Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 maja 2010, 19:52 
Pisarz
Pisarz

Imię: Ewa
Greg_Zorba napisał(a):
eśli ktoś musi węszyć sPiSki to ja mam pytanie- po co?

Nie jestem za żadną opcją ani partią polityczną. Oni się wszyscy kłócą na naszych oczach i skaczą se do gardeł pod publiczkę, a prywatnie to razem " biesiadują "... Dla mnie polityka ( przez małe " p " ) , to sprzedajna dzi***, która chodzi tam, gdzie jej więcej zapłacą...- a kłótnie, szopki i cyrki są w cenie... Mam w głębokim " poważaniu " politykę i polityków, co na każdym kroku odstawiają szopki i małpie cyrki na naszych oczach...- i jeszcze prześcigają się w agresji i dobijaniu szpil. Ja mam tego serdecznie dość i jestem zmęczona (...)

PostNapisane: 17 maja 2010, 01:00 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: krzysiek
jakos nie moglem nigdzie znależć Drogi Zorbo , jakie to inne państwa wchodzą w skalad tej miedzynarodowej komisji moze podrzucisz jakis link bo nie moglem nigdzie znależć .
czyli jest niewazne czyje sa skrzynki ? moze chińskie ? no dobrze to może Chonczykom dajmy je do analizy . a A to dlaczego nie mozna podnosić krzyków i wrzasków w sprawie katastrofy ? może juz jest w Polsce jakiaś dyktatura i nie wolno sie odzywać , kiedy bedzie mozna to robic za 30 lat ?
ps tak sobie przegladalem internecik i wpadlem na artykuł o katastrofie samolotu ił 62 ,ten z Anna Jantar , i też była komisja i a specjalisci radzieccy wpierali wszystkim jakie to bledy popelnił pilot i zaloga . a tak mozna bylo sie dowiedzieć jeszcze paru ciekawszych rzeczy .....
ps 2--- POlska skrzynka byla wyprodukowana przez firmę ATM i jak Rosjanie ja mieli ''przerobić''' po swojemu , mlotkiem i przecinakiem ?

Spiski sa po to by komuś sie przysłużyły , i trzeba je tropić zawsze i wszędzie a na jaw wychodzą przy tej okazji bulwersujace sprawy .
---- demokracja jest dobra ale sprawdznie ''papierow'' jeszcze jej nigdy nie zaszkodziło ----takie powiedzonko gdzieś podslyszalem ......good night

Ostatnio edytowano 17 maja 2010, 08:56 przez Aggaxx, łącznie edytowano 1 raz
Posty połączono.

PostNapisane: 17 maja 2010, 17:27 
Pisarz
Pisarz

Imię: Greg
Daje się do analizy ZAWSZE producentowi, więc nie stękaj od rzeczy.
Polska skrzynka dlatego właśnie znajduje się w Polsce, a nie w Rosji.

Jeszcze jedno- odnośnie tam śmiesznej aluzji do Rosjan i ich myśli technicznej.

Wymień samoloty polskiej produkcji :

Wymień samoloty Rosyjskiej produkcji i podaj powody dla których to ich myśl techniczną w tej dziedzinie uznaje się z najlepszą na świecie.

sPiSki są do niczego, kiepsko szukałeś, z polskiej strony w skład komisji wchodzi np Bogdan Klich.
Nie ma znaczenia czyje są skrzynki, ma znaczenie która prokuratura prowadzi śledztwo.
Jeszcze jedno, Ruskie naprawdę byliby idiotami zapewniając radykałom w tym kraju męczennika, jakby nie mogli poczekać, aż odejdzie w niesławie i przegra wybory ;-)

PostNapisane: 17 maja 2010, 23:20 
Dobry duch
Dobry duch

O wlasnie masz rację , myśl techniczna Rosjan jest najlepsza w świecie w to napewno nie wątpię , przykladem jest Czarnobyl ........ Jesli sa tak dobrzy jak piszesz to dlaczego caly cywilizowany swiat jakos idzie wlasna drogą i z tej mysli jakoś korzystać nie chce .
Czyli bogdan Klich to jest Hiszpan lub Anglik ?
I sedno sprawy ----- tak Ci wyszlo czy tak mialo być----- Stalin powiedział --nie jest wazne kto glosuje tylko kto liczy glosy .....koniec cytatu..... to a'propos zdania -----nie ma znaczenia czyje sa skrzynki tylko ktora prokuratura prowadzi sledztwo ...... NAPEWNO już Ruscy sobie przypiszą wine w czym kolwiek.
Jak masz swiadomośc KTO oprocz prezydenta zginoł w katastrofie , to bedziesz mial ccalośc obrazu sytuacji , i odpowiedz na pewne pytnia .....chyba ze nie chcesz pewnych rzeczy dostrzegać .......
Kaczyński zostal ukarany za poparcie gruzji w walce o niepodleglość Rosja nigdy bu mu tego nie wybaczyla , przestroga dla innych ...

