Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 kwi 2010, 11:39 
Moderator
Moderator

Czy tragedia pod Smoleńskiem coś zmieni w myśleniu polityków i zwykłych ludzi - czy po pogrzebach wszystko wróci do normy :?: Jak będzie wyglądała kampania wyborcza :?: Kto wg Was zostanie prezydentem :?:

Ostatnio edytowano 25 wrz 2010, 13:55 przez Niepokorna, łącznie edytowano 1 raz
Zmieniłam tytuł tematu na bardziej konkretny

PostNapisane: 21 kwi 2010, 12:11 
Pisarz
Pisarz

Imię: Kasia
Bynajmniej ja jak narazie nie zauwazylam aby coś sie zmienilo

PostNapisane: 21 kwi 2010, 13:35 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

a dlaczego by mial sie zmienic?

PostNapisane: 21 kwi 2010, 13:44 
Pisarz
Pisarz

chociaż moze dlatego aby sie na wzajem nie ranic bo każdy z nas moze wyjsc i więcej nie wrócić a my zapominamy o innych tak bardzo walcząc o kase

wdziesiejszych czasach to pasuje powiedzenie dla pieniędzy ksiądz sie modli dla pieniędzy lud sie podli malo jest ludzi bezinteresownych

Ostatnio edytowano 22 kwi 2010, 06:49 przez Aggaxx, łącznie edytowano 1 raz
Posty połączono.

PostNapisane: 21 kwi 2010, 14:14 
Dyskutant
Dyskutant

Imię: Piotr
haciasta napisał(a):
wdziesiejszych czasach to pasuje powiedzenie dla pieniędzy ksiądz sie modli dla pieniędzy lud sie podli malo jest ludzi bez interesownych

Trzeba umieć mądzrze pomagać. Na przykład rodzice to też powini umieć:
http://kobieta.interia.pl/psychologia/p ... 67445,2715

PostNapisane: 21 kwi 2010, 14:18 
Pisarz
Pisarz

tylko najpierw trzeba umiec byc zarówno rodzicem jak i przyjacielem

PostNapisane: 21 kwi 2010, 14:22 
Moderator
Moderator

Moim zdaniem nie wiele sie zmieni, bo my Polacy jestesmy uparci i zawzieci. Rosja wyciąga do nas rękę, jesteśmy sasiadami, ale jak tak dalej pójdzie w polityce to mówiąc szczerze, będziemy głupi jesli nie nawiązemy kontaktu z Rosją. Powinno nas to czegos nauczyć.
Kto zostanie prezydentem??
Odpowiedź niestety nasuwa mi sie tylko jedna, a mianowicie po tej tragedii, to już nie była tylko i wyłącznie żałoba narodowa,ale i szopka przed wyborcza, po to by ludzie po Lechu Kaczyńskim wybrali w wyborach jego braciszka. Dlatego ja jestem świecie przekonana, że w 98% prezydentem zostanie Jarosław Kaczyński.
Ja jestem zdecydowanie za Komorowskim, ponieważ dopoki Kaczka nadal będzie rządzić, to w Polsce nie będzie dobrze, z przykrościa trzeba to powiedziec.
To są tylko moje wywody, a ja oczywiście mogę się mylić, także wybory są w lipcu (chyba?),więc pozyjemy i zoaczymy co to będzie z tą Polska. I znów Tomek Lis będzie mial temat do dyskusji :).

PostNapisane: 21 kwi 2010, 14:34 
Pisarz
Pisarz

no ja akurat nie ide głosowac na Kaczke i z tego co wiem moi najblizsi też nie ale dosyc dużo jest w naszym panstwie kościelnych a oni pewne że są za Kaczka :)

