Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 lip 2006, 11:21 
Administrator Główny
Administrator Główny

Imię: Ewa
Czego słuchacie? Może macie jakiś ulubiony rodzaj muzyki albo wokalistę?
Ja osobiście lubię soul, jazz, county a wykonawcę to oczywiście Norah Jones. A Wy?

Ostatnio edytowano 23 wrz 2006, 02:47 przez Niepokorna, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 9 lip 2006, 00:03 
Dobry duch
Dobry duch

Uwielbiam słuchac takie zespoły jak Coma, Dżem, Milczenie owiec, Evanesence, Within tempation, Via, Mistica, Moonlight, Pneume, troszke poezji spiewanej a najbardzej lubie Michała Bajora i muzyki klasycznej, najbardzej lubie Chopina oraz Betoveena. Pozdrawiam

PostNapisane: 10 lip 2006, 22:49 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

Celine Dion. Dziwne? Każdy ma swoje "ale" ;)

Poza tym lubię wszelkš odmianę jazzu, ale też jestem wybredna ;)
więc nie mam "jednego, swojego" wykonawcy :)

PostNapisane: 10 lip 2006, 23:02 
Administrator Główny
Administrator Główny

Znam Celine Dion. Moja przyjaciółka ma na jej punkcie fioła :) Tzn chce mieć wszystkie jej płyty, a wydała ich nie mało. Mnie jakoś nie wciąga tak, ale z przyjemnością słucham piosenki, z teledyskiem z "Titanica". ;)

Ostatnio edytowano 12 sie 2008, 09:55 przez Niepokorna, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 11 lip 2006, 15:16 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Tomek
Długo by wymieniać. Ogólnie szeroki zakres muzyki rockowe. Od dobrego jazzu, porzez klasykę rocka, punk, reggae, hard rock po najcięższe odmiany metalowego grania.

Na tš chwilę słucham sobie Bruce'a Dickinsona. Genialny człowiek w świecie muzyki.
Dickinsona przeplatam z Focus - to taki stary progres z lat 70tych (musiałem skomentować, bo słyszałem, że jest jakiś discopolowy "focus", a od disco polo to ja trzymam się z daleka).

Ostatnio edytowano 12 sie 2008, 09:55 przez Tomek, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 11 lip 2006, 22:53 
Dobry duch
Dobry duch

Muzyka , dzwieki temat rzekaa...
moje ucho najbardziej lubi delektowac sie muzyka techniczna ( strasznie ogolnie ) poczynajac na melodyjnym housie przez wszystkie jego odmiany a konczac na ciezkich szybkich progresywnych brzmieniach...
2 rodzaj muzyki jakiej slucham to rap, zarowno polski ( bez 18l mezo i tym podobnym hiphopolowcom ktorzy bardzo zniesmaczyli i zabrudzili ta scene, nie no przeciez oni sie tam nawet nie zachaczyli, tylko cos tam pozerowali ) jak i zagraniczny glownie amerykanski ale francuskii tez mnie rozwala 8)
Co do artystow to jestem teraz na etapie poszukiwan muzyki i setow Dj LUCCA pyszna czeska dj-ka a z 2 worka to nowa plyta Tedego :wink:

PostNapisane: 12 lip 2006, 07:21 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Ja tam za hip hopem nie przepadam - większość wykonawców po prostu mnie drażni. Ale chciałbym podzielić się pewnym swoim przeżyciem z hip hopem poniekąd związanym. Byłem kilka dni temu na koncercie Fisza. Koncercie, który wprost mnie zachwycił i pewnie długo będę go wspominał. Znakomita sekcja rytmiczna i w ogóle genialny skład bez "sztuczności". Pięknie to wszystko zabrzmiało. A mniej więcej w połowie koncertu pojawił się Wojtek Waglewski, moim zdaniem jeden z lepszych gitarzystów w tym kraju. I towarzyszył zespołowi do końca występu. Nie słucham płyt Fisza i raczej nie zamierzam tego robić. Ale koncert po prostu wbiłmnie w ziemię.

