Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: 3 wrz 2010, 08:18 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Magda
"Witam
Nazywam się Magda i jestem magistrem Fizjoterapii Uniwersytetu Medycznego w Łodzi. Zawitałam do Was bo potrzebuję pomocy. Zastanawiam się nad założeniem własnej działalności gospodarczej z zakresu napraw, przeróbek i konstrukcji nowatorskiego sprzętu pomocniczego dostosowanego do indywidualnych potrzeb (np przy deformacjach). Chciałabym wspólnie zastanowić się czy taka działalność w ogóle jest potrzebna?"

Wracając do mojego wątku z "przywitaj się" chciałam zapytać jakie macie problemy ze swoim sprzętem?? Problemy z naprawą, może jest on w jakiś sposób niedopasowany do waszych potrzeb??

PostNapisane: 3 wrz 2010, 11:57 
Mile widziany
Mile widziany

Imię: Kasia
Witaj Madziu!
Jeśli mogę ci coś doradzić to załóż taką działalność. Pomożesz wielu ludziom. Firmy się rozpadają powstają nowe i większość większość odwala fuszerkę. Nie chcę Ciebie zniechęcać tym postem. Napisałam tutaj tylko to co myslę. Sama mam 2 wózki aktywne które nie są zrobione tak jakbym chciała choć facet dobrze mnie zna i wie co powinno być. Uważam że wózki aktywne standardowe i elektryczne robione pod wymiar każdego użytkownika powinny być najpierw przetestowane prze niego samego przez pewien czas. A potem oddane na stałe lub poprawione i oddane. Ponieważ jeśli nawet wózek został zrobiony pod wymiar to w trakcie użytkowania mogą pojawić się drobne nieścisłości tzn np. na początku gdy firma z wózkiem przyjeżdża mówi to będzie tak tak i potem gdy zostaje dostarczony gotowy wózek to po pewnym czasie okazuje się to niby mialo być tak a jest inaczej i jest to niewygodne albo jakaś część uciska w nogę. Ja tak mam i tata sam musiał wszystko poprawić żeby było mi wygodnie bo właściciel firmy gdzieś wyjechał nie ma z nim kontaktu.

PostNapisane: 3 wrz 2010, 14:19 
Moderator
Moderator

hej :) Taka działalność jest potrzebna. Swoją drogą naprawy wózków i takiego sprzętu są strasznie drogie... A jak wysiadnie łożysko w którymś kółku to jest już masakra żeby znaleźć odpowiednie.....

PostNapisane: 6 wrz 2010, 18:45 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Magda
Asiu 86 - nie taka masakra. Wystarczy dysponować odpowiednim zapleczem technicznym i kontaktami. Taki temat (dla mojej przyszłej firmy) jest jak najbardziej do przeskoczenia. Poczekam na pierwszy taki problem i zobaczymy...

Strefa czasowa: UTC + 1