Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 wrz 2010, 15:06 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Witam

Od jakiegoś czasu zauważam, że to forum coraz mniej mi odpowiada. Pojawia się tu coraz mniej interesujących dyskusji i tematów, które by mnie zaciekawiły i w których mógłbym się wciągnąć w jakąś dyskusję. Kiedyś było o wiele lepiej pod tym względem - bardziej stawiało się na jakość, aniżeli na ilość, jak to jest obecnie.

Obecnie większość forum stanowią luźne tematy i takie pogaduszki o duperelach, które prawie w ogóle mnie nie zajmują i po prostu omijam to szerokim łukiem. Oczywiście, nikt nie każe mi wchodzić w takie tematy, ale tego spamu jest tutaj wszędzie tyle, że chcąc nie chcąc, muszę się przez to przekopać, aby natrafić na coś, co przykuje moją uwagę. Zaburzone zostały proporcje między luźnymi, niezobowiązującymi pogaduszkami, a poważnymi dyskusjami. Jakieś 10% pojawiających się tutaj postów dotyczy czegoś więcej, aniżeli codziennych perypetii użytkowników, ich upodobań kulinarnych czy pogody, jaka panuje za ich oknem.

Mam coraz mniej ochoty, aby tutaj zaglądać, ponieważ nie znajduję tutaj prawie nic ciekawego dla siebie. Co prawda paru użytkowników trzyma jeszcze poziom i dzięki nim warto tu jeszcze czasem zaglądać (np. Greg, albo Kruszynka), ale zauważyłem, że większość merytorycznych i ciekawych dyskutantów albo odeszła, albo stała się praktycznie nieaktywna. W sumie to się nie dziwie, biorąc pod uwagę to, o czym napisałem wyżej.

Rozmówki o pogodzie, snach czy ulubionych daniach francuskich należy moim zdaniem prowadzić na shoutboxie, a nie na forum. Zgłaszam więc tutaj propozycję, aby zlikwidować większość tematów z działu "Luźne tematy", albo w ogóle usunąć ten dział i na to miejsce rozbudować, usprawnić forumowego chata, potworzyć tam odpowiednie pokoje i większość użytkowników tam by sobie rozmawiała. Forum powinno być przeznaczone na poważne, merytoryczne dyskusje i konkretne informacje (np. z zakresu medycyny, prawa), a nie na ploteczki. Uważam, że wielu nowych użytkowników, widząc co się tutaj dzieje, może uciec z tego forum, bo po prostu nie znajdzie tutaj nic ciekawego! Jeżeli ktoś wchodzi do tematu o samotności czy reakcjach ludzi, a potem musi przekopywać się przez całe strony luźnego off-topa o pierdołach (jak w tym temacie: samotnosc-t4040-600.html ), no to straci chęć na dalszą aktywność tutaj. Takich przypadków jest cała masa. Jak ktoś szuka jakichś cennych informacji, czy wartościowej dyskusji, no to musi zadać sobie o wiele więcej trudu, aby odsiać ziarna od plew.

W ogóle ogólny poziom wielu dyskusji nie jest zbyt wysoki. Rozmawia się głównie o prostych, przyziemnych sprawach życia codziennego (często polega to na zwykłym użalaniu się i marudzeniu), które nie muszą interesować pozostałych użytkowników. Mniej jest abstrakcyjnych, ideowych dysput o wartościach czy filozofii, a więcej wywlekania na wierzch czyichś prywatnych spraw i rozprawiania się nad tym na kilka stron. Po tym wszystkim oczywiście jest pisanych pełno komentarzy, które są najzwyczajniejszymi, nieniosącymi żadnej wartości banałami (frazesami) typu "Nie martw się, wszystko będzie dobrze", albo "Nie słuchaj się go, on nie wie, że my ON jesteśmy tacy fajni!". Dobrze że Greg się z tego wyłamuje i zawsze napisze coś ciekawego, innowacyjnego, niepoprawnego, kontrowersyjnego i przez to wzbogaca dyskusje.

