Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 kwi 2008, 15:01 
Administrator Główny
Administrator Główny

Imię: Ewa
asiatko31 napisał(a):
Bo przecież każda firma ma swoje tusze oryginalne i tusze zamienniki.

Najnowsze drukarki z Canon mają w zbiornikach gdzie są tusze specjalne chipy, które chronią przed używaniem zastępczych tuszy. Co prawda jest już sposób, by te chipy przełożyć, ale to mozolna praca i nie zawsze zakończona sukcesem. Przy włożeniu tuszy zastępczych drukarka zaczyna piszczeć.

Ja od niedawna mam drukarkę - a raczej urządzenie wielofunkcyjne, nieznanej firmy Brother MFC 235C. Nie drukowałam nią jeszcze zdjęć, ale do druków masowych świetnie się nadaje, ma duże zbiorniku tuszu (po 19 ml czarny i trochę mniej kolory), dzięki czemu nie wydaję fortuny na tusze. Dla mnie jest więc dobrym rozwiązaniem. Skaner, kopiarka też działa bez zarzutu, czytnik kart trochę kiepski (długo się kopiują dane), faxu jeszcze nie próbowałam.

PostNapisane: 13 sty 2010, 05:18 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Przemyslaw
BTW ku zdziwieniu niektórzy tutaj chwalą sobie drukarki HP, nie wiem jak jest z tuszem twierdzicie że jest drogi możliwe nie będe zaprzeczać ale nie jest to najlepsza firma lub jedna z lepszych. Zdecydowanie odradzam ich zakup:
- dolny podajnik papieru (najszybciej w nich wysiada)
- brak druku na papierze wizytówkowym (papier przy wydruku wizytówek się zacina i nie przechodzi)

Drukarki które mogę faktycznie polecić z atramentowych to:
Canon, Epson, Lexmark
W nowszych modelach producenci dbają żeby tuż był w miare dostępny i wydajny ale jak coś można zapytać o tusze napełniacze itp. :)

PostNapisane: 13 sty 2010, 10:13 
Pisarz
Pisarz

Imię: Jacek
Jeśli dużo drukujesz, zapomnij o atramentówce. Kup drukarkę laserową, ale cz.b. Żyję z prac redakcyjnych i drukuję dużo - całe książki po kilka razy.Już barzo dawno temu zrezygnowałem z atramentówki i nabyłem HP LaserJet 2200, mimo że nie lubię firmy HP. Drukarka ta ma duplex (urządzenie do druku dwustronnego) i postscript, który jeśli nie zajmujesz się przygotowalnią offsetową i nie masz do czynienia z plikami eps, nie jest konieczny. Drukarkę tę kupiłem w krakowskiej firmie Laserland serwisującej i remontującej drukarki, a także handlującej używanymi, wyremontowanymi przez siebie drukarkami. I od tego czasu moje życie uległo całkowitej zmianie :). Dwustronne zadrukowanie ryzy papieru trwa chwilkę, a toner starcza na długo; kupuję go w tejże firmie i to regenerowany, żeby było taniej. Przysyłają mi go do domu...
Podam Ci telefon do tej firmy (mail się zmienił i nowego nie mam, ale zadzwonię z prośbą o podanie maila. Na stary można pisać - odbierają, ale nie można składać na ten adres zamówień. Oto on: klapouchy@autocom.pl).
A oto telefon do firmy Laserland: 506111216.

PostNapisane: 13 sty 2010, 11:31 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Przemyslaw
dzięki ponieważ prowadze firme to powiem że nie było to konieczne sam sprzedaje drukarki na gwarancji producenta i z fakturką :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]