Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 lip 2011, 17:24 
Mile widziany
Mile widziany

Imię: Marcin
DZASTI napisał(a):
Hcę wstąpić do policji ;)

Haha DZASTI jest the best :)

PostNapisane: 6 lip 2011, 12:18 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

DZASTI - dołączam się :P Ja również z grubsza mam pozytywne zdanie na temat policji i jak większość z nas uważam iż jest potrzebna. Dzięki niej mogę np. zawodowo się kształcić :P Od lipca tegoż roku dodatkowo wstępuję właśnie do Polskiego Towarzystwa Kryminalistycznego. Poza trwającym już moim doktoratem chcę rozpocząć w nim właśnie 3-6 miesięczny staż aby nabrać pewne doświadczenie w planowanej przeze mnie od tego albo przyszłego roku specjalizacji (laboratoryjna toksykologia medyczna). Ciekawa dla mnie to będzie "działka" - praca w laboratorium kryminalistycznym (DNA, narkotyki, dopalacze, alkohol, substancje psychotropowe, badania różnego rodzaju materiału biologicznego). Więc policja to właściwie będzie u mnie w porządku dziennym :)

PostNapisane: 14 lip 2011, 01:19 
Pisarz
Pisarz

Ja mogę powiedzieć tak- policja często nadużywa swojej władzy.

PostNapisane: 14 lip 2011, 21:22 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Lokalizacja: ...Gdy patrzę w twe oczy, zmęczone jak moje To kocham to miasto, zmęczone jak ja ...
Imię: Chmurka
Jak w każdym fachu: są partacze i zawodowcy. Ja nie mam do nich zastrzeżeń, wolałabym, żeby policji było więcej a mniej straży miejskiej...A tak poza tym podobają mi się policjanci na motorach :wink:

PostNapisane: 17 lip 2011, 16:59 
Pisarz
Pisarz

Ja też chcę do policji od zawsze, ale "wariatów" nie przyjmują :) , a szkoda, bo może jest to jakiś sposób na jej uzdrowienie :-D . Lubię zagadki, puzzle, itd., ale cóż, ehh...

PostNapisane: 14 lis 2011, 21:03 
Pisarz
Pisarz

No lubię bardziej od momentu, kiedy zamiast mandatu otrzymałam tylko pouczenie ;)

PostNapisane: 15 lis 2011, 02:33 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Jacek
P.P.Ma służyć i chronić- nawet przy ułomnościach w dysponowaniu pieniędzmi z naszych podatków.Tymczasem obciążona niechlubna przeszłością gwardii poprzedniego systemu dalej pozwala na manipulowanie politykom, różnej maści prokuratorom,których szczytem możliwości śledczych jest zastosowanie aresztu wydobywczego.Policja jest w takim samym stanie jak cały wymiar sprawiedliwości.
Stąd wielkie TV show na potrzeby mediów- w kominiarkach i pełnym rynsztunku przy okazji aresztowania jakiegoś,pomniejszego, już nieprzydatnego środowisku bandyty w odróżnieniu do rzeczywistości i ich realnych możliwości w walce ze wzrostem przestępczości i zagrożenia, poprzez kompromitujący casus Olewników, czy ostatnie rocznicowe wydarzenia w stolicy...

PostNapisane: 15 lis 2011, 15:09 
Pisarz
Pisarz

Imię: Bogdan
Policja jest potrzebna ale w/g mnie ma za małe kompetencje co do egzegfowania prawa,bandyci się bawią z Policją a wręcz z niej drwią i ją osmieszają :lol:

PostNapisane: 25 lis 2011, 13:49 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: radek
Ostrzeżenia: 1
nie nawidze policji!! po pierwsze od czego trzeba zaczac to lamusy i tempe strzaly ida na psa a pozatym te rozjebusy krzywdza dobrych chlopakow zabierajac wolnosc, chcieli sie pokazac a teraz chodza z kupa w gaciach otaczaja bloki przy pomocy wsparcia bo sie boja ze moze ich cos przykrego w kazdej chwili spotkac! kazdemu policjantkowi smieje sie prosto w twarz :lol: :lol: :lol:

PostNapisane: 25 lis 2011, 14:26 
Pisarz
Pisarz

Imię: Adrianna
luk325 napisał(a):
nie nawidze policji!! po pierwsze od czego trzeba zaczac to lamusy i tempe strzaly ida na psa a pozatym te rozjebusy krzywdza dobrych chlopakow zabierajac wolnosc, chcieli sie pokazac a teraz chodza z kupa w gaciach otaczaja bloki przy pomocy wsparcia bo sie boja ze moze ich cos przykrego w kazdej chwili spotkac! kazdemu policjantkowi smieje sie prosto w twarz :lol: :lol: :lol:

Powiem tak nie jestem osobą ,która w szczególny sposób "kocha "policję , jednak Twój wpis to lekkie przegięcie, są dwie możliwości tego stanu albo jesteś bardzo młodym człowiekiem, przekornym i z tego może wynikać ta opinia ,lub tez zwyczajnie mówiąc niezbyt rozgarnięty z Ciebie gość. Policje jak wiadomo tworzą ludzie, oczywiście Ci ludzie nie zawsze powinni byli znaleźć się na tym stanowisku z różnych powodów, nie mniej jednak ta instytucja jest potrzebna i tyle.