czarne skrzynki---- czyli jesli mam rozumieć zapis magnetyczny kilku godzin lotu i jego synchronizacja wymaga kilku miesiecy badań i dociekań tegich głów w Rosji ??? Wszak jak Ruscy sa ''czyści''' to wystarczyło by przegrać materiał ze skrzynek i natychmiast przekazać Polsce , po co budzic domysły o matactwo ? Bierzcie je sobie w cholerę , i tak kto ma haka na Rosjan bedzie ich obwiniał o zamach , a kto jest za ''bracmi ze wschodu '' powie ---juz komisja wszytko wyjasni w stu procentach , mozemy spac spokojnie ......Z tego co wyczytalem z internetu to i tak juz nagrania ze skrzynek sa kompletnie nie obiektywne , mozna je sobie w cztery litery wlozyć , Jak spadł bialoruski MIG na airshow to pierwsze co zrobili Bialorusini to zabrali czarne skrzynki i nie kwapili sie zapraszać na ich badania Polaków. no coments.

PostNapisane: 18 maja 2010, 15:41 
Pisarz
Pisarz

No tak, a przecież skrzynki w Białoruskim myśliwcu były polskiej produkcji a sprawa na tyle ważna i kontrowersyjna, że potrzebne do tego było zaangażowanie polskich urzędów ;-)

Czarnobyl- wina zaniedbań ludzkich a nie techniki, doczytać.
Doczytać: T-50, Suchoj Su-39, Su-47 Bierkut

Doczytać i porównać MiG JAK i ich amerykańskie odpowiedniki, potem gadać, gadać, gadać... pierwsze z brzegu MiG 15 (Wojna w Korei 50-53)

Oczywista oczywistość, kiedy świat obwinia za cały bardach Saakaszwilego Ruskim opłaca się zabijać Kaczyńskiego, a wraz z nim członków pro-rosyjskiej lewicy, oczywiście. :-) Zwłaszcza, że popierający przewrót na Ukrainie politycy polscy nadal żyją, a Osetyńcy za Gruzinami jakoś nie chcą tęsknić... ciekawe dlaczego...

PostNapisane: 18 maja 2010, 17:30 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nic się nie zmieni i nic się nie zmieniło. Choc miałam już taką nadzieję, że nareszcie nastapi ten cud, ze nie będzie juz kłótni i rozłamów w poliyyce. No ale niestety nie trwało długo i juz były manifestacje i protesty, ze para prezydencja zostanie pochowana na Wawelu. I wierzcie mi, ze do tych protestów nie namawiali szarzy ludzie, to pewnie ktoś z rządu pocichu namawiał. My się tego nie dowiemy.
Mnie też się to nie podoba, ale co, co ja szara mysz mogłamn zrobić, lepiej więc sie nie odzywać.

W Rządzie nigdy nie będzie spokoju, oni ciągle mieszają, ciągle są tam jakieś afery.

PostNapisane: 18 maja 2010, 19:43 
Pisarz
Pisarz

Imię: Ewa
Iwona napisał(a):
lepiej więc sie nie odzywać.

Właśnie się odezwałaś i wyraziłaś swoje zdanie- i bardzo dobrze.

PostNapisane: 18 maja 2010, 20:42 
Dobry duch
Dobry duch

to moze nazwa "Kursk'' Ci cos wyjasni ? też wina czlowieka jak najbardziej --- jeden z najlepszych okretow podwodnych tonie od wlasnej spartaczonej torpedy ktora wybuchla w wyrzutni zamiast przy burcie imperialistycznego okretu......
Tak sie sklada ze znam sie troche na technice cywilnej oczywiście i moge Ci powiedziec Zorbo ze każda konstrukcja mechaniczna ma swoje zalety i wady wiec takie porownanie jak wybrane przez Ciebie konstrukcje samolotow czy czolgów jest czysto teoretyczne , ne mozna powiedziec ze ten samolot jet lepszy a ten gorszy , to bardzo szczegolowa kwestia . Jeden z nich jest lepszy w awionice i nny w manewrowaniu . Tak sobie przypominam wlasnie program na satelitcie gdzie pokazano epizod z wojny z Koreii ---- Ruscy dostali srogie baty od amerykanow w najwiekszej bitwie powietrznej po drugiej wojnie swiatowej , a amerykanie latali wtedy phantomami , zwanymi potocznie ''latajacymi trumnami''' jak widać tez wina czlowieka ze przegrali to starcie.
Dla rosjan lewica pro rosyjska w polsce to zbior przypadkowych osobistosci nie wartych zadnego zachodu . ciekaw jestem czy wiesz co podpisal Tusk z Putinem 7 kwietnia po uroczystosciach w Katyniu ?

