Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 sie 2008, 17:33 
Moderator
Moderator

Wszyscy wiemy o czym mowa. Godziny spędzone przed monitorem, zabierające czas który normalnie poświęcilibyśmy na inne (pożyteczniejsze?) zajęcia. Kawałki jedzenia między klawiszami, zarwane noce dla tej jednej interesującej nas osoby po drugiej stronie kabla. Co wy o tym myslicie ?? Wchodzicie badz wchodziliscie na czat ?? Co was do tego sklonilo skłoniło ??
Czat pozwala skonfrontować swoje skryte poglądy z poglądami innych. A walka na słowa potrafi uzależnić.

PostNapisane: 19 sie 2008, 18:28 
Pisarz
Pisarz

Ja na czat owszem wchodzę - ofonowy, a uzalezniona to jestem od tego forum, no dnia nie mogę bez Was wytrzymać....
Fajni jesteście , lubię Was i czy coś złego w tym jest ?
No może, troche przeginam , bo uczyc się powinnam :oops: , a znów siędzę tutaj - ale innych obowiązków nie zaniedbuję.

PostNapisane: 20 sie 2008, 10:41 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

powiem tak, czatowanie nie jest zle do poki nie ograniczamy sie tylko do tego, bo moze sie okzac uzalezneniem, a w koncu nic nie zastapi normalnego kontaktu z drugim czlowiekiem
ja swego czasu bywalam na czatach dla zabicia czsu, nawet poznalam kilka fajnych osob, z jedna nawet sie spotykalam, ale zakonczylam to, bo serce nie sluga :wink:
nie mowie sa tez ludzie ktorzy siedza tam w konkretnym celu wcale sie z tym nie kryja i mowi o tym otwarcie, z tego co ja zauwazylam bywajac na czacie, to trzeba miec duzo szczescia zeby znalezc kogos dla siebie bo wbrew pozorom to nie jest takie proste :smile:

PostNapisane: 20 sie 2008, 11:52 
Moderator
Moderator

Ja bylam uzależniona od czatów interii czy onetu szczegolnie gdy po raz pierwszy mialam kompa i dostep do sieci. Nigdy nie zarywalam nocy czy dni- okreslilam sobie czas np 1 h na czat i tyle.Dlaczego tam wchodziłam : chcialam poznac nowych ludzi czy czasami tylko poklikać. Jacy sa tam ludzie to sie przekonalam jedni nie maja co robic wiec czat, drudzy chca "zmienic tozsamosc" i podkolorowac ja , jeszcze inni sa po to zeby obrazac innych uzytkownikow itp.Po jakimś czasie jednak stwierdzilam ze to nie to,a moze mialam dosc pytan w stylu: skad klikasz i ile masz lat i co robisz :wink: , ze wole rozmowy w cztery oczy ze znajomymi, a jesli nie mam okazji to klikam z nimi na gg, teraz nie wchodze i jakos mnie nie kusi zeby tam bywać....

PostNapisane: 20 sie 2008, 13:30 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Marek
ja jestem uzależniony od netu tak ogólnie i nie bardzo umiem sobie zycie zorganizowć jesłjego nie ma. pewnie się da :) tylko jak jest lepiej tp po co sobie pogarszać. wstaje i pirwsze co to czytam serwisy a tak musiałbym gnać po gazete.

PostNapisane: 20 sie 2008, 15:59 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Ogólnie jakoś za czatem nie przepadam. Za szybko ludzie pisza nie nadążę czytać, a poza tym to jakos tak nie tak. Nie wiedziałam nigdy o czym dyskutować, jak w dyskusję wejść, zawsze byłam ta obca bo inni już się świetnie bawili. I jakoś tak...a jeszcze często zdarzały sie głupie docinki, z uwagami dotycymi seksu itd...kiedys wchodziłam na nasz czat OFONu, ale mało nas bywało, ja tez nie mam kompa tylko dla siebie nie mogłam zawsze być dostepna wtedy, kiedy najfajniej sie gadało. I nie wiem czy nasz czat wogóle działa. I jakos nie lubię takich rozrywek.
Nie ma jak gg ma sie swoich rozmówców, znajomych i jest fajnie.

PostNapisane: 24 sie 2008, 01:58 
Administrator Główny
Administrator Główny

Imię: Ewa
Iwona napisał(a):
I nie wiem czy nasz czat wogóle działa

Działa. Co więcej, kiedy forum padało, czat i tak działał, bo jest to całkiem inny serwer.
Co do czatów, to rozmowa na GG też do takich należy, bo czatujemy z konkretną osobą, a czasem nawet kilkoma osobami. Ja raczej na ogólne czaty nie wchodzę, tyle co na nasz OFONowy czat. Zaś na GG bywam codziennie i rozmawiam zwykle z wieloma osobami, więc w tym sensie jestem uzależniona :) Ale nie ograniczam się tylko do tego, nie brakuje mi kontaktów "na żywo" :)

PostNapisane: 1 paź 2008, 13:54 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Marta
Na początku często czatowałam z czasem mi przeszło. Teraz w ogóle nie czatuję, jeśli już to tylko gg :)

PostNapisane: 1 paź 2008, 17:05 
Moderator
Moderator

Pflaume napisał(a):
Na początku często czatowałam z czasem mi przeszło

Jak czesto i na jakich czatach przewaznie?? Poznalas kogos ciekawego z kim nadal utrzymujes zkontakt??