PostNapisane: 25 lis 2011, 14:44 
Pisarz
Pisarz

Luk325 ile ludzi tyle poglądów na pracę Policji,pomyśl tylko rozsądnie gdyby Policji nie było co by się działo.Napewno takie osoby które naginają prawo i takie którym Policja przeszkadza w ich ewentualnych przestępstwach to nie będą "lubić" Policji bo to jest oczywiste ale spokojny obywatel niema nic przeciwko Policji bo nie jest w konflikcie z prawem i czuje się przez to bezpiecznie.

PostNapisane: 25 lis 2011, 14:49 
Pisarz
Pisarz

Imię: Miroslaw
luk325 napisał(a):

Co to za "siuśfolowy" slang powinieneś z tego już wyrosnąć.

PostNapisane: 25 lis 2011, 15:53 
Dobry duch
Dobry duch

[/quote]
Co to za "siuśfolowy" slang powinieneś z tego już wyrosnąć.[/quote]

za to twój slang jest konkretny :lol: :lol: Siuśfolowy co kolewiek by to znaczyło :lol: :lol: policji nie nawidze z własnego doświadczenia kolego a nie z opowiadan wiec mam prawo do mojego zdania na ich temat i go nie zmienie! dla mnie to zakręcone lamusy i to wszystko! ja od zawsze sobie dobrze radziłem i pomocy policji nie potrzebowałem wiec dla mnie mogło by ich nie byc a nawet lepiej bo pare problemow by mnie omineło!!

PostNapisane: 25 lis 2011, 16:22 
Pisarz
Pisarz

Bodzio napisał Tobie dobrze i chyba trafił w sedno - mojej przenośni nie zrozumiałeś co mnie nie szczególnie dziwi,
Ale do rzeczy - masz osobisty uraz, pisząc o problemach, ciekawe jaki był powód tych problemów :?: , kwestia jest taka że jak na razie nikt lepszej alternatywy od psów nie wymyślił, celowo użyłem słowa psy, bo czasami tak się zachowują jak one, niemniej utrzymują porządek, dzięki tej formacji nie panuje anarchia przez którą rozumiem, że np. sąsiad Ci w łeb nie strzeli bo mu imprezka którą zrobiłeś się nie spodobała itd. przykładów można by było mnożyć.

Póki co bardzo dobrze, że Policja leje po łbach, gówniarzy którzy nie trzymają standardów i za dużo im się wydaje, widziałem sporo i różne środowiska miałem okazje poznać, jeden obraz mi się jawi tych tzw. wyrobionych i lamusów, konkluzja jest taka, że te lamusy to ci wyrobieni tylko zwykle dowiadują się o tym będąc starszymi panami., a jeden głupszy od drugiego - sorry za te ironizacje ale tak właśnie pewne kwestie zapamiętałem.
A najlepsze w tym wszystkim jest to, że znam 2 byłych złodziei, którzy do Policji wstąpili, z drugiej strony powinien być jakiś filtr (testy czy coś) żeby eliminować takich stróżów prawa.

I na marginesie, wiesz kolegą Twoim nie jestem i jak będziesz używał podwórkowego języka to pewnie nie będę, no ale może się poprawisz to zmienię zdanie o Tobie.

PostNapisane: 25 lis 2011, 16:38 
Dobry duch
Dobry duch

szczerze chłopaku to kolegów nie szukam :) czytając twoja wypowiedz na temat poznania przez ciebie różnych środowisk to wydaje mi sie ze je znasz ale z opowiadań i z telewizji ..to tyle pozdrawiam!

PostNapisane: 25 lis 2011, 16:45 
Pisarz
Pisarz

Szczerze gówniarzu (zachowujesz się jak gówniarz to i tak się zwracam do ciebie), ty po prostu głupi jesteś i różne rzeczy ci się wydają i fakt nie mamy o czym rozmawiać to tyle pozdrawiam.

PostNapisane: 25 lis 2011, 17:02 
Pisarz
Pisarz

xWilku czułem że to się tak skończy, tylko szkoda że osobiste wspomnienia z negatywnych wspomnień ze stróżami prawa mają akurat miejsce na naszym forum i są powodem takich chamskich zachowan.Mimo to serdecznie pozdrawiam obie strony "konfliktu" :)

PostNapisane: 25 lis 2011, 17:20 
Pisarz
Pisarz

Bogdan, z mojej strony skończyłem, teraz kolega odbije piłeczkę i po sprawie, ja na pewne zachowania, sposoby myślenia mam alergie i tracić czasu na szarpanie się z takimi kolesiami, nie mam zamiaru - próba tłumaczenia czegokolwiek to jak rzucanie grochem o ścianę.

PostNapisane: 25 lis 2011, 17:50 
Pisarz
Pisarz

Masz w zupełności racje :)

PostNapisane: 27 mar 2012, 14:55 
Dobry duch
Dobry duch

Prince napisał(a):
Ja mogę powiedzieć tak- policja często nadużywa swojej władzy.

zgadzam sie Prince robia to jak sa na służbie pajace bo czuja sie bezkarni a po służbie na dyskotece czy idąc ulica sa obsrani zeby w zabki nie zarobic :lol: :lol: :lol:

---- Dodano 27 marca 2012, 15:00 ----

xWilku napisał(a):
Szczerze gówniarzu (zachowujesz się jak gówniarz to i tak się zwracam do ciebie), ty po prostu głupi jesteś i różne rzeczy ci się wydają i fakt nie mamy o czym rozmawiać to tyle pozdrawiam.

nie mów na mnie gówniarz bolcu! bolcem jestes strasznym wystarczy spojrzec na twoje zdjecie pajacu w chamskiej bluzie :o

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]