PostNapisane: 18 maja 2010, 21:01 
Pisarz
Pisarz

Dobra stary, to ja mam pomysł, weź się za konstruowanie polskich myśliwców, a później krzycz, że Rosyjskie są be, bo POLSKICH NIE MA WCALE ;-)) No ale jeśli Prezes mówił, że Rosjanie to tylko Walonki wymyśliły i Samowara to ciężko zajrzeć do książek i policzyć ilu wybitnych mieli na przykład inżynierów. Pewnie umowę w sprawie gazu, przypominam, że zbyt wiele polskiego też nie ma, a łupkowy to przyszłość i nie wiadomo czy pewna. Bicie piany, oczywiście Rosjanie nie wiedzieli, że Kaczyńskiego ludzie nie znoszą i go zabili bez potrzeby bo pojechał do Gruzji gdzie nic absolutnie nie zdziałał, pomachał rączkami i się skończyło. Przy tym dał popiś wyobraźni w samolocie, o co pytał Gosiewski w petycji do Klicha- dziś to brzmi śmiesznie raczej.

PostNapisane: 18 maja 2010, 22:12 
Dobry duch
Dobry duch

Jak bys zajrzal do encyklopedii to pewnie by wyszlo ze rosjan jest wieecej od polakow niemal 10 krotnie , maja tez 20 krotnie wiekszy kraj , i ze soto razy wiecej wszystkiego co chcieli by mieć wiec , i maja 100 razy wieksze mozliwosci budowania czego kolwiek , nawet inzynierow , Jakos tak kiedys przeczytalem ze Ci inzynierowie to byli zamknieci w specjalnych osrodkach badawczych { II wojna swiatowa} i nawet nie mogli oddychać bez pozwolenia , a na ich ''dziela'' pracowala armia niewolników zlorzona ze zwyklych ludzi którzy zostali zakapowani na nkwd .... o wlasnie gulagi to były pierwowzory obozow koncentracyjnych tak na marginesie ......
A co mieli polacy konstruować przez 50 lat po wojnie bedąc pod butem sowieckim ? bylismy czescia ukldu warszawskiego i basta .. zadnych skokow w bok ...... Tak zgadza sie podpisal umowe na dostawe gazy do roku 2037 za cwierć biliona zlotych , tego to pewnie Gwyborcza nie napisala co ?Kaczynski nie chcial sie zgodzić na taką wieloletnia umowe ot co ....

ja Kaczyńskiego polacy nie lubili to bylo widać po katastrofie , puste ulice i nawet jednego znicza przed palacem prezydenckim ......

skonstruowanie mysliwca od podstaw kosztuje z miliard dolarow albo i wiecej , jesli nas polakow na to stać to bardzo ciekawa kwestia , bo moim zdaniem to nie , wszak bylismy pasozytowani przez sowietów pól wieku i nie bedziemy mogli tego robic przez najblizsze 300 lat .

Ostatnio edytowano 18 maja 2010, 22:32 przez LC, łącznie edytowano 1 raz
połączono posty

PostNapisane: 19 maja 2010, 17:56 
Pisarz
Pisarz

Dla porównania Izrael istnieje 60 lat, sporą część uzbrojenia swojej armii produkuje i wytwarza od podstaw SAM. Jest też konkurencją w dziedzinach Hi-tech, no ale kiedy jedni uwielbiają jęczeć drudzy coś robią żeby było im lepiej. Czechów z kolei jest 10 razy mniej niż Polaków, a Skoda się świetnie trzyma, poza tym południe z uwzględnieniem szczególnym okolic Wałbrzycha i Kudowy i jeździ tam do roboty, ale cicho-sza, bo jeszcze się okaże że Tygrys Europy środkowej jest papierowy, następna rzecz jaką można zwalić na Sowietów, a co, niech psubraty sobie nie myślą, wszak skrzywdzili Polski naród tak, że na przykład na Śląsku praca jest, ale "robić nima komu"- lepiej biedować na zapomogach i sączyć jabole. ;-)

Tak, znicze pod pałacem prezydenckim najprawdopodobniej były wyrazem sympatii i poparcia politycznego. bo ludzie wybrali się na wiec, a nie mogli na przykład wykazać troski o państwo ;-) Logiczny wywód jak w mordę strzelił, manipulacja pierwszej wody, oszukiwanie samego siebie.
Z miernoty męża stanu nie zrobi nikt, z politycznej prezydentury cudu też nie, no ale Sasinologia w modzie. ;-) Obaczym przy urnie ile na tym ugracie. Słowenia mniejsza od Polski, wyszła zrujnowana ze składu Jugosławii i dziś watro porównać drogi do Polskich. "Chrystus Naródów" reprezentuje się bardzo średnio, może dlatego że lud w jego skład wchodzący ma dziwne ciągoty do nic nie dającej retrospektywy, a kiedy tak rozkminia to nic nie jest ważne, tylko to co było 30, 50, 70 i więcej lat temu. Z teraźniejszością do Kaduka! Poza tym przez tych wrednych Masonów i tak nic nam się nie uda :D