Chciałem jeszcze napomknąć o dziale z przywitaniami. Czy naprawdę nie można stworzyć jednego, zbiorczego tematu przeznaczonego na przywitania, w którym każdy pisałby swojego pierwszego posta i przedstawiał pokrótce swoją osobę? Czy naprawdę potrzebny jest osobny temat dla każdego usera, aby potem inni użytkownicy mieli przeglądać w "nieprzeczytanych postach" 20 odpowiedzi jednego użytkownika w 20 różnych tematach z przywitaniami, któremu nagle zachciało się hurtem powitać nowych? Ostatnio np. lukasz85 coś takiego zrobił - w kilkudziesięciu tematach pod rząd napisane "witam". Jaką to ma wartość? Czy naprawdę jest komukolwiek potrzebny taki spam na forum?

Takie są moje ogólne refleksje na temat tego forum i jeżeli dalej będzie to zmierzać w tym kierunku, to chyba się z nim rozstanę, niestety. A szkoda, bo jeszcze 1-2 lata temu wyglądało to o wiele lepiej pod tym względem. Chociaż to może tylko moje subiektywne wrażenie, ponieważ wtedy była dostępna opcja ignorowania tematów?

Jeżeli o jakichś zarzutach/propozycjach zapomniałem w tym poście, to później jeszcze je dopiszę.

PostNapisane: 23 wrz 2010, 11:31 
Moderator
Moderator

W zupełności się z Tobą zgadzam Mateo. Napisałeś dokładnie to, o czym myślę o dłuższego czasu.

Mateo napisał(a):
w ogóle usunąć ten dział i na to miejsce rozbudować, usprawnić forumowego chata, potworzyć tam odpowiednie pokoje i większość użytkowników tam by sobie rozmawiała

Super pomysł, do tego dział Rozrywka też według mnie jest zbędny. Powinno się go skasować całkowicie.

Mateo napisał(a):
Forum powinno być przeznaczone na poważne, merytoryczne dyskusje i konkretne informacje (np. z zakresu medycyny, prawa), a nie na ploteczki.

Oczywiście, że tak. Jestem już na kilku forach tematycznych i takiego śmietnika jak tutaj nie widziały moje oczy nigdy.
Może to też dlatego, że wybrani moderatorzy w ogóle tutaj nie wchodzą i nie pilnują działów, które są im przypisane. Przykładowo buziaczek, zibi, Katarzyna Metzger - nie widziałam ich tutaj ze 100 lat, nie mają czasu ? Rozumiem, ale wypadałoby na miejsce ich dać kogoś innego, bo jak nie ma odpowiedzialnych osób od pilnowania to prowadzi do tego

Mateo napisał(a):
Jeżeli ktoś wchodzi do tematu o samotności czy reakcjach ludzi, a potem musi przekopywać się przez całe strony luźnego off-topa o pierdołach (jak w tym temacie: samotnosc-t4040-600.html ), no to straci chęć na dalszą aktywność tutaj.

Według mnie powinny być kasowane posty tzw. off-topic, posty nie wnoszące nic do dyskusji, a nie np. łączone z innymi tematami tylko dlatego, aby nie urazić danej osoby, która piszę bezsensowne pierdoły. Jak się będzie takiej osoby posty kasować notorycznie, to zrozumie, że jak chce sobie pisać bezsensu niech weźmie kartkę i długopis i niech piszę sobie sama do siebie, a nie tutaj. Bo są osoby, które chcą poważnych rozmów, a nie pierdół o ciągłej miłości, czy cierpieniu i tak w koło.

Co do działu z przywitaniami, powiem szczerze, że tylko tutaj się spotykam z tym, że każdy w swoim temacie się wita. Na innych forach jest jeden temat i w tym jednym wszyscy nowi i starzy użytkownicy się witają. Pragnę wspomnieć, że dział z życzeniami i pozdrowieniami równie dobrze można by podczepić do tego tematu z powitaniami.
Generalnie zrobił się śmietnik, wszyscy komu zależało na tym forum przestali wchodzić z różnych przyczyn. Trzeba przyznać, że zmiana forum na gorsze jest jedną z tych przyczyn.
Nawet wojsmol i Niepokorna pojawiają się tutaj sporadycznie.

