Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 wrz 2010, 07:35 
Pisarz
Pisarz

Imię: Ewa
ziutek503

Nooo, niestety (...)

PostNapisane: 30 wrz 2010, 14:08 
Junior Admin
Junior Admin

Imię: Agnieszka
I ja myślę, że należy zakończyć tę dyskusję na poziomie, który znajduje się obecnie. Jeżeli macie jakieś pomysły odnośnie zmiany forum, to jak najbardziej są one tutaj mile widziane, wszystkie inne - nie związane z tym tematem będą usuwane.

PostNapisane: 30 wrz 2010, 14:35 
Pisarz
Pisarz

Imię: Piotr
Mateo napisał(a):
Witam

Od jakiegoś czasu zauważam, że to forum coraz mniej mi odpowiada. Pojawia się tu coraz mniej interesujących dyskusji i tematów, które by mnie zaciekawiły i w których mógłbym się wciągnąć w jakąś dyskusję. Kiedyś było o wiele lepiej pod tym względem - bardziej stawiało się na jakość, aniżeli na ilość, jak to jest obecnie.

Obecnie większość forum stanowią luźne tematy i takie pogaduszki o duperelach, które prawie w ogóle mnie nie zajmują i po prostu omijam to szerokim łukiem. Oczywiście, nikt nie każe mi wchodzić w takie tematy, ale tego spamu jest tutaj wszędzie tyle, że chcąc nie chcąc, muszę się przez to przekopać, aby natrafić na coś, co przykuje moją uwagę. Zaburzone zostały proporcje między luźnymi, niezobowiązującymi pogaduszkami, a poważnymi dyskusjami. Jakieś 10% pojawiających się tutaj postów dotyczy czegoś więcej, aniżeli codziennych perypetii użytkowników, ich upodobań kulinarnych czy pogody, jaka panuje za ich oknem.

Mam coraz mniej ochoty, aby tutaj zaglądać, ponieważ nie znajduję tutaj prawie nic ciekawego dla siebie. Co prawda paru użytkowników trzyma jeszcze poziom i dzięki nim warto tu jeszcze czasem zaglądać (np. Greg, albo Kruszynka), ale zauważyłem, że większość merytorycznych i ciekawych dyskutantów albo odeszła, albo stała się praktycznie nieaktywna. W sumie to się nie dziwie, biorąc pod uwagę to, o czym napisałem wyżej...

Może to ty sie zmieniłeś a nie to forum, przestały cie interesować pewne tematy ale nie przejmuj sie jest na to rada zawsze możesz sie zalogować na innym forum :)

Ostatnio edytowano 30 wrz 2010, 15:22 przez LC, łącznie edytowano 1 raz
skrócono cytowanie

PostNapisane: 2 paź 2010, 19:21 
Moderator
Moderator

Imię: Katarzyna
Witam od mojego wypadku bywałam mało ale wszyscy ci którzy mnie potrzebowali wiedzieli gdzie szukać często nie było mnie na necie. Przeczytałam cały temat i wnioski mam takie: chcecie zmian... ale pomyślcie było tu wiele osób zaprośmy je ponownie.Wielokrotnie sugerowałam, by się z nimi skontaktować bez skutku...
Myślę nad nowymi tematami rezultaty tej pracy na dniach...

PostNapisane: 4 paź 2010, 17:33 
Junior Admin
Junior Admin

Imię: Agnieszka
Katarzyna Metzger napisał(a):
Przeczytałam cały temat i wnioski mam takie: chcecie zmian... ale pomyślcie było tu wiele osób zaprośmy je ponownie.Wielokorotnie sugerowałam, by się z nimi skontaktować bez skutku...
Myślę nad nowymi tematami rezultaty tej pracy na dniach...

Sugerowanie, a próba skontaktowania się samemu to dość spora różnica, niemniej jednak, kiedyś z użytkownikiem, którego już tu nie ma, wysyłaliśmy wiadomości PW do wszystkich użytkowników, którzy przestali tu bywać. Część z nich nam nie odpisała, kilkoro było też negatywnie nastawionych do forum, a jeszcze inni, wrócili tylko nie mają potrzeby pisania. Ich prawo, ich wybór, ja sama mało piszę, bo po prostu nie mam o czym :)

PostNapisane: 4 paź 2010, 21:03 
Moderator
Moderator

Imię: Katarzyna
LC liczy się jakość nie ilość :-D

PostNapisane: 13 paź 2010, 11:20 
Moderator
Moderator

Nie wiem co się dzieje z tym forum ale zauważyłam że ostatnio użytkownicy - jesteście bardziej kłótliwi. Dyskusje często prowadzicie nie tylko żeby pokazać swój punkt widzenia(i przekonać) a tylko żeby komuś dogryźć.... Czasami też miałam zamiar stąd uciec i nie wrócić ... Mateo -sam też możesz założyć posty na tematy,które Cię interesują.