PostNapisane: 21 kwi 2010, 14:57 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Tomek
Tragedia niczego nie zmieni i nie ma co się łudzić.
Po miesiącu już mało kto będzie do tego wracał bo takie są koleje losu.
Życie toczy się dalej i niejedna tragedia się wydarzyła więc i ta nie przyniesie niczego nowego.
Politycy również jacy byli tacy są i będą.
Kampania na pewno będzie trochę łagodniejsza ale nie z powodu uczczenia tragedii ale z powodu obawy o opinię publiczną i stratę elektoratu.
Kaczyński prawdopodobnie będzie bazował na współczuciu i kontynuacji śp.brata co niestety może mu pomóc ale mimo wszystko myślę ze pogrzeb na Wawelu trochę mu zaszkodził.
Komorowski sporo stracił na pochopnych mianowaniach zaraz po katastrofie,gdyby się wstrzymał kilka dni to wygraną miałby w kieszeni.
Pawlak tylko obciachu sobie narobi jak zwykle i nie będzie się liczył w wyborach.
Nie wiadomo jeszcze kogo lewica wystawi ale jedyna alternatywa to chyba tylko Kalisz bo reszta kandydatów jest mniej znana a czasu jest mało.
Według mnie najlepszą opcją lewicy byłby Cimoszewicz bo jest niby niezależny a w obecnej sytuacji taki kandydat jest najbardziej pożądany no ale Cimoszewicz już odmówił a szkoda bo miałbym na kogo głosować.
Walka prawdopodobnie rozegra się między Komorowskim i Kaczyńskim,niestety ani jeden ani drugi nic dobrego nie wniesie.
Kaczyński będzie jeszcze bardziej żarł się z PO a znowu z Komorowskim PO przejmie władzę absolutną.
Są to oczywiście tylko moje spekulacje.
PS.
Co do Rosji to tak jak Buziaczek pisała warto byłoby szanse wykorzystać a nie obstawać za pseudo przyjacielem którym są Stany bo już nie raz pokazali ze nas w dupie mają a my ciągle do tej dupy się pchamy.

Obrazek

PostNapisane: 21 kwi 2010, 16:34 
Pisarz
Pisarz

fabek111
no wiesz fabek tak brzydko mówić nu nu masz racje i tak się nic nie zmieni jak i do tej pory a co do wyborow narazie czekam na kandydatow :)

PostNapisane: 21 kwi 2010, 22:56 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: krzysiek
Fabekk111 widzę że jesteś zorientowany na wschód , to w kontekscie ostatnich wydzarzeń bardzo ciekawa teza , Przez 60 lat ruscy nas gnebili jak pasozyty , aTy jeszcze chcesz im karku nadstawiać , w Katyniu odstrzelili nam głowę a teraz tułów .... no coments

No to jestem''w domu'' --- jesli tak lubisz komunistów pokroju Cimoszewicza to zapraszam do korei północnej , na kubę i bialoruś , tam bedziesz mial wiekszy wybór....

Ostatnio edytowano 22 kwi 2010, 06:53 przez Aggaxx, łącznie edytowano 1 raz
Posty połączono.

PostNapisane: 21 kwi 2010, 23:43 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Alamagordo ja widzę ze bardzo błędnie oceniasz moje poglądy.
Absolutnie nie jestem w żaden sposób zorientowany na wschód a wręcz przeciwnie.
W mojej wypowiedzi chodzi o korzyściach jakie możemy mieć jako kraj przez dobre stosunki gospodarcze z Rosją (nie mylić z ustrojowymi).
Przez pryzmat historii Rosja nam wiele złego uczyniła ale ja nie patrzę wstecz choć o tym pamiętam,patrzę zawsze do przodu.
Powiedz co nam daje obecnie konflikt z tym krajem? to ze nam gaz podrożeje?
Stany Zjednoczone go nie przyślą, a rynek zbytu?
Co nam dała przyjaźń ze Stanami? co nam obiecywali a co dostaliśmy? wielkie nic.
A co straciliśmy na tej przyjaźni? bardzo wiele,ilu naszych żołnierzy traci życie tylko po to żeby oni mieli tańszą ropę? dla nas ona nie stanieje,gdzie są dawno obiecywane wizy? nawet nas nie chcą u siebie.
Gdyby iść Twoim tokiem myślenia to od Niemców tez powinniśmy się odwrócić bo wymordowali w obozach masę naszego narodu tylko jacy poważni sąsiedzi nam zostaną, czy jesteśmy na tyle mocnym państwem żeby móc sobie na to pozwolić? absolutnie nie bo jesteśmy bardzo słabi i długo to się jeszcze nie zmieni.
Amerykanie robią sobie z nas najemników w swoich wojnach i chcą bazy wypadowej w razie konfliktu z Rosją,jesteśmy tylko marionetką w ich rekach a nasze losy nie wiele ich obchodzą.
Nie lubię komunistów i zawsze byłem anty tylko nie bardzo wiesz co piszesz mówiąc o Cimoszewiczu ze jest komunistą.
Zaraz mi napiszesz ze był w partii itd. oczywiście ze był tylko zobacz ile innych osób tez było bo chcieli coś robić a innych możliwości nie mieli wówczas.
Wcale nie jestem fanem Cimoszewicza ani go nie bronię tylko napisałem ze wśród obecnych kandydatów jak dla mnie jest najbardziej odpowiedni.
PS.
Styl Twojej wypowiedzi przypomina mi dawny styl wypowiedzi Niesiołowskiego jak był w ZCHNie,mówił o komunistach i aborcji jak człowiek nawiedzony,prawie chory.
Teraz jak chorągiewka zmienił część swoich poglądów bo chciał się u koryta utrzymać.