Nikt na poważniejsze tematy czy działy nie wchodzi, przykład chociażby jest Twojego obecnego postu 3 dni i nikt nie odpowiedział, choć musiałeś troszkę czasu poświęcić by napisać ten post.

Kiedyś był temat tutaj w tym dziale o propozycjach, wysunęłam swoje, mam jeszcze w głowie inne, chociażby zamiast tych powitań i pożegnań czy luźnych tematów wprowadzić dział z botaniki, tzn. domowe sposoby pielęgnacji roślin. Jest tu wiele osób, którzy mają kwiaty pewnie i wiem po swoim przykładzie, że choć wyczytam w necie o sposobach pielęgnacji, nie ma to jednak jak sprawdzony sposób od osoby, która już np. dany kwiat posiada :)

Ostatnio edytowano 23 wrz 2010, 11:42 przez kruszynka, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 23 wrz 2010, 11:40 
Moderator
Moderator

Imię: DZASTI
kruszynka napisał(a):

Co do działu z przywitaniami, powiem szczerze, że tylko tutaj się spotykam z tym, że każdy w swoim temacie się wita. Na innych forach jest jeden temat i w tym jednym wszyscy nowi i starzy użytkownicy się witają.

A zobacz na forum, na którym jestem fretkowym takie coś jest.

kruszynka napisał(a):
Nikt na poważniejsze tematy czy działy nie wchodzi, przykład chociażby jest Twojego obecnego postu 3 dni i nikt nie odpowiedział, choć musiałeś troszkę czasu poświęcić by napisać ten post.

Ja weszłam, ale nie mam propozycji to co mam pisać i wydaje mi się, że wielu tak zrobiło.

Na razie co mi przychodzi do głowy, to żeby posty "znikały" ? Tzn nieprzeczytane jeden dzień i nie widzisz powiadomień. Bo to zaśmieca bardzo i można przeoczyć coś wartościowego.

I chyba nie ma możliwości ignorowania całego działu?

PostNapisane: 23 wrz 2010, 11:45 
Moderator
Moderator

DZASTI napisał(a):
Ja weszłam, ale nie mam propozycji to co mam pisać i wydaje mi się, że wielu tak zrobiło

Ok, skoro weszłaś i nie masz nic do powiedzenia tzn. że ten burdel Ci się podoba i nie masz ochoty, by cokolwiek zmienić. Proste.

PostNapisane: 23 wrz 2010, 11:47 
Moderator
Moderator

Nie napisałam, że ten burdel mi się podoba, więc nie wciskaj mi słów w usta. Po prostu nie wiedziałam co by można było zrobić, bo niektórym takie pierdoły są potrzebna.
Teraz wpadłam na pomysł ignorowania czy, żeby znikały posty nieprzeczytane.

PostNapisane: 23 wrz 2010, 12:37 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

kruszynka napisał(a):
W zupełności się z Tobą zgadzam Mateo. Napisałeś dokładnie to, o czym myślę o dłuższego czasu.

Cieszę się, że ktoś mnie poparł, bo już powoli zaczynałem dochodzić do wniosku, że to ja zaczynam wariować :P

kruszynka napisał(a):
Super pomysł, do tego dział Rozrywka też według mnie jest zbędny. Powinno się go skasować całkowicie.

Jeszcze zrozumiałbym takie zabawy, które mają jakiś sens, są ciekawe i wymagają nieco więcej intelektualnego zaangażowania. Ale tutaj mamy jakieś głupawe gierki np. "Ostatnia litera zaczyna następne słowo". No sorry, ale czy dla kogokolwiek stanowiłoby problem znalezienie jakiegokolwiek wyrazu na daną literę? Przecież to już 5-latek nie powinien mieć z tym większych problemów.

Pamiętam jak chodziłem do pierwszych klas podstawówki, to mieliśmy na lekcji polskiego takie zawody, kto najwięcej wypisze wyrazów na daną sylabę. No i w parę minut znajdowałem kilkadziesiąt takich słów. A tutaj dorośli ludzie mają za zadanie znaleźć jedno słowo i to zaczynające się na jedną literę! Przecież to nie ma żadnego sensu i tylko śmieci forum, obciąża serwer, zapycha bazę danych i w ogóle ... echh.

kruszynka napisał(a):
Oczywiście, że tak. Jestem już na kilku forach tematycznych i takiego śmietnika jak tutaj nie widziały moje oczy nigdy.

