Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Autor Wiadomość
PostNapisane: 23 lut 2009, 12:45 
Mile widziany
Mile widziany

Imię: Marcin
Nie wstydzę się tego, że słucham disco-polo. Niektóre piosenki lubię bardziej inne mniej. Gdy jestem zmęczony lubię posłuchać takiej muzyki. Może nie jest to muzyka ambitna, ale jest lekka, łatwa, przyjemna, słowa i dźwięki wpadają w ucho. Ludzie na weselach i różnych przyjęciach dobrze się bawią przy właśnie takiej muzyce i to jest prawda, chyba nie zaprzeczycie. A co wy myślicie o disco polo?

PostNapisane: 23 lut 2009, 12:55 
ktoś30, kiedyś ją lubiłem,ale to było dawno.

PostNapisane: 23 lut 2009, 17:58 
Moderator
Moderator

Ja lubię disco polo do tej pory :smile:
ktoś30 napisał(a):
Gdy jestem zmęczony lubię posłuchać takiej muzyki. Może nie jest to muzyka ambitna, ale jest lekka, łatwa, przyjemna, słowa i dźwięki wpadają w ucho
Dokładnie tak samo myślę :smile:

http://www.youtube.com/watch?v=vwVnogxSKQE&list=HL1337635196&feature=mh_lolz

Ostatnio edytowano 23 lut 2009, 17:58 przez asia_86, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 23 lut 2009, 18:40 
asia_86, rzecz gustu.

PostNapisane: 23 lut 2009, 19:27 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Marysia
Fakt każdy z nas lubi co innego, ale fakt u kuzaja na ślubie szły "majteczki w kropeczki" oraz "mydełko fa" jak by nie było chyba szlagiery tego gatunku muzy. Ja niespecjalnie ją lubię ale każdy lubi co innego. Moja mama lubi te dawne klimaty. Pamiętam leciał chyba na polsat w niedzielę (?) disco relax.... i mama wlepiała się w tv i nieco podgłaśniała sprzęt hihi. Gust gustem oczywiście ja mam trudny do sklafisykowania w jeden kanon :)

Obrazek

PostNapisane: 23 lut 2009, 20:54 
Junior Admin
Junior Admin

Imię: Agnieszka
W swiecie istenieje przekonanie, ze kto slucha muzyki disco polo, od razu jest traktowany, jako gorszy. Nie rozumiem dlaczego inni, patrzą przez pryzmat tego czego się słucha, na to jakim się jest czlowiekiem. Mozna lubic rozne gatunki, jest to rzecz gustu jak najbardziej, ale kazdy lubi, co lubi, a nie co jest modne, chociaz zdarzaja się i tacy pozerzy, ktorzy sluchaja tego, co akuratnie zajmuje pierwsze miejsce, i gleboko sie z tym utozsamiaja, bo to "ich"muza. Tak np. jest przez miesciac, a potem moda zmienia sie i zmieniaja sie pozerzy :) Na pewno nie lubie pozerow, a dla muzyki jestem tolerancyjna :)

PostNapisane: 23 lut 2009, 22:13 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Tomek
Pewnie mnie zbesztacie, ale dla mnie dp to kicz i zdania nigdy nie zmienię. Oczywiście jak ktoś chce to niech sobie tego słucha, ale ja nigdy nie chciałbym mieszkać z kimś, kto to robi. Nie przeżyłbym tego ;) Drażnią mnie te dźwięki jak mało co i słysząc je robi mi się niedobrze. To nie moje częstotliwości ;)

LC napisał(a):
a dla muzyki jestem tolerancyjna

Ja też się staram, ale dp nie nazwałbym muzyką.

No, jeżeli ktoś się poczuł urażony, to może sobie ponarzekać na rzeczy, których ja słucham - ale ostrzegam, jest tego mnóstwo.

PostNapisane: 24 lut 2009, 10:14 
Junior Admin
Junior Admin

Tomek napisał(a):
Pewnie mnie zbesztacie, ale dla mnie dp to kicz i zdania nigdy nie zmienię. Oczywiście jak ktoś chce to niech sobie tego słucha, ale ja nigdy nie chciałbym mieszkać z kimś, kto to robi. Nie przeżyłbym tego ;) Drażnią mnie te dźwięki jak mało co i słysząc je robi mi się niedobrze. To nie moje częstotliwości

Absolutnie nie zostaniesz zbesztany " publicznie " ;) Żartuję... :D
A tak serio... nie popatrzyłam na to przez pryzmat, czy ja bym zamieszkała z kimś, kto słucha disco polo. Pewnie byłaby wojna na to, czego kto chce w tym momencie słuchać, a że ze mną ciężko jest wygrać, to pewnie byłby ciche dni... dużo by ich było :grin: Powszechnie disco polo nazywane jest obciachem muzycznym, tanim kiczem z mało mądrymi tekstami. Kierując się dobrem ogólnym, pozwoliłabym osobie mieszkającej ze mną słuchać tej muzyki przez mp3 :D Tolerancja musi byc, ale niech działa w obie strony :)

PostNapisane: 24 lut 2009, 13:09 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

LC napisał(a):
pozwoliłabym osobie mieszkającej ze mną słuchać tej muzyki przez mp3

:lol: no chyba, że tak.
Moje młodsze rodzeństwo będąc małymi dziećmi (co było bardzo dawno) słuchało dp. Dziś oboje są dorosłymi ludźmi i słuchają szeroko pojętej muzyki rockowej (ja pod tym pojęciem rozumiem nieskończenie szeroki wachlarz dźwięków - od jazzu po bardzo mocne pogrywanie). Udało mi się ich nawrócić ;) Oczywiście bez przymusu. Po prostu nauczyli się słuchać MUZYKI. I z tego co wiem są mi wdzięczni za to, że pokazałem im przepiękny świat ambitnych i różnorodnych dźwięków. A dp do takich nie zaliczam.

