Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 gru 2008, 23:35 
Dobry duch
Dobry duch

O widzę ze nie ma tu jednego autora. Czyli Dan'a Brown'a amerykańskiego pisarza sensacyjnego.

Napisał już cztery książki. takie jak: "cyfrowa twierdza", "Zwodniczy punkt", "Anioły i demony" oraz "Kod Leonarda da Vinci".

Ja przeczytałam wszystkie książki, i naprawdę polecam. Jedynie najlepsze były "Anioły i demony" i "Kod Leonarda da Vinci". Występuje w nich ten sam bohater, tyle ze A i D, sa pierwsza częścią... natomiast kod już drugą :)

Kto z was czytał? Jak wam się podobają jego powieści?

PostNapisane: 31 gru 2008, 04:13 
Pisarz
Pisarz

Czytałam - wszystkie - cudo, cudo, cudo, nie moge doczekac sie "Klucza Salomona"

No i wielce uwielbiam (bardziej płodnego pisarsko) kolege Browna - Cobena, czekam na polskie wydanie "Hold Tight" i " Long Lost", tuptam z niecierpliwości.

Ostatnio edytowano 31 gru 2008, 04:35 przez malka, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 31 gru 2008, 09:54 
Dobry duch
Dobry duch

Właściwie w Polsce jeszcze nie ma "Klucz Salomona", przeglądając inne forum, jedna dziewczyna wypowiadała się, że przebywając zagranicą w sklepie napotkała na tą książkę, ale to chyba w języku włoskim... bodajże.
No cóż... poczekamy:)

PostNapisane: 31 gru 2008, 13:05 
Junior Admin
Junior Admin

Imię: Agnieszka
Ja również należę do tych co to połykają Jego powieści "na raz". Podobnie jak Emilka do najlepszych książek Browna zaliczyłabym "Anioły i demony" i "Kod Leonarda da Vinci" a zaraz po nich "Zwodniczy punkt". "Cyfrowa twierdza" też była bardzo ciekawa, ale może dlatego, że pierwsza powieść tego autora to jakaś taka słabsza.
Zastanawia mnie tylko to co Ty Malka napisałaś. Browna uwielbiam. Na półce koło Jego książek leży też kilka pozycji Cobena, ale żadna nie ruszona. Kilka razy zaczynałam i zawsze odkładałam po kilku stronach. Byłam zupełnie nieświadoma, że książki Cobena mogą być równie ciekawe jak Browna. Muszę zatem spróbować jeszcze raz. Tym razem dam Mu szansę i postaram się nie odłożyć po kilku stronach :wink:

PostNapisane: 31 gru 2008, 13:35 
Dobry duch
Dobry duch

Ja ogólnie poluje na książkę pt. "Komórka" Stephena Kinga, kilka osób powiadało, że jest podobno niezła.

Co do Cobena, nie miałam doczytania z książkami tego autora:)
Aktualnie czytam "Pamięć krwi" Grega Iliesa... i przyznam ze zaczyna ciekawić ta powieść:)

PostNapisane: 3 sty 2009, 01:12 
Moderator
Moderator

Imię: DZASTI
Suodeth napisał(a):
Ja ogólnie poluje na książkę pt. "Komórka" Stephena Kinga, kilka osób powiadało, że jest podobno niezła.
Dołaczam do grona tych osób i polecam :) Własnie sobie ostatnio po angielsku wreszcie kupiłam.

Dana Browna też mam po angielsku, ale co mi si ę najbardziej podobało nie wiem, chyba wsio ;)

PostNapisane: 3 sty 2009, 20:59 
Dobry duch
Dobry duch

heh:) To teraz muszę ja przeczytać na pewno:D o ile znajdę... i dostanę w księgarniach czy w bibliotece miejskiej.

PostNapisane: 22 mar 2009, 23:30 
Dobry duch
Dobry duch

Przykro to powiedzieć, bo lubiłem bardzo jego książki i mam wszystkie, ale Dan Brown się już chyba skończył jako pisarz. Bo ileż można pisać powieści opartych na tym samym schemacie. Każda z tych czterech jest dobra, ale jeśli się czytało pozostałe, to jest to przewidywalne. Oczywiście autor ma duża erudycje i nie mówię, że to złe książki.

Lecz ja osobiści poczytał bym jakaś jego książkę opartą na jakimś oryginalniejszym pomyśle.

PostNapisane: 21 gru 2009, 18:15 
Dobry duch
Dobry duch

Ja też należę do miłośników książek Dana Browna. Najbardziej spośród wymienionych tutaj powieści podobały mi się Anioły i demony oraz Kod Leonarda da Vinci. Każdą z tych książek przeczytałem w ciągu dwóch dni, w ogóle nie mogłem się od nich oderwać. Niecierpliwie czekam na Klucz Salomona

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]