Ja tak samo. Owszem, zdarza się parę jakichś luźnych tematów, ale zazwyczaj:

- jest ich zdecydowanie mniej aniżeli tutaj - po prostu zachowane są proporcje między poważnymi dyskusjami, a luźnymi gadkami w Hyde Parku.
- są to tematy zdecydowanie ciekawsze, aniżeli tutaj. Takie tematy, w których można coś ciekawego napisać, a nie np. zrecenzować pogodę za oknem...

kruszynka napisał(a):
Może to też dlatego, że wybrani moderatorzy w ogóle tutaj nie wchodzą i nie pilnują działów, które są im przypisane. Przykładowo buziaczek, zibi, Katarzyna Metzger - nie widziałam ich tutaj ze 100 lat, nie mają czasu ? Rozumiem, ale wypadałoby na miejsce ich dać kogoś innego, bo jak nie ma odpowiedzialnych osób od pilnowania to prowadzi do tego

Też zauważyłem, że moderatorzy są praktycznie nieobecni. Prawie w ogóle nie widać ich działalności. Off-topic wzniecany regularnie przez niektórych użytkowników w bardzo wielu tematach (nie będę wymieniał z nicka, bo zaraz znowu posypią się na mnie gromy, że obrażam ON i jestem złym draniem) jest często zostawiany i nikt z tym nic nie robi. Czasem wpadnie jakiś admin/mod i napisze na kolorowo, aby udać się na PW czy chata, ale to za mało. A tu chodzi o to, aby na bieżąco kontrolować takie tematy i wycinać/usuwać taki OT w miarę szybko, a następnie ostrzegać użytkowników. Może karanie za takie coś to lekka przesada, ale upomnienie by się zdało.

kruszynka napisał(a):
Jak się będzie takiej osoby posty kasować notorycznie, to zrozumie, że jak chce sobie pisać bezsensu niech weźmie kartkę i długopis i niech piszę sobie sama do siebie, a nie tutaj. Bo są osoby, które chcą poważnych rozmów, a nie pierdół o ciągłej miłości, czy cierpieniu i tak w koło.

Otóż to. Odnoszę wrażenie, że niektóre osoby nie bardzo czują ideę forum dyskusyjnego i nie bardzo wiedzą, czemu tak naprawdę powinno ono służyć. Owszem, można opisywać tutaj swoje prywatne sprawy i problemy, ale tylko wtedy, kiedy będzie to czemuś służyło i zaangażuje innych użytkowników do rzeczowej wymiany zdań. Takie wylewanie smutków samo w sobie, dla samego wylewania, czy jakieś bieżące relacjonowanie swojego stanu umysłu, raczej nie jest tu odpowiednie, ponieważ wielu użytkowników to po prostu nie interesuje! Pisanie o takich sprawach ma sens wtedy, jeśli wynika z tego jakaś konkretna dyskusja, albo jeśli jest ściśle związane z danym tematem. W przeciwnym wypadku, to lepiej jest założyć sobie bloga, albo pogadać z ludźmi na chacie czy na GG.

kruszynka napisał(a):
Co do działu z przywitaniami, powiem szczerze, że tylko tutaj się spotykam z tym, że każdy w swoim temacie się wita. Na innych forach jest jeden temat i w tym jednym wszyscy nowi i starzy użytkownicy się witają. Pragnę wspomnieć, że dział z życzeniami i pozdrowieniami równie dobrze można by podczepić do tego tematu z powitaniami.

Też jeszcze nigdzie nie widziałem czegoś takiego, aby każdy zakładał nowy temat z przywitaniem. Zwłaszcza na tak wielkim forum, gdzie codziennie rejestrują się nowi użytkownicy. To mija się z celem, ponieważ prowadzi tylko i wyłącznie do spamowania.

kruszynka napisał(a):
Generalnie zrobił się śmietnik, wszyscy komu zależało na tym forum przestali wchodzić z różnych przyczyn. Trzeba przyznać, że zmiana forum na gorsze jest jedną z tych przyczyn.
Nawet wojsmol i Niepokorna pojawiają się tutaj sporadycznie.