LC napisał(a):
disco polo nazywane jest obciachem muzycznym, tanim kiczem z mało mądrymi tekstami

Doskonała definicja tego typu "sztuki".

PostNapisane: 24 lut 2009, 14:16 
Junior Admin
Junior Admin

Też mam do czynienia z ludźmi, którzy słuchają tylko DP, i nic by mnie nie martwiło, gdyby nie to, że oni tak naprawdę nie znają wielu artystów, o których powszechnie wiadomo,że takowi są, i nie mówię tutaj o artystach zagranicznych... absolutnie. Ostatnio, zapytałam się kolegi, czy wie kto to jest Rynkowski Ryszard.... odpowiedzi można się domyślić, nie wiedział... Mnie opadły ręce :) Ja, słucham muzyki, która też nie jest znana przez każdego człowieka, chociaż mam duży zakres zamiłowań, co niektórzy pewnie przeczytali, ale w innych gatunkach też pewne obeznanie mam... pomijam tu DP, Techno, bo nie wiem, co tam trzeba znac, a co nie :)

I mówię tylko o moich znajomych, nie wrzucam wszystkich do jednego worka :D

Ostatnio edytowano 24 lut 2009, 14:17 przez LC, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 24 lut 2009, 16:52 
Mile widziany
Mile widziany

Żeby było jasne ja nie ograniczam się tylko do tej muzyki. Lubię posłuchać rocka i popu. To zależy od nastroju, czasem mam ochotę posłuchać disco polo, czasem popu czasem rocka, a czasem nawet poezji śpiewanej. Wszystko zależy od nastroju w danej chwili....

PostNapisane: 24 lut 2009, 16:54 
Moderator
Moderator

Imię: DZASTI
Słucham prawie wszystkiego. Od muzyki klasycznej do metalu, ale disco polo działa mi na nerwy. Nie potrafię tego słuchać.
Pamiętam jak kiedyś mój znajomy angol był u mnie i gdzieś akurat coś dp leciało spojrzał na mnie i powiedział "polacy mają problem" ;) to był żart oczywiście, ale nie zmienia faktu, że nóż w kieszeni mi się otwiera jak słyszę dp

PostNapisane: 24 lut 2009, 17:27 
Moderator
Moderator

"Disco Polo Live" wraca do telewizji

Wiosną na antenie ITV ma zadebiutować pięć programów. Wśród nich znajdzie się program "Disco Polo Live".

Magazyn "Disco Polo Live",będzie prowadzony przez Roberta Klatta. Znajdą się w nim muzyka, wywiady i relacje z disco polowych imprez w Polsce.

ITV to polska interaktywna stacja telewizyjna, w której widzowie za pomocą SMS-ów oraz głosowania telefonicznego do studia mogą brać udział w tworzeniu programów, jak również zadawać pytania prezenterom i ich gościom.

z: http://muzyka.onet.pl/10172,1922495,newsy.html

Też nie ograniczam się do słuchania tylko tego gatunku- też lubię rock i inne.

http://www.youtube.com/watch?v=vwVnogxSKQE&list=HL1337635196&feature=mh_lolz

PostNapisane: 24 lut 2009, 20:40 
Mile widziany
Mile widziany

A czy może mi ktoś powiedzieć co to za stacja ITV i gdzie i jak można ją oglądać?

PostNapisane: 24 lut 2009, 21:14 
Junior Admin
Junior Admin

ktoś30 napisał(a):
A czy może mi ktoś powiedzieć co to za stacja ITV i gdzie i jak można ją oglądać?

Niedaleko szukać, wystarczy wbić w google i się pojawi proszę, oto link:
http://www.itv.net.pl/ :mrgreen:

PostNapisane: 24 lut 2009, 22:16 
Dobry duch
Dobry duch

ja slucham kazdej muzy bezwzgledu na kategorie Disco polo to moja ulubiona zwlaszcza utwor za milosc ma Weekend posluchajcie i ocencie :bravo:

PostNapisane: 25 lut 2009, 19:24 
Mile widziany
Mile widziany

DZASTI ja polecam metal plus disco polo :P cover:P

PostNapisane: 25 lut 2009, 21:02 
NIE ma jak dobra,stara muzyka,lata 70-80-polska i zagramaniczna. :brawo: :brawo: :bravo:

PostNapisane: 25 lut 2009, 23:17 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

lordwodzu napisał(a):
polecam metal plus disco polo

Ciekawy zestaw. Zastanawiam się tylko czy są ludzie, którzy słuchają i tego i tego?

PostNapisane: 26 lut 2009, 18:18 
Moderator
Moderator

Imię: DZASTI
lordwodzu napisał(a):
DZASTI ja polecam metal plus disco polo :P cover:P

No tera i tak już za późno bom bardziej głucha od pnia.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]