Obrazek

PostNapisane: 22 kwi 2010, 00:09 
Dobry duch
Dobry duch

jak sie postarasz to urzadzenie zwane przegladarką firefox wyswietli Ci wiele informacji natemat Cimoszewicza , jego brudne machinacje gieldowe , slynna akcje ''czyste rece'' ktora tak naprawde pozwalala szabrować nasz lichutki majateczek narodowy , zresztą jak wiesz jest synem ubeka , i Ty chcesz mu powierzyć fotel prezydencki ? ryba psuje sie od głowy nieprawdaż? tylko ze on byl do konca wparti , i nadal jest , jakoś z PZPR wylondował w SLD i i tam juz zostanie ci ludzie sie nie zmieniają.

A zadaleś pytanie SOBIE dlaczego jestesmy slabi? Polskabyla 16-ta republiką , ZSRR , zreszta jak caly blok RWPG , w Rosji tak naprawde nic sie nie zmieniło , oligarchiczny ustrój wladzy , wszystko przeżarte klamstwem i korupcją . Rosjanie zawsze chcieli nas zniszczyć jako państwo , oni robia nam łaske kupujac nasze wyroby , Teraz pojednali się z Niemcami ,zobaczysz jak uruchomią Nordstream . wtedy Putin pokaze zeby i skończy sie okres ulgowy dla polski.
Z tego co wiem to zolnierze jada tam z wlasnej wolizacheceni dosc pokaznymi zarobkami, niech zostana w kraju . chyba maja takamozliwosc.
dla niemiec to jestesmy rynkiem zbytu , raczej niz sasiadem partnerem , co im chcesz sprzedawać ? nasza niby zdrową zywnośc , oni maja swojej dosyć Ani Ameryka ani Rosja nie sa zainteresowane by Polska byla silna gospodarczo, ale to juz jacyś madrzejsi ludzie napisali chyba z 10 lat temu.

porownanie mnie z libertynem Niesiolowskim uważam za powazny nietakt zTwojej strony , rownie dobrze mugłbym porownać Twój pean na czesć naszych wschodnich sasiadów z przemowieniami tow. Gomułki , niewiem czy było by Ci przyjemnie. sa zawsze dwie strony medalu ----ugodowośc wzgledem Rosji konczy się tragicznie ...........

Ostatnio edytowano 22 kwi 2010, 06:57 przez Aggaxx, łącznie edytowano 1 raz
Posty połączono.

PostNapisane: 22 kwi 2010, 00:31 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

alamagordo napisał(a):
Z tego co wiem to zolnierze jada tam z wlasnej wolizacheceni dosc pokaznymi zarobkami, niech zostana w kraju . chyba maja takamozliwosc.
dla niemiec to jestesmy rynkiem zbytu , raczej niz sasiadem partnerem , co im chcesz sprzedawać ? nasza niby zdrową zywnośc , oni maja swojej dosyć Ani Ameryka ani Rosja nie sa zainteresowane by Polska byla silna gospodarczo, ale to juz jacyś madrzejsi ludzie napisali chyba z 10 lat temu.

Jednak bardzo mało wiesz choć pierwsze wrażenie odniosłem inne.
Żołnierze jadą tam z własnej woli hehe to dałeś teraz do pieca.
Tak,oficjalnie jest to ich decyzja tylko rzeczywistość jest inna.
Oczywiście są tez ochotnicy ale mówimy tu o wszystkich.
Zarobków nie pamiętam ale jutro mogę Ci podać dokładne stopnie i kwoty które tylko w wyobraźni są wysokie.
Co do rynku zbytu to powtarzanie żeby czytać ze zrozumieniem już staje się nudne.
Wyraźnie pisałem o rynku zbytu w Rosji a nie w Niemczech i guzik mnie obchodzi ze kupują z laską ale kupują przez co nasze zakłady mają co robić.
Co do dyskusji o komunizmie to nawet nie chce mi się pisać bo używasz takich samych argumentów jak nasi politycy kiedy tracą inne argumenty i już się one przejadły.
Jesteś w moim wieku ale czuje się jak bym rozmawiał z 60 latkiem który żyje tylko wspomnieniami,ja myślę w inny sposób i nie będę nikogo do niego przekonywał bo to moje poglądy.
Co do brudów Cimoszewicza to pokaz mi jednego nieskazitelnego polityka,jak znajdziesz to nobla powinni Ci dać i jemu :-D
Nie porównywałem Ciebie z Niesiołowskim tylko styl w jakim się wypowiadasz a to dwie różne rzeczy.