Wielu użytkowników, którzy kiedyś sporo pisali, już tutaj nie widać. LC, Aggaxx, Niepokorna - one wszystkie pisują bardzo sporadycznie. Do tego jeszcze cała wuchta innych osób, których ciężko mi teraz wymienić z głowy.

kruszynka napisał(a):

Zastanawiałem się, czemu nikt tutaj nie odpisuje. Pomyślałem sobie, że to pewnie przez to, że zbyt rozwlekle się rozpisałem i ludziom się tego po prostu nie chciało czytać :P

kruszynka napisał(a):
chociażby zamiast tych powitań i pożegnań czy luźnych tematów wprowadzić dział z botaniki, tzn. domowe sposoby pielęgnacji roślin. Jest tu wiele osób, którzy mają kwiaty pewnie i wiem po swoim przykładzie, że choć wyczytam w necie o sposobach pielęgnacji, nie ma to jednak jak sprawdzony sposób od osoby, która już np. dany kwiat posiada :)

Na kwiatkach się w ogóle nie znam, ale popieram - stokroć bardziej wolałbym dział z botaniką, aniżeli te pierdoły, które mamy obecnie. Przynajmniej jest jakiś konkretny temat, a nie jakieś pierdu-pierdu o dupie Maryny.

PostNapisane: 23 wrz 2010, 12:38 
Moderator
Moderator

DZASTI napisał(a):
Nie napisałam, że ten burdel mi się podoba, więc nie wciskaj mi słów w usta

No nie napisałaś, a nie pisząc nic to odpowiedź sama się nasuwa prawda ? :)

DZASTI napisał(a):
niektórym takie pierdoły są potrzebna

No dlatego słusznie nasunął pomysł Mateo aby zamiast robienia off topiców o pogodzie, jak to jeden drugiego kocha nieprzerwanie i ile razy ktoś kogoś całował to usprawnić chata z odpowiednimi pokojami i tam będą wchodzić osoby, które nic nie wnoszą do dyskusji a chcą porozmawiać sobie o dniu codziennym, co dziś robił, co jadł, czy w co się ubrał :)
Ten pomysł bardzo mi się podoba, tylko czy ktoś wysłucha naszego wołania ? Skoro od kilku miesięcy mowa jest o zanudzaniu na tym forum ? I nikt nic nie robi aby poprawić jakość.

PostNapisane: 23 wrz 2010, 12:44 
Pisarz
Pisarz

kruszynka napisał(a):
DZASTI napisał(a):
Ja weszłam, ale nie mam propozycji to co mam pisać i wydaje mi się, że wielu tak zrobiło

Ok, skoro weszłaś i nie masz nic do powiedzenia tzn. że ten burdel Ci się podoba i nie masz ochoty, by cokolwiek zmienić. Proste.

:ban: Kruszynko, i to mówi "Przyjaciel Forum" ??????. Wszystkiego bym się spodziewał, ale , żeby w ten sposób obrażać uczestników forum. Moim zdaniem to zakrawa na sprawę, z powództwa cywilnego. Jesteście na innych forach ,i tego nie ma ,to idźcie tam ze swoją filozofią, a tutaj jest forum dla ON.Można , owszem usprawnić pewne sprawy, a nawet wskazane, ale nie w ten sposób. a wystąpie do Niepokornej o zajęcie się tą sprawą i będę wnosił o pozbawienie Ciebie stopnia "Przyjaciela Forum", a nawet o wydalenie z forum.

Po przeczytaniu ego postu musiałem zażyć leki uspakajające i w dodatku mam 59 lat i takim słowem nikogo nie obraziłem. :uderza4:
Mam jeszcze pytanie kto może zmieniac ustawienia forum?

Ostatnio edytowano 23 wrz 2010, 12:47 przez ziutek503, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 23 wrz 2010, 12:45 
Moderator
Moderator

Fakt, że za dużo topików o byle czym. Może po prostu jeden i tam wsio. Jeśli o mnie chodzi czatów nigdy nie lubiłam.
Ale n p. taki topik "wszystko o niczym" ;) i tam można takie rzeczy pisać.