A co do muzyki "technicznej" - nie lubię. Słucham sporo dżwięków elektronicznych, ale tylko klasyków typu Klaus Schulze, Tangerine Dream. Lubię też pierwsze płyty J. M. Jarre'a. Ale nowości nie znoszę. Co wcale nie znaczy, że nie szanuję. Po prostu tego nie słucham.

Ostatnio edytowano 12 sie 2008, 09:57 przez Tomek, łącznie edytowano 1 raz

:)
PostNapisane: 25 lip 2006, 13:52 
Dobry duch
Dobry duch

Każdy rodzaj muzyki jest mi bliski. Od black metal'u, poprzez techno, klasyczną po rap. I każdej muzyki jestem w stanie posłuchać. Pod tym względem jestem baardzooo elastyczna :-)
Jednak tak, by usiąść wygodnie w fotelu i wsłuchać się w brzmienia, słowa utworów, to uwielbiam:
- Katie Melua
- Stinga
- Marca Terenzi
- Deepack
- Urszulę
- Boba Marley'a
- Nightwish
- DJ Luna
- Mike Oldfield'a
- Rocco
Jak zauważyliście bardzo zróżnicowane upodobania muzyczne :)

Ostatnio edytowano 12 sie 2008, 09:58 przez Alusiaa, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 2 sie 2006, 00:19 
Dobry duch
Dobry duch

uwielbiem TEDE, 50 centów, Beate Kozidrak DJTiesto

K- Kulturalny
E- Elokwentny
V- VIP
I- Indywidualista
N- Nieśmiały

PostNapisane: 3 sie 2006, 10:18 
Pisarz
Pisarz

A ja lubię:
- Megadeth i wszystkie projekty Dave'a Mustaine - uwielbiam go za głos, niektórym się nie podoba, bo może za bardzo skrzeczšcy, ale jak dla mnie jest genialny i bardzo oryginalny. (najbardziej polecam utwory: countdown to extinction, 99 ways to die, back in the day, family tree, paranoid (ten od Black Sabbath, ale wykonany dużo lepiej :) ))
- Nick Cave - mistrz nastroju. Nikt nie śpiewa piękniej o miłości niż on, że o wspaniałym głosie nie wspomnę. (ulubione utwory: bring it on, where the wild roses grow (z Kylie Minogue), stagger lee i jeszcze kilka innych)
- Opeth - metalowy zespół, który z powodzeniem łączy muzykę progresywną, death metal, gitary akustyczne - wszystko to razem daje najbardziej melancholijne utwory, jakie w życiu słyszałem. (szczególnie polecam: bleak)
- Jaromir Nohavica - czeski artysta, bo uczę się języka naszych południowych sasiadów, a on ma fajne piosenki.
- Od jakiegoś czasu bardzo lubię słuchać muzyki irlandzkiej. Moim ulubionym jej wykonawcš jest Hevia. Bardzo klimatyczna muzyka, niesamowicie emocjonalna. Piękna.

I to by było na razie tyle. Jak kogoś interesuje zapoznanie się z wyżej wymienionymi artystami, to proszę się zgłosić do mnie, ja chętnie prześlę jakieś utworki do przesłuchania. :)

Ostatnio edytowano 12 sie 2008, 10:00 przez Ruciński, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 3 sie 2006, 11:14 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Również lubię Megadeth (stare płyty), Cave'a i Nohavicę (polecam film Rok Dabla). Widzę, że w końcu zjawił się na forum ktoś o podobnych upodobaniach muzycznych. I dobrze. Na tą chwilę odsłuchuję nowego Slayera.

A wracając do Megadeth, muszę z żalem stwierdzić, że ostatnia płyta (ta z 2004) jest taka sobie. W porównaniu do takich perełek jak choćby Youthanasia to The System Has Failed jest po prostu nędzny.

