Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 paź 2011, 13:17 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

skopiowałem trochę temat z serwisów pytających,ale również tutaj mógłbym podyskutować. słucham praktycznie wszystkiego,ale najwięcej słucham muzyki z lat 90-tych traktując z dystansem dzisiejszą muzykę. Nie twierdzę,że dzisiejsza muzyka jest zła bo teraz też się zdarzają fajne kawałki,ale jak się posłucha kawałki z lat 90-tych i dekady wstecz to w starszych piosenkach jest cos czego w dzisiejszej muzyce już nie ma. swoją drogą ciekaw jestem jak za 10 lat będzie się wspominać dzisiejszą muzyke a zwłaszcza Lady Gagę i Justina Biebera?czy taka już naturalna kolej rzeczy że jak muzyka jest na czasie to narzekamy a po pewnym czasie miło ją wspominamy?bo w latach 90-tych też krytykowano ówczesną muzykę,a dzisiaj ludzie lubią do niej wracać. co o tym myslicie?

PostNapisane: 7 paź 2011, 08:31 
Pisarz
Pisarz

Imię: Jacek
Hmm... Najlepsza jest muzyka z środkowego mezozoiku. Dinozaury ją uwielbiały. I dlatego wyginęły...

PostNapisane: 7 paź 2011, 09:36 
Pisarz
Pisarz

Imię: Miroslaw
Raul jest taki powiedzenie , "czym skórka za młodu nasiąknie tym na starość trąci" i tak moi rodzice lubili bigbit i jak ja to nazywam "śpiewające mamuśki". Muzyka lat dziewięćdziesiątych ma więcej melodyjności, sporo jest wolnych kawałków czego teraz jest mało, rock tez jakiś inny, był według mnie lepszy niż teraz.
Zastanawia mnie jedno, lata 90-te to lata w których ja dorastałem w sensie miałem te naście lat kiedy to gusta muzyczne się wyrabiają i ugruntowują Ty w profilu masz lat 21 więc dekada lat 90-tych przypada na Twoje dzieciństwo - czyżby wyjątek od reguły :?:

PS. Muzyka Gagi jakoś kojarzy mi się z rytmami lat 90. jedynie jej wizerunek do tamtej epoki nie pasuje,

PostNapisane: 7 paź 2011, 11:27 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

wiesz co?Może mi nie uwierzysz,ale ja słucham muzyki rozrywkowej od najmłodszych lat bo zaraziłem się muzyką od starszego brata zresztą mam pamięć muzyczną. wielu osób mi nie wierzy,ale każdy kto mnie zna od dawna może to potwierdzić.a nawet jesli mi nie wierzysz to przecież jest internet...

PS. Muzyka Gagi jakoś kojarzy mi się z rytmami lat 90. jedynie jej wizerunek do tamtej epoki nie pasuje,[/quote][/quote]
zgadzam się. prosty przykład: Allejandro który przypomina pierwsze hity Ace Of Base.

PostNapisane: 7 paź 2011, 11:39 
Pisarz
Pisarz

Imię: Miroslaw
A to nie jest kwestia wiary tylko wyjątkowości od reguły wiec jesteś takim wyjątkiem, większość młodych ludzi w podobnym wieku do Twojego słucha Trance lub polskiego rapu (jakkolwiek by nie brzmiał hehe ) bo w tym wyrośli i to ich kręci.
Mnie kręcą latka 90 i i trochę podobny do Ciebie jestem bo i osiemdziesiąte choć mniej to też. (w latach 80-tych jak nie trudno obliczyć byłem dzieciakiem) :)

PostNapisane: 7 paź 2011, 11:51 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

wiesz, ja mam gust bardzo eklektyczny(z pewnymi wyjątkami,ale jednak) więc też słucham Polskiego rapu czy Trance też słucham. swoją drogą tak czy inaczej lata 90-te do mnie wracają bo ciągle odkrywam jakies zespoły o których nie słyszałem.

PostNapisane: 8 paź 2011, 18:47 
Pisarz
Pisarz

Imię: DARIUSZ
A ja wolę muzykę z lat 80-tych ubiegłego wieku to jest muzyka melodyjna łatwo i fajnie jej się słucha i nie jest taka krzykliwa jak terażniejsza muza

PostNapisane: 13 paź 2011, 21:25 
Moderator
Moderator

Imię: Marcin
Też jakoś bardziej wolę słuchać kawałków z lat 80 jak choćby Italo disco :) Ale jak wszędzie są wyjątki i nieraz słucham współczesnych utworów w radiu

PostNapisane: 13 paź 2011, 21:37 
Pisarz
Pisarz

Imię: Jacek
Hmm... Traktujecie muzykę, jak zgredzi: "ja lubię muzykę z lat 70-tych. Jest lepsza od muzyki lat 90-tych". Posłuchajcie więc muzyki lat dwutysięcznych - uczestników trwającego właśnie XIV Międzynarodowego Konkursu Skrzypcowego im. Henryka Wieniawskiego w Poznaniu. - Właśnie kończą się przesłuchania I etapu.
Myślę, że Wam się ten Konkurs spodoba. Mimo, że nikt na nim nie śpiewa...

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]