Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 paź 2011, 11:58 
Pisarz
Pisarz

Imię: DARIUSZ
:) Jak myślicie?Czy to jest dozwolone żeby na forum były pisane obrażliwe posty?np jesteś leniwy bo nie chce ci się ...albo wszystko o tobie wiem :o Dla mnie nie mieści się w głowie żeby działy sie takie cyrki na forum A wy?Jaką macie opinie na ten temat?pozdrawiam :)

PostNapisane: 15 paź 2011, 12:40 
Pisarz
Pisarz

Imię: Miroslaw
Co do pytania dokładną odpowiedź znajdziesz w regulaminie forum, od siebie dodam, że za obraźliwe uważam ostre sformułowania, przykłady które podałeś to takie "kizi mizi" dla wrażliwych osób :wink:
A tak na marginesie to tu jest dosyć spokojnie w porównaniu z innymi forami szczególne zasługi na tym polu ma "kafeteria". A że tam się ktoś wkurzy czasem to normalne raczej - heh znaczy że żyje :wink:, czasami mnie ktoś z równowagi wyprowadzi bądź zirytuje co rodzi we mnie reakcje ale co życie . Jedna osoba kiedyś tam sobie trochę pozwoliła to dostała przysłowiowego kopa w dee... i na tym się skończyło.

PostNapisane: 15 paź 2011, 12:48 
Pisarz
Pisarz

bo mnie bardzo wkurzyła Kruszynka zwracając się w obrażliwy sposóbNie wiem jak ciebie ala mnie to trochę dotknęlło

PostNapisane: 15 paź 2011, 12:57 
Pisarz
Pisarz

Zapodaj linka do wypowiedzi to ocenię, (nie wiem o co dokładnie chodzi)

PostNapisane: 16 paź 2011, 08:40 
Moderator
Moderator

Wkurzyłam Darka swoimi wypowiedziami odnośnie niechlujnego pisania na forum, z błędami ortograficznymi, bez żadnego ładu składu. Ale co ja zrobię ? Zdania na ten temat nie zmienię i już. Mogą się inni na to denerwować, ale jeśli ktoś bezmyślnie pisze (nie będąc dyslektykiem) wciąż uważam i zawsze będę uważała, że to jest lekceważenie osoby czytającej. Oczywiście nie mówię tutaj o przypadkowych błędach, które nie koligują z treścią wypowiedzi.

PostNapisane: 16 paź 2011, 08:48 
Pisarz
Pisarz

kruszynka napisał(a):
Wkurzyłam Darka swoimi wypowiedziami odnośnie niechlujnego pisania na forum, z błędami ortograficznymi, bez żadnego ładu składu. Ale co ja zrobię ? Zdania na ten temat nie zmienię i już. Mogą się inni na to denerwować, ale jeśli ktoś bezmyślnie pisze (nie będąc dyslektykiem) wciąż uważam i zawsze będę uważała, że to jest lekceważenie osoby czytającej. Oczywiście nie mówię tutaj o przypadkowych błędach, które nie koligują z treścią wypowiedzi.

Kruszynka przyznam się wkurzyłaś mnie ja się staram pisać na forum bez błędów ale czasem jakiś byk się pojawi

PostNapisane: 16 paź 2011, 09:35 
Moderator
Moderator

ZGRYWUS napisał(a):
Kruszynka przyznam się wkurzyłaś mnie ja się staram pisać na forum bez błędów ale czasem jakiś byk się pojawi

A czy ja napisałam konkretnie o Tobie Darek odnośnie tych błędów ? Czy ja napisałam, że ludziom zdarzają się błędy i mi nie przeszkadzają takie byki, które nie kolidują z treścią wypowiedzi ? Zatem szczerze powiedziawszy widocznie tylko przeczytałeś jeden post, nie zagłębiając się w resztę moich wypowiedzi skoro Cię to wkurzyło.

