Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 maja 2008, 13:07 
Moderator
Moderator

Rozmawiaj bezpiecznie - nowa wersja Bezpiecznika
Użytkownicy komunikatora Gadu-Gadu mogą korzystać z najnowszej wersji programu Bezpiecznik 1.1, który usuwa złośliwe oprogramowanie z komputera.

Bezpiecznik to bezpłatny program, który wykrywa groźne aplikacje – zazwyczaj instalują się one bez wiedzy użytkownika na jego komputerze, często na przykład mogą być nieświadomie zainstalowane wskutek otworzenia zainfekowanej strony WWW. Bezpiecznik 1.1 skutecznie radzi sobie z takimi programami, również ich najnowszymi wersjami.

Trzy kroki, aby oczyścić swój komputer:

Zainstalowanie i użycie Bezpiecznika jest bardzo proste – wystarczy pobrać program ze strony http://bezpieczne.gadu-gadu.pl, zainstalować na swoim komputerze i uruchomić. Program w ciągu zaledwie kilku minut sprawdzi system operacyjny i w przypadku wykrycia złośliwego oprogramowania, usunie je. Producent programu zaleca włączanie najnowszych wersji Bezpiecznika co jakiś czas, aby system operacyjny był wolny od złośliwego oprogramowania.

Nowe wydanie Bezpiecznika jest odpowiedzią na nowo powstające zagrożenia oraz sygnały spływające do Centrum Bezpieczeństwa Gadu-Gadu.

Program „Bezpiecznik” jest częścią akcji „Bezpieczne Gadu-Gadu”, która adresowana jest do użytkowników komunikatora Gadu-Gadu i ma na celu informowanie o zasadach bezpiecznego korzystania z Internetu. Akcja prowadzona jest wspólnie przez Gadu-Gadu i CERT Polska, zespół działający w ramach NASK. Bezpiecznik nie jest programem antywirusowym. Dla pełnej ochrony komputera i danych zalecane jest stosowanie najnowszych wersji programów antywirusowych oraz przestrzeganie zasad bezpiecznego korzystania z Internetu.

z: http://www.bezpieczne.gadu-gadu.pl/inde ... d=99999999

http://www.youtube.com/watch?v=vwVnogxSKQE&list=HL1337635196&feature=mh_lolz

Ostatnio edytowano 18 paź 2008, 20:20 przez asia_86, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 15 maja 2008, 16:38 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Marta
Ktoś z Was używał tego programu :?: Dobry jest :?: Bo zastanawiam się czy zainstalować go sobie :roll:

PostNapisane: 15 maja 2008, 23:55 
Dyskutant
Dyskutant

Uważajcie z GG. Jedno kliknięcie i nawet super zapora wam nie pomoże. Co najgorsze nawet nie wiem gdzie popełniłem błąd? Musiałem odinstalować i nawet ponowna instalacja niczego nie zmieniła. Na powrót zaczęły dziać się szopki z robakami i Trojanami. Walczyłem wczoraj cały dzień i nic, prawdopodobnie dopiero formatowanie rozwiąże sprawę, ale na to na razie nie mam czasu. Komputer znowu jest czysty, ale bez czyszczenia rejestru, nie wiem na jak długo. Każdy narzeka na Skype, ale w moim przypadku padło na GG.
To chyba wina wirusa "Reklamiarza", którego nie wykryłem u siebie, ale to jego metoda działania. Teraz wystarczy odebrać pocztę, żeby się zarazić
Przykre nie

PostNapisane: 13 sty 2010, 05:23 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Przemyslaw
adam1971 napisał(a):
Uważajcie z GG. Jedno kliknięcie i nawet super zapora wam nie pomoże. Co najgorsze nawet nie wiem gdzie popełniłem błąd? Musiałem odinstalować i nawet ponowna instalacja niczego nie zmieniła. Na powrót zaczęły dziać się szopki z robakami i Trojanami. Walczyłem wczoraj cały dzień i nic, prawdopodobnie dopiero formatowanie rozwiąże sprawę, ale na to na razie nie mam czasu. Komputer znowu jest czysty, ale bez czyszczenia rejestru, nie wiem na jak długo. Każdy narzeka na Skype, ale w moim przypadku padło na GG.
To chyba wina wirusa "Reklamiarza", którego nie wykryłem u siebie, ale to jego metoda działania. Teraz wystarczy odebrać pocztę, żeby się zarazić
Przykre nie

Trzeba się dobrze zabezpieczać programem antywirusowym a nie narzekać ;p

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]