PostNapisane: 23 wrz 2010, 12:54 
Moderator
Moderator

ziutek503 napisał(a):
Kruszynko, i to mówi "Przyjaciel Forum" ??????. Wszystkiego bym się spodziewał, ale , żeby w ten sposób obrażać uczestników forum. Moim zdaniem to zakrawa na sprawę, z powództwa cywilnego. Jesteście na innych forach ,i tego nie ma ,to idźcie tam ze swoją filozofią, a tutaj jest forum dla ON.Można , owszem usprawnić pewne sprawy, a nawet wskazane, ale nie w ten sposób. a wystąpie do Niepokornej o zajęcie się tą sprawą i będę wnosił o pozbawienie Ciebie stopnia "Przyjaciela Forum", a nawet o wydalenie z forum.

Po przeczytaniu ego postu musiałem zażyć leki uspakajające i w dodatku mam 59 lat i takim słowem nikogo nie obraziłem. :uderza4:

No cóż Józiu, mam nadzieję, że leki uspakajające podziałały, bo ja nie czuję żadnego obrażenia użytkowników. A jak Tobie Józiu nie pasuje, że nie liżę tyłka każdemu i mam swoje własne, twarde zdanie, po którym musisz zażywać leki to nie moja broszka. Jestem tutaj od 4 lat i dawni użytkownicy wiedzą jaka jestem. Nie pasi ? Wciśnij przycisk kasuj konto :P

Przyjacielem Forum jestem i właśnie z tego tytułu wnoszę o zajęciem się tym forum, bo zostało porzucone samemu sobie i każdy pisze w cały świat. O błędach ortograficznych już nie wspomnę, bo będę musiała pożyczyć od ziutka leków uspokajających.
A jeśli masz potrzebę wystąpienia do Ewy o pozbawienie mnie PF to droga wolna.

PostNapisane: 23 wrz 2010, 12:59 
Moderator
Moderator

kruszynka napisał(a):
O błędach ortograficznych już nie wspomnę

O tym to ja nawet specjalny topik napisałam. I nie tylko błędy, ale "co autor miał na myśli" bo czasami chociaż się uważam za inteligentną osobę nie potrafię zrozumieć o co chodzi ;)

PostNapisane: 23 wrz 2010, 13:21 
Moderator
Moderator

No właśnie, a przecież od tego są moderatorzy aby dbali też o estetykę tematu. A skoro oni zaginęli, nikt nie kwapi się do ustalenia nowych to nie dość, że jest śmietnik związany z tematami jak z przedszkola albo gorzej, to jeszcze do tego wymiotować się chce jak się patrzy na "byki" co poniektórych.

PostNapisane: 23 wrz 2010, 20:35 
Administrator Główny
Administrator Główny

Imię: Ewa
Ten temat czytam na bieżąco. Chcę poznać Wasze opinie i sugestie i jakie rozwiązania wprowadzić na forum. Ponieważ nie jestem jedynym administratorem, musicie mi dać czas na przedyskutowanie tego z nimi, abym mogła Wam dać jakieś konkretne odpowiedzi.
Tymczasem gdyby ktoś chciał się podjąć funkcji moderatora i spełnia do tego wymagania (m.in. posiadanie rangi PF), to proszę o informacje na PW. Wtedy - mając listę osób chętnych do podjęcia się tego zadania - będziemy mogli na nowo stworzyć listę moderatorów i "ich" działy.
Tymczasem zachęcam do wzięcia udziału w tej dyskusji tych "obserwujących" ten temat.

PostNapisane: 23 wrz 2010, 21:07 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

kruszynka napisał(a):
Ten pomysł bardzo mi się podoba, tylko czy ktoś wysłucha naszego wołania ? Skoro od kilku miesięcy mowa jest o zanudzaniu na tym forum ? I nikt nic nie robi aby poprawić jakość.