PostNapisane: 16 paź 2011, 09:58 
Pisarz
Pisarz

Darek, Kruszynka ma racje zwracając uwagę na niechlujstwo, choć nie jestem zwolennikiem reguł ortograficznych, głównie interesuje mnie treść to jednak rejestrując się na forum każdy przyjmuje tym samym jego reguły i powinien je stosować i tu nawet bym dyslektyków nie wyłączał (z interpunkcji jedynie). Nie wiem jak w przypadku Chrome i IExplorera bo nie używam, za to Opera i Firefox - szczególnie Firefox mają możliwość doinstalowania mocnego słownika poprawnej polszczyzny, w tych przypadkach źle napisane słowo podświetlone jest na czerwono jak byk - puszczenie takiego postu to niechlujstwo nic innego.
Jeszcze jedno do Darka - jesteś nowym użytkownikiem dopiero poznajesz ludzi, Kruszynka bywa bezpośrednia i czasami nazywa rzeczy po imieniu jak się pomyli potrafi się przyznać (bardzo rzadka cecha), po za tym jak każdy ma prawo do swoich ocen i opinii, gdzie styl wypowiedzi nie musi wszystkim podchodzić - tak czy owak uważam że nie przegina i Twoje emocje są lekko przesadzone.

To jeszcze za Zenusia trzeba się wziąć (nie używa polskich znaków, jak jeszcze parę innych osób), chociaż jeden rodzynek może być służy mi jako wdzięczny obiekt do wprowadzania reguł słownika "antysepleniącego" syntezatora mowy Ivona :)

PostNapisane: 16 paź 2011, 10:33 
Pisarz
Pisarz

Imię: Adrianna
Jak najbardziej zgadzam się z xwilku, naprawdę czytanie postów z takimi bykami jest uciążliwe i czasem naprawdę trzeba się nagłowić o co chodziło autorowi, a przecież przeglądarka Firefox ma słownik poprawnej polszczyzny , i tak mi się wydaje ,że większość korzysta właśnie z "liska" i nie trzeba kombinować z instalowaniem dodatkowych programów :)

Zento no to znalazłam temat w którym , możemy się nie zgodzić :P , bo rzeczywiście chyba zapominasz używać polskich znaków, tak więc trzeba nad tym popracować :)

PostNapisane: 16 paź 2011, 10:41 
Dyskutant
Dyskutant

bedąc kulturalnym czlowiekiem nie powiem Ci gdzie mam polskie znaki:)hihi
wazne ze czlowiek nie pisze Róh hożuf czy czegos rownie "boskiego"

PostNapisane: 16 paź 2011, 10:48 
Pisarz
Pisarz

Zento rozumiem ,że polskie znaki nie są Ci zbyt bliskie :) , ale weź pod uwagę że posty które piszesz czytają inni ludzie i właśnie z tego powodu należałoby przełamać jak mniemam wrodzoną niechęć do polskich znaków i uszanować resztę użytkowników tego forum;)

P.s. Czy my się już kłócimy? :-D

PostNapisane: 16 paź 2011, 11:01 
Pisarz
Pisarz

zento napisał(a):
bedąc kulturalnym czlowiekiem nie powiem Ci gdzie mam polskie znaki:)hihi
wazne ze czlowiek nie pisze Róh hożuf czy czegos rownie "boskiego"

zento zgadzam się z tobą ja też lekceważę polskie znaki Język polski jest za trudny żeby to wszystko ogarnąć najważniejsze że piszę bez błędów

PostNapisane: 16 paź 2011, 11:05 
Moderator
Moderator

Imię: DZASTI
dr.House napisał(a):
Zento rozumiem ,że polskie znaki nie są Ci zbyt bliskie :) , ale weź pod uwagę że posty które piszesz czytają inni ludzie i właśnie z tego powodu należałoby przełamać jak mniemam wrodzoną niechęć do polskich znaków i uszanować resztę użytkowników tego forum;)

A ludzie co mają te programy czytające? Ja tam akurat bardziej głucha od pnia, więc nie wiem, ale ponoć to masakra wychodzi.