Ostatnio edytowano 12 sie 2008, 10:00 przez Tomek, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 3 sie 2006, 11:25 
Pisarz
Pisarz

Moja ulubiona płyta Megadeth to chyba Countdown..., a tytułowy utwór to jeden z moich ulubionych. Teraz na halloween ma wyjść nowa płyta, już się nie mogę doczekać. Mam nadzieję, że warto czekać. :)

A MD45 słyszałeś? Mam całą płytę i nawet fajnie brzmi, szczególnie utwór Day the music died. :)

Pozdrawiam.

Ostatnio edytowano 12 sie 2008, 10:01 przez Ruciński, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 3 sie 2006, 11:31 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

MD45 nie słyszałem, ale jak będzie okazja to posłucham i wtedy się wypowiem.

PostNapisane: 5 sie 2006, 09:59 
Pisarz
Pisarz

Ja w ogóle polecam Antyradio (www.antyradio.pl, bo nie wszędzie w Polsce można je odebrać). Fajna muzyka, ciekawe audycje, ciekawi prowadzący (m. in. Figurski i Wojewódzki), równie ciekawi goście, konkursy (jeden nawet kiedyś wygrałem :) ). Polecam!

Ostatnio edytowano 12 sie 2008, 10:02 przez Ruciński, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 11 sie 2006, 10:16 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Ja bym też dorzucił internetowe radio Bez kitu. Zresztš, w sieci jest sporo radiostacji nadajšcych na rockowo (czego nie można powiedzieć o radiu publicznym, które obecnie sięga dna).

PostNapisane: 11 sie 2006, 15:56 
Moderator
Moderator

Imię: Zbyszek
Tak internetowe radio jest super. Zawsze słucham jak jestem na kompie.

PostNapisane: 11 sie 2006, 16:07 
Administrator Główny
Administrator Główny

Też lubię radia internetowe i to o wiele bardziej niż tradycyjne. Nie szeleści tak, jest duży wybór stacji. Najchętniej słucham angielskojęzycznych o okreśonej muzyce (jazz, country, soul).
Faktem jest jednak, że dużo transferu pobierają, więc nie słucham non stop.

Ostatnio edytowano 12 sie 2008, 10:02 przez Niepokorna, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 11 sie 2006, 23:44 
Pisarz
Pisarz

W sumie ja slucham prawie wszystkiego to zalezy od nastroju. Czasami mam ochote na muzyke powazna, a czasami na rock, techno, hip hop. W sumie jak mi wpadnie cos w ucho to tego slucham. Lubie tez muzyke filmowa.

PostNapisane: 12 sie 2006, 07:53 
Pisarz
Pisarz

Joanna napisał(a):
Lubie tez muzykę filmowa.

Bardzo fajne soundtracki są do filmów Ostatni Mohikanin i Predator. Motyw przewodni z tego pierwszego jest właśnie w klimatach irlandzkich. Kto posłucha, na pewno nie pożałuje. :)

Ostatnio edytowano 12 sie 2008, 10:03 przez Ruciński, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 12 sie 2006, 22:06 
Mile widziany
Mile widziany

Generalnie słucham wszystkiego :-D (prawie :wink:) już łatwiej jest mi powiedzieć czego nie słucham: Rapu, hiphopu, techno i innych takich :wink: Lubię muzyke pop z lat 80 i 90 :wink: a także irlandzką, Vangelisa i Vanesse Mae :) Słucham też piosenek wspołczesnych ale takich wpadających w ucho albo takich przy ktorych można odpocząć : Katie Melua, James Blunt :) Słucham od czasu do czasu poezji śpiewanej też. Poza tym jeśli chodzi o muzykę polską to długo by wymieniać naprawde :-D

Przyjaciele są jak ciche anioły

Ostatnio edytowano 12 sie 2008, 10:04 przez Daisy, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]