Widocznie o wiele silniejszą frakcją na tym forum są ci, którzy lubią takie tematy i chcą je za wszelką cenę utrzymać. My jesteśmy w mniejszości, wysuwając takie postulaty, niestety.

ziutek503 napisał(a):
:ban: Kruszynko, i to mówi "Przyjaciel Forum" ??????. Wszystkiego bym się spodziewał, ale , żeby w ten sposób obrażać uczestników forum.

Och nie, znowu się zaczyna...
Kto tu kogo obraża? Znowu wmawiasz ludziom jakieś niestworzone rzeczy. Najpierw uczepiliście się mnie, a teraz to samo robisz wobec Kruszynki.

To jest chyba jeszcze bardziej podłe zachowanie, od typowego obrażania. Tym samym zabierasz ludziom swobodę wypowiedzi i zabraniasz wszelkiej krytyki. Czy na tym ma polegać forum dyskusyjne? Że wszyscy ludzie myślą tak samo i nie można zgłaszać żadnych postulatów? Że nie można ocenić czyjegoś zachowania, czy zaproponować jakichś zmian? Że nie można w ogóle użyć bardziej dosadnych słów, bo zaraz ujdzie to za jakąś zniewagę? Na tym według ciebie ma polegać wymiana zdań na forum?

ziutek503 napisał(a):
Moim zdaniem to zakrawa na sprawę, z powództwa cywilnego.

LOL! To już jest przegięcie pały. Może naślij od razu na Kruszynkę brygadę SWAT? :lol:

ziutek503 napisał(a):
Jesteście na innych forach ,i tego nie ma ,to idźcie tam ze swoją filozofią, a tutaj jest forum dla ON.

No i co w związku z tym, że jest to forum dla ON? To, że jest to forum dla ON, ma oznaczać, że nie mamy prawa przedstawiać własnej filozofii i wyrażać własnego zdania? Co ma do tego czyjaś niepełnosprawność? :roll:

ziutek503 napisał(a):
Można , owszem usprawnić pewne sprawy, a nawet wskazane, ale nie w ten sposób. a wystąpie do Niepokornej o zajęcie się tą sprawą i będę wnosił o pozbawienie Ciebie stopnia "Przyjaciela Forum", a nawet o wydalenie z forum.

W taki sposób, czyli w jaki? Przecież nikt tutaj nikogo nie obraża.
No i na jakiej podstawie i jakim prawem chcesz Kruszynkę pozbawić stopnia PF? Gdzie Kruszynka złamała regulamin, że domagasz się bana? Czy ty w ogóle przeczytałeś regulamin tego forum? Czy ty w ogóle wiesz, o co w tym wszystkim chodzi?

ziutek503 napisał(a):
Mam jeszcze pytanie kto może zmieniac ustawienia forum?

Ty nikogo nie obraziłeś? A kto w jednym z ostatnich tematów zupełnie bezpodstawnie wyzywał mnie od ułomów? Nie żebym czuł się wielce obrażony z tego powodu - po prostu wytykam hipokryzję.
Jak to mawia Pismo: "Drzazgę widzicie w oku bliźniego swego, a belki w swoim nie dostrzegacie!"

DZASTI napisał(a):
Ale n p. taki topik "wszystko o niczym" ;) i tam można takie rzeczy pisać.

Racja. Zrobić jeden temat na pierdoły i tam niech się ludziska wyżywają.

PostNapisane: 23 wrz 2010, 21:29 
Moderator
Moderator

Imię: Marcin
Myślę, że idealnym miejscem do dyskusji o luźnych tematach jest shoutbox. Moja propozycja jest taka. Posty w luźnych tematach i rozrywce będą traciły status nieprzeczytanego po trzech dniach od publikacji. Ewentualnie wprowadzić funkcję w panelu użytkownika, która powodowałaby, że w nieinteresujących działach nie będzie się pojawiać status nieprzeczytanego działu. Jeśli chcę wejść po to, żeby coś napisać, to nie muszę wiedzieć, czy pojawiło się tam coś nowego, czy nie. Nie wiem tylko, czy takie rozwiązanie jest możliwe i czy nie obciąży skryptu, ponieważ może to wymagać zliczania nieprzeczytanych postów w działach.