PostNapisane: 16 paź 2011, 11:22 
Pisarz
Pisarz

DZASTI napisał(a):
dr.House napisał(a):

A ludzie co mają te programy czytające? Ja tam akurat bardziej głucha od pnia, więc nie wiem, ale ponoć to masakra wychodzi.

a mi by się przydał taki program
ja wiem że znaki interpunkcyjne są ważne ale J.Polski jest za trudny żeby to wszystko spamiętać

PostNapisane: 16 paź 2011, 11:25 
Pisarz
Pisarz

ZGRYWUS napisał(a):
zento zgadzam się z tobą ja też lekceważę polskie znaki Język polski jest za trudny żeby to wszystko ogarnąć najważniejsze że piszę bez błędów

Zgrywus przestaję ja ogarniać ale Ciebie, po pierwsze jak napisałem - komputer pomaga pisać poprawnie, olewanie tej pomocy jest niechlujstwem.
Po drugie co ma trudność w ogarnięciu reguł poprawnego pisania do wciskania np Alt+o - dla ó, Alt+x dla ź czy Alt+c dla ć itd ?

http://www.ivona.com/# tu możesz kupić, jak nie możesz to są inne metody wejścia w posiadanie (w celach wyższych czyli jak ktoś naprawdę potrzebuje, a go nie stać - popieram piractwo czy się to komu podoba czy nie, ot taki Janosik hehe)

PostNapisane: 16 paź 2011, 12:35 
Pisarz
Pisarz

Imię: Kasia
Sorki ale co niektórzy nawet porządnie ników nie umieją pisać a sie wielce mądrzą.

PostNapisane: 16 paź 2011, 12:36 
Pisarz
Pisarz

ZGRYWUS
Jak nic nie pomaga byś zrozumiał że pisać trzeba poprawnie to powiem że słuchanie postów z syntezatora mowy jest masakryczne jak błędy są szczególnie bez znaków polskich czy z literówkami. Uszanuj innych niewidomych którzy nie mogą czytać. Trochę ostro piszę ale dokładnie wiem jak Iwona czyta błędy mam jeden audiobook tak nagrany nie poprawiłam i masakraaa słuchać się nie dało. Chcesz by ktoś Ciebie nie rozumiał tylko dlatego że źle piszesz :?: Firefox mi podkreśla błędy, a jak źle widzisz przed wysłaniem sprawdź z ctrl++ to łatwy skrót jak nie masz programów powiększających. Ja bez pomocy skrótów piszę ale nieraz już na dłuższe posty powiększam sobie tekst bo niestety nie przeczytam. I szanuję innych bo wiem że nie tylko ja jestem na forum.

PostNapisane: 16 paź 2011, 12:49 
Pisarz
Pisarz

Haciasta ale to ze ktoś się pomyli w pisowni nicku jeszcze nic nie znaczy, poza tym wiesz naprawdę jak się czyta,a w szczególności słucha jak Iwonka czyta nie które posty ,to ręce opadają, mój partner tez ma problemy ze wzrokiem a jak już coś pisze to uwierz mi błędy mu się raczej nie zdarzają , z tego wniosek że jak się chce to można , a tak w ogóle to kto według Ciebie źle napisał nick , bo ja w tym wątku nie widzę czegoś takiego? Pozdrawiam i miłego dnia życzę :)

PostNapisane: 16 paź 2011, 12:54 
Pisarz
Pisarz

Imię: Kasia
Nie będe dyskutować już na ten temat bo on mnie wkurza a akurat mam się nad czym denerwować milego dnia

PostNapisane: 16 paź 2011, 12:58 
Pisarz
Pisarz

Imię: Monika
To i ja coś dorzucę od siebie - moim zdaniem kultura to również szacunek dla rodzimego języka ale może nie mam racji.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]