Obrazek

PostNapisane: 22 kwi 2010, 07:07 
Junior Admin
Junior Admin

Imię: Agnieszka
Czy coś się zmieni? Nic się nie zmieni skoro do tej pory się nie zmieniło. Nawet na tym forum. Jeszcze kilka dni temu "MÓJ PREZYDENT" a dziś "KACZKA".
Jeżeli chodzi o wybory to zdanie mam bardzo podobne do Tomka. Nie wiem kto byłby najlepszym kandydatem na prezydenta, ale pewnie gdyby startował Cimoszewicz to głosowałabym na Niego.
A jeżeli chodzi o stosunki z Rosją..... dobrze, że to nie zależy ode mnie. Jest tyle niejasności w sprawie tego wypadku pod Smoleńskiem. Pewnie nigdy nie dowiemy się jak tam było na prawdę albo trzeba będzie kolejnych 70 lat. Jakoś dziwnie cicho jest o tym i wśród polityków i w prasie. Czy naprawdę nikt nie bierze pod uwagę, że to mógł nie być wypadek?

PostNapisane: 22 kwi 2010, 10:09 
Pisarz
Pisarz

Imię: Greg
Trzeba iść na kompromis i mówić "Mój prezydent Kaczka"- gdyby nie ambicje otoczenia politycznego zwiazane z miejscem pochówku ŚP Kaczyński miałby spore szanse na dobrą pamięć i spokój, ale ktoś nie pozwolił...

Kardynała Dziwisza powoli odsuwa sie od decydowania, episkopat widzi, że jednak żaden z niego polityk, narobił bajzlu. Pogrzeb Kurtyki, którego lubiłem jako historyka, miał odbyć się w honorowym miejscu- decyzję cofnięto, bez podania przyczyny... ;-)

Cimoszewicz spokojnie wygrałby wybory moim zdaniem, jest ciekawszy od Komorowskiego, dlaczego nie chce tego nikt nie wie, moim zdaniem szkoda.

PostNapisane: 22 kwi 2010, 11:10 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Już jest jakiś krok naprzód i powód do tego żeby wykorzystać sytuację do poprawy stosunków z Rosją.
http://finanse.wp.pl/kat,104122,title,G ... omosc.html

Obrazek

PostNapisane: 22 kwi 2010, 18:57 
Moderator
Moderator

Prawda jest taka że to nie był wypadek, tylko zmuszenie pilota do ladowania, poniewaz nie mogli dopuscic i znieśc sytuacji,że Kaczka mogłaby by nie wyladowac o czasie. Zaden pilot racjonalnie myslacy majac tak wazne osoby kolo siebie by do tego nie dopuścil- został zmuszony, przez ludzi Kaczki, którzy stali nad nim i kazali wylądowac. A ze warunki pogodowe były cięzkie to musieliby wylądowac na innym lotnisku, a to juz sie "komus" nie podobalo. Przecież prezydent juz od ok miesiąca,chodzil i mowil "że on musi tam byc". Wiec, jak to miał by sie spóźnić-nie mógl!.

PostNapisane: 22 kwi 2010, 19:35 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

nic sie nie zmieni. Polacy pokazali swoje prawdziwe oblicze obłudy. Nie gadajcie co była przyczyną katastrofy bo tego niewiemy.

PostNapisane: 22 kwi 2010, 19:36 
Dobry duch
Dobry duch

Fabek 111 --- wlasnie przegladam internet i wyskoczyla mi wypowiedz jakiegoś mlodzienca z forum o nazwie M--forum i napisal ze jego znajomy chial BARDZO dostać się do kontyngentu naszych wojsk i zostal odrzucony ,tylu bylo chetnych........ o ile wiem to zoldzaczyna sie od 2500 zlotych , jesli jest inaczej to mnie popraw .... Gdyby jeden zolnierz był zmuszany do wyjazdu to jak myslisz -- jakiego rabanu narobiły by media ???

jesli chodzi o mnie to mam znajomego w wieku 56 lat ktory ciagle powtarza jak bylo dobrze za komuny , i jak mocno powinnismy calować Rosję po ........nogach za to ze daje nam tlen do oddychania.

A moze trzeba te argumenty ciagle przypominać , bo Ty jesteś mlodszy i moze Cie amnezja troche zgubić....

ps tak sobie internet przegladam i wyskoczyly mi jakies dane gdzie napisano , ze spadek eksportu do rosji nastapił dwa lata przed wprowadzeniem embarga a tak naprawdę to to cale embargo to medialny wymysł , bo nie ma odzwierciedlenia w liczbach .....

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]