PostNapisane: 23 wrz 2010, 22:20 
Pisarz
Pisarz

Imię: Ewa
Oooo- ale mnie zaj...sty temat ominął!
Jak ja chciałam pełnej edycji postów- to byłam " be " , a tu niektórym nie podobają się tematy i są " cacy " :-D Ale dobra- postaram się być ponad tym. Spróbuję być obiektywna i nie odniosę się do osób (...)

Po pierwsze- jak ktoś nie chce po 100 razy obserwować jakiegoś tematu ( z powitaniami- to może włączyć tę funkcję, a w ogóle nie musi się witać, kto nie chce. Mogłaby też wrócić funkcja ignorowania tematów.

Po drugie- błędy ort. mogą być wynikiem schorzeń ruchowych, bądź związanych z jakąś niesprawnością, czy dysfunkcją- od tego są moderatorzy, by monitować tematy i błędy poprawiać i nie na czerwono...- bo ludzie tu nie zawsze są niedouczeni, ale często chorzy i popełniają błędy niejednokrotnie nie ze swojej winy.

Po trzecie- potrzebne jest usystematyzowanie luźnych tematów i połączenie niektórych wątków podobnych i ten pomysł z jednym tematem z powitaniami też jest mądry. Ale pozwólcie, żeby zostały tematy o pierdołach, bo np. ja otworzyłam tu się dzięki tym głupotkom- potrzebne są trochę mniej górnolotne tematy, aby mieć gdzie pożartować i podurnieć, ale i potrzebne są też wątki poważne i ich winno przybywać. Nie można jednak zabierać ludziom zwykłych pogaduch, bo one barwią to Forum- trzeba tylko rewizji tego działu.

Po czwarte- dajcie sobie spokój i się nie kłóćcie, bo to bezsensowne i bezcelowe- tu są indywidua - każdy ma inne potrzeby duchowe- mniej lub bardziej sprecyzowane. Ja bynajmniej swoich potrzeb jestem świadoma.

PostNapisane: 23 wrz 2010, 23:38 
Moderator
Moderator

ewa161op034 napisał(a):
[size=150]
Jak ja chciałam pełnej edycji postów- to byłam " be " , a tu niektórym nie podobają się tematy i są " cacy " :-D

cosik mi się wydaje, że to różne sprawy i nikt nie pisał, że ktoś cacy tylko zbiera się tutaj co kto sądzi i co chce.

ewa161op034 napisał(a):
Mogłaby też wrócić funkcja ignorowania tematów.

To popieram
ewa161op034 napisał(a):
Po drugie- błędy ort. mogą być wynikiem schorzeń ruchowych, bądź związanych z jakąś niesprawnością, czy dysfunkcją- od tego są moderatorzy, by monitować tematy i błędy poprawiać i nie na czerwono...- bo ludzie tu nie zawsze są niedouczeni, ale często chorzy i popełniają błędy niejednokrotnie nie ze swojej winy.

Były już dawane linki do programów podkreślających błędy. A tu nie chodzi tylko o błędy ort ale o to, że czasami nie da się zrozumieć co dany człek miał na myśli, bo tak pisze.

ewa161op034 napisał(a):
Ale pozwólcie, żeby zostały tematy o pierdołach, bo np. ja otworzyłam tu się dzięki tym głupotkom-

Na razie są zbierane propozycje nikt nic nikomu nie zabrania.

PostNapisane: 24 wrz 2010, 12:27 
Pisarz
Pisarz

Imię: Mariola
no to niech sie wypowiedza teraz,ci madrzy Kruszynka i Mateo,i niech nam ladnie powiedza,jakie tematy chcieliby poruszac na tym forum!jakie dzialy zlikwidowac a jakie na to miejsce powstana?no?prosze! :zly:

PostNapisane: 24 wrz 2010, 13:22 
Moderator
Moderator

No przecież się wypowiadali.
I sorry znowu obrażanie. Już o tym w innym topiku pisałam.

PostNapisane: 24 wrz 2010, 13:44 
Pisarz
Pisarz

Imię: Mariola
tylko wciaz nie slyszalam co chca miec na forum w miejsce usunietych dzialow

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]