Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 wrz 2006, 14:35 
Dobry duch
Dobry duch

czesc wszystkim. mam pytanko.jak wy sobie radzicie w codziennym zyciu?
Mam brata sparalizowanego, ktory ma takie problemy zdrowotne ze prawie cały czas lezy w łozku. wszystko go boli, cały brzuch, lekarze nie wiedza od czego a do tego powstaja mu duze odlezyny jedna za druga. staramy sie jakos mu pomoc ale nie dajemy rady. jesli ktos mogłby napisac mi o sposobach radzenia sobie z takimi problemami to bardzo prosze o pomoc. dzieki z gory :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Ostatnio edytowano 27 wrz 2006, 01:32 przez agus23, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 25 wrz 2006, 15:59 
Junior Admin
Junior Admin

Imię: Agnieszka
Witaj agus23, . Kązdy tutaj radzi sobie na swój sposób i na pewno Ci napiszą. Ja nie jestem osoba leżącą i nie mogę się wypowiadac w tej kwestii. Od siebie mogę tylko powiedzieć, że odlezyny się leczy(ale to chyba kazdy wie, po co to pisze ;) ), skontaktujcie się z lekarzem, macie materac przeciwodleżynowy?

PostNapisane: 25 wrz 2006, 21:50 
Pisarz
Pisarz

Witaj agus23. Tez nie jestem osoba lezaca, mam problemy z poruszaniem sie, wstawaniem, odginaniem, ale jakos staram sobie radzic. Np w lazience mam za nisko sedes, wiec staram sie jak moge, nawet brode klade na klamke i dalej juz sie jakos odginam ;). Nikt nie powiedzial, ze zycie jest proste, trzeba po prostu do wszystkiego sie dostosowac i wtedy bedzie latwiej.

PostNapisane: 3 paź 2006, 12:48 
Moderator
Moderator

Witaj agus23. Ja też nie jestem osobą leżącą. Mam skrzywienie kręgosłupa. Gdy byłam na ostatniej operacji, musiałam leżeć przez 2 miesiące w łóżku. Zrobiły mi się odleżyny i to duże na biodrach. Lekarze gdy to zauważyli dali mi ten śmieszny gumowy materac przeciwodleżynowy, ale to było za późno bo miałam już rany otwarte. Mam ciocię, która ma aptekę i są na odleżyny bardzo dobre maści tylko że nie pamiętam nazwy, bo to było dawno temu.
Przykro mi, ale co do sposobów radzenia sobie i pomocy bratu nie jestem w stanie Ci na chwilę obecną nic doradzić.

PostNapisane: 6 paź 2006, 17:45 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

agus23 napisał(a):
wszystko go boli, cały brzuch

pytanie jak go boli czy boli go w środku (żołądek , wątroba) czy są to mięśnie bo jeżeli jest to ból (żołądka , wątroby ) to może po prostu wzbierają się mu gazy i jest problem z ich usuwaniem i w tej kwestii dobrym rozwiązaniem jest espumisan pomaga ja biorę dwa razy dziennie po dwie kapsułki rano i wieczorem a jak nie biorę dłuższy czas to też mam problem z wiatrami i w tedy zaczyna boleć brzuch piecze i trudno się oddycha ale espumisan naprawdę pomaga .

PostNapisane: 23 paź 2006, 13:54 
Dobry duch
Dobry duch

dziekuje wam za odpowiedzi.w odpowiedzi na ostatni post moge tylko powiedziec ze ESPUMISAN juz nie działa na mojego brata.bierze go nadal ale to sa znikome skutki.dzieki jeszcze raz.pozdrawiam

Ostatnio edytowano 24 paź 2006, 12:11 przez agus23, łącznie edytowano 1 raz

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]