PostNapisane: 1 paź 2008, 17:10 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

buziaczek napisał(a):
Jak czesto i na jakich czatach przewaznie?? Poznalas kogos ciekawego z kim nadal utrzymujes zkontakt??

Przeważnie na Wp i Onecie. Poznałam kilka ciekawych osób, ale obecnie nie utrzymujemy kontaktów.

PostNapisane: 1 paź 2008, 19:49 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Czatuję prawie codziennie na iponie,to jedyny czat który odwiedzam,tam wiem ,że nikt mnie nie będzie obrażał za to,że robię błędy.Dzięki czatowi poznałam kilka osób z którymi mam stały kontakt przez gg i maila. :smile:

PostNapisane: 1 paź 2008, 22:34 
Dobry duch
Dobry duch

Rzadko wchodzę na czat, zdarzyło mi sie to kilka razy ale nie szukam tam przyjaciół, wchodzę na chwilke żeby pogadać o niczym, rozerwać się, troche pośmiać i tyle. Moja znajomości na czasie bardzo szybko się zaczynaja i jeszcze szybciej kończą.

PostNapisane: 3 paź 2008, 10:34 
Pisarz
Pisarz

Właściwie, to jeszcze nigdy dotąd nie czatowałam i z pewnością kiedyś spróbuję...z ciekawości i dla urozmaicenia czasu... :smile: wezmę pod uwagę czat z IPONK-ami , o którym wspomniała Lucy,a może jeszcze inny :?: czas pokaże, obecnie rozmawiam wyłącznie na gg... :wink:

PostNapisane: 3 paź 2008, 10:46 
Pisarz
Pisarz

[quote="elzbieta.romani"]Właściwie, to jeszcze nigdy dotąd nie czatowałam :[/quote]
To tak samo jak ja. I na pewno też kiedyś spróbuję. :roll:

PostNapisane: 3 paź 2008, 17:22 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Elu, Beatko, warto spróbować. Choćby dlatego żeby zobaczyć jak to jest i zaspokoić ciekawość :)

PostNapisane: 7 paź 2008, 14:39 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Ja też nie miałam jakiś wielkich nadziei na spotkanie przyjaciół na czacie,ale życie bywa zaskakujące.Poznałam bardzo fajną osobę ,która przyszła pierwszy raz na czat,po chwili rozmowy okazało się ,że nie tylko chorujemy na to samo ,ale że jeszcze łączy nas ta sam pasja. I od tamtej pory jesteśmy w stałym kontakcie. :) :super:

PostNapisane: 9 paź 2008, 21:53 
Junior Admin
Junior Admin

Imię: Agnieszka
turkus10 napisał(a):
elzbieta.romani napisał(a):
Właściwie, to jeszcze nigdy dotąd nie czatowałam :[/quote]
To tak samo jak ja. :roll:

Jak to? :o A nasz OFON'kowy czat to co? Działa dokładnie na tych samych zasadach co czat na interii czy onecie. Ludzi tylko więcej :mrgreen:

PostNapisane: 9 paź 2008, 23:34 
Pisarz
Pisarz

Czyli czatowałam nie wiedząc co robię :o Wow, zdolna ze mnie bestia :wink:

PostNapisane: 10 paź 2008, 14:28 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

turkus10 napisał(a):
Czyli czatowałam nie wiedząc co robię Wow, zdolna ze mnie bestia

Czasami tak bywa, że robimy coś czego do końca nie jesteśmy świadomi ;) No to Beatko, wygląda na to, że pierwszy czat masz za sobą ;)

PostNapisane: 11 paź 2008, 16:44 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Komunikatory internetowe i czaty są bardzo dobre i skuteczne w celu zapoznawania nowych ludzi w realu, ale jak dla mnie czatowanie dla samego czatowania jest raczej bezsensowne i mało zajmujące.
Ogólnie to nie przepadam za czatowaniem i komunikowaniem się w ten właśnie sposób. Kiedyś bardziej mnie to rajcowało i zajmowało ale obecnie to korzystam z tego bardziej w celach praktycznych aniżeli dla przyjemności czy chęci kontaktu z innymi osobami. Czatowanie czy rozmawianie przez internet nawet w części nie dorównuje rzeczywistym kontaktom z druga osobą. Jest to bardzo marny substytut prawdziwej komunikacji międzyludzkiej. Może inni potrafią bardziej emocjonalnie się angażować i bardziej doświadczać/przeżywać rozmowy z osobą po drugiej stronie kabla ale ja przyznam że zbytnio mnie to nie rusza. Czatowanie TAK - ale wtedy jeżeli jego konsekwencją będzie rzeczywiste spotkanie i prawdziwa znajomość a nie tylko wymiana paru kilobajtów przez kable. Oczywiście komunikowanie się przez internet między ludźmi pełni również wiele innych funkcji, których wcale nie neguję. Chcę tylko zwrócić uwagę na istotę tej kwestii.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]