PostNapisane: 19 maja 2010, 18:38 
Dobry duch
Dobry duch

I znowu zapomniales dodac ze Izrael dostaje corocznie od USA kilka miliardow dolarow zapomogi , o ile wiem dostala potezne odszkodowanie od Niemiec , bodajze 60 miliardow dolarow , my nie dostaniemy bo nas kochany premier Mazowiecki zrzekl sie w Krzyzowej wlsnie tego odszkodowania , zreszta polska przeciez nie ucierpiala od Niemiec hitlerowskich wiec jej sie nie nalezy... A opropos Czechów ---zero zniszczeń wojennych , odsuniecie komuchów od wladzy na 10 lat , skoda przejeta prez Wolkswagena , to taki maly koncern samochodowy , Zetora tez przejeli niemcy marka john derre .
Rosjanie nam cale 50 lat pomagali , np. Polacy robili statki , wyposarzano je za ciezkie dewizy w wszelkie udogodnienia a Ruscy kupowali je dziesieć razy taniej , wiec mielismy zysk to jasne...
Slowenia byla i jest najbardziej rozwinieta przemyslowo i technologicznie z wszystkich krajów bylej Jugoslawi wiec nie bedziemy kruszyc kopii.
A propos Masonów , jakos dziwne mam wrazenie ze wlasnie ci masoni nie zajmuja sie obwoznym handlem tylko ze siedza na wysokich , bardzo wysokich stanowiskach , przykladem p. Chirac ktory powiedzial ze polska musi siedzieć cicho . a pan Soros , to moze jakis nowy plan nam opracuje, wtedy Polska napewno bedzie gospodarczym tygrysem europy ,,,,, miejmy nadzieję.

zawsze lepszy miernota polityczny niż przydupas Brukseli ....

wlasnie'' wiadomosci '' podaly ze czarnych skrzynek nie dostaniemy wogóle . tylko kopie nagrań .......

Ostatnio edytowano 22 maja 2010, 01:23 przez Aggaxx, łącznie edytowano 3 razy
Posty połączono.

PostNapisane: 19 maja 2010, 22:20 
Pisarz
Pisarz

Zapomniał dodać w którym roku Izrael dostał pieniądze, wtedy już twardo istniał.
Zapomogę od USA też zaczął dostawać też nie od początku tylko wtedy kiedy poróżniły się z Islamem,na początku jako kraj sprzyjający ZSRS (*dzięki poparciu którego powstał) wcale nie miał sympatii Ameryki, więc nie wiem o co chodzi.
Pierwsze wojny wygrał sam, a wyposażenie wojskowe miał czechosłowackie i francuskie.

Najzwyczajniej w świecie zamiast jęczeć należy się brać za robotę, tylko i aż tyle.
Schizofrenicznie jest krytykować Brukselę będąc polskim niepełnosprawnym, bo bez niej byłoby to co wcześniej, czyli g... wielkie dla nas jako grupy społecznej.
To zewnętrzna presja sprawiła, że rzeczy w Polsce dotyczące niepełnosprawnych się ucywilizowały. Nie wiadomo kiedy Polacy sami z siebie zauważyliby na szerszą skalę, że są wśród nich jacyś niepełnosprawni. Widać jednak Bruksela im pasuje, skoro biorą pieniądze z programów UE, no ale koncepcja Polski jako wyspy jest też bardzo ciekawa. Ja tam wolę robić interesy z sąsiadami, bardzo dobrze, że naród nawet na Jarosławie wymusza zmianę retoryki. Siatka pojęć używana przez środowisko Lecha Kaczyńskiego wyszła z mody, a poza tym zawetował mi ustawę, dzięki której mógłbym zarabiać tyle ile mi chcą płacić bez utraty renty i mam prawo to pamiętać. Dlatego rodzinie K to ja już dziękuję bardzo, adios pomidory, a wiadomości nie oglądam od czasu kiedy dowiedziałem się, że śmierć w wypadku może być heroiczna. Plwam wręcz na TVP1 od tamtej pory, słuchać tych bredni już nie mogę.

PostNapisane: 19 maja 2010, 23:29 
Dobry duch
Dobry duch

o to musze sie z toba zgodzic -- tvp i reszta to ochlapy dla idiotów ---oglupianie nas wszystkich ........ nareszcie mowisz ludzkim glosem..

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]