciała kogoś zainteresować i przekonać to powinna to dobrze zaprezentować, w moim odczuciu tego zabrakło troszkę. Ale nie mówię tego by wpływać na wasze decyzje :D

Ostatnio edytowano 11 kwi 2011, 16:56 przez Katarzyna Metzger, łącznie edytowano 1 raz
literówki

PostNapisane: 10 kwi 2011, 11:36 
Pisarz
Pisarz

Imię: Kasia
Ja w poście tej dziewczyny nic złego nie widze ale teraz poczekajmy co ma do powiedzenia sama zainteresowana.

PostNapisane: 10 kwi 2011, 13:43 
Pisarz
Pisarz

haciasta napisał(a):
ale teraz poczekajmy co ma do powiedzenia sama zainteresowana.

Otóż to:P

PostNapisane: 11 kwi 2011, 15:31 
Moderator
Moderator

Imię: Katarzyna
Moi drodzy temat, które cytuje Parusek został zgłoszony do usunięcia, bo istnieje też tu: przyklad-odwagi-i-determinacji-t6713.html Post został jednak przeredagowany na życzenie autorki. Nie chciała ona bowiem nikogo urazić.
arven1989 napisał(a):
Ja osobiście nie zgodziłabym się na udział w projekcie nie przez słowo "kaleka" ale raczej przez w moim odczuciu odpychające podejście do sprawy autorki (bez urazy)
Rozumiem cię, ale czasem jest tak, że zrobi się gafę... Przypadkiem.
Mateo napisał(a):
Ja tam osobiście nie mam nic przeciwko temu słowu (kaleka) i nie uważam, aby mnie w jakikolwiek sposób obrażało. Jednak wydaje mi się, że dziennikarz zajmujący się tematyką osób niepełnosprawnych powinien jednak mieć na tyle rozeznania i wyczucia, aby wiedzieć, jakie określenia uchodzą za właściwe, a jakie nie.
Zgadzam się.
Villemka napisał(a):
A ja przeciwnie...
DZASTI napisał(a):
A skąd WY wiecie jaką rolę tam mają ON grać? Dziewczyna nic nie napisała na ten temat. Może chce pomóc ON, a Wy ją na samym początku zjechaliście i już tu nie zagląda. Jak już pisałam ciągle płaczecie, że Wam źle, że ludzie nie rozumieją, ale jak ktoś coś chce to psy wieszacie. I jak ludzie mają dobrze reagować. Sorry... chcecie, by Was dobrze traktowano to tolerancja z Waszej strony też by się przydała.
Zgadzam się z tobą.
arven1989 napisał(a):
Tak może chce pomóc nie mówię, że nie ale jeśli chciała kogoś zainteresować i przekonać to powinna to dobrze zaprezentować, w moim odczuciu tego zabrakło troszkę. Ale nie mówię tego by wpływać na wasze decyzje :D
Każdy myśli i czuje po swojemu i ma takie prawo...

Po powyższym podsumowaniu i wyjaśnieniu sprawy dotyczącej zmienionego postu uważam, iż temat należy zamknąć ponieważ dalsza dyskusja jest bezsensowna...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]