Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 lut 2011, 18:25 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: marek
Bardzo proszę o pomoc. Mam orzeczony lekki stopień niepełnosprawności: kręgosłup szyjny. Jestem zatrudniony przez CLAR SYSTEM jako pracownik ochrony w cukrowni w Glinojecku. Od kilku dni okazało się, że muszę patrolować pieszo teren kilkudziesięcio (albo kilkuset) hektarowy. Jest to praca za najniższą krajową i w systemie czterozmianowym - po 12 godzin w dzień i w nocy. Po tych 12 godzinach nie ma miejsca, które by mnie nie bolało. Czy maja prawo tego wymagać? W orzeczeniu mam napisane - zakaz ciężkiej pracy fizycznej. Bardzo proszę o pomoc.

Ostatnio edytowano 17 mar 2011, 15:53 przez Katarzyna Metzger, łącznie edytowano 1 raz
Brak spacji, literówki

PostNapisane: 17 mar 2011, 15:48 
Moderator
Moderator

Imię: Katarzyna
Osoba z grupą nie może pracować na zmiany, ani po 12 godzin. Jeśli to zgłosisz istnieje ryzyko " utraty pracy ". Co moim zdaniem jest chore. Znam kogoś kto tak pracuje. Kiedy próbowała coś zrobić usłyszała, że jak się jej nie podoba to może odejść. Pracuje tak nadal, bo się boi odezwać. To jest moim zdaniem chore. Ale co ja mogę? Szukaj innej pracy...

PostNapisane: 11 kwi 2011, 05:57 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Aga
Nie mają do tego prawa to jest narażanie Ciebie na uszczerbek zdrowia, może nagraj szefa i idź gdzieś z tym nagraniem?

Z dopiskiem:
PROTEZA ZENON WŁODARCZAK

PostNapisane: 11 kwi 2011, 08:43 
Pisarz
Pisarz

Imię: Kris
Taka sytuacja nie powinna mieć miejsca, ale na twoje miejsce pracodawca znajdzie kilku chętnych... Więc: albo zdrowie, albo praca... Wybór należy do Ciebie pozdrawiam.

Ostatnio edytowano 11 kwi 2011, 21:31 przez Katarzyna Metzger, łącznie edytowano 1 raz
literówki

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]