PostNapisane: 4 sty 2011, 04:36 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Jakiś czas mnie tu nie było, teraz powróciłem i niestety widzę, że nic się nie zmieniło. Dalej królują tematy o pierdołach przeplatane wylewaniem żali i swoich smutków. Czasem dochodzę do wniosku, że niektórzy zarejestrowali się tutaj chyba tylko po to, aby wypłakiwać się i umartwiać, jak to im jest źle w życiu i jacy są nieszczęśliwi z powodu swojego kalectwa. Owszem, rozumiem to - tylko że inni użytkownicy forum nie muszą mieć ochoty tego wszystkiego wysłuchiwać i w kółko czytać o tym, jak to ktoś cierpi i ma deprechę. Samo czytanie czegoś takiego już pogarsza nastrój człowiekowi. Poza tym tak jak już wcześniej pisałem - uważam, że od wylewania trosk i żali najlepsi są najbliżsi przyjaciele i rodzina, a nie obcy ludzie na forum! Jak mam problem, to umawiam się ze swoim przyjacielem/przyjaciółką, albo rozmawiam z kimś z moich bliskich, a nie gonię na forum. Forum dyskusyjne (jak sama nazwa wskazuje) służy dyskusji, wymianie zdań, poglądów. Forum ma wzbogacać wzajemny dyskurs i zarazem wzbogacać nas samych. Wymiana idei, dzielenie się swoimi przekonaniami, spostrzeżeniami, zdobywanie wiedzy - to są cele forum, a nie luźne pogaduszki o pogodzie, czy wypłakiwanie się komuś w rękaw! Skoro już ktoś chce uprawiać to wszystko elektronicznie, to zawsze może udać się na shoutboxa na tym forum, albo innego czata czy jakąkolwiek inną formę komunikacji (gg, skype, etc.).

Przez parę dni prześledziłem wszystkie nowo pojawiające się tutaj posty i z przykrością stwierdzam, że jakieś 80% z nich jest zwyczajnie nieinteresujące. Ciekawie i merytorycznie piszący użytkownicy gdzieś zniknęli, a zostało parę osób, które głównie piszą rozmaite frazesy, banały i inne komunały.

Pomijam tutaj fakt, że forum praktycznie stoi w miejscu i nic tu nie zostało zmienione (mam na myśli strukturę i organizację działów chociażby). Było tu wiele koncepcji i pomysłów, co można zrobić, aby usprawnić to forum i przyciągnąć więcej użytkowników, którzy mieliby tu ochotę i motywację pisać. Niestety dalej mamy dominację luźnych tematów ("Jak się dzisiaj czujesz?", "Jaka u ciebie pogoda?"), a także bezsensowne gierki i zabawy w dziale "Rozrywka", które moim zdaniem już dawno powinny pójść do likwidacji. Jeśli ktoś widzi coś ambitnego i interesującego w znajdywaniu jakiegoś słówka zaczynającego się na daną literę, no to ja nie mam więcej pytań... Niektóre gry forumowe mogą być fajne i ciekawe, ale tutaj takowych w ogóle nie widzę. Widzę za to jakieś wyliczanki dla przedszkolaków, które w ogóle nie powinny zajmować dorosłych ludzi.

Wiem, że moje słowa są może ostre i brutalne, ale ktoś musi walnąć pięścią w stół i to powiedzieć. Mam nadzieję, że coś zacznie się tutaj zmieniać na lepsze i forum powróci do czasów dawnej świetności (np. tak jak było 2 lata temu) i będzie po co tutaj wchodzić. Kiedyś było tu sporo ciekawych i budujących dyskusji, które naprawdę sprawiały, że pisanie tutaj i czytanie postów miało sens. Teraz jest z tym niewielki problem niestety.

W ogóle zauważyłem, że aktywność użytkowników tutaj spadła. Abstrahując od tego, gdzie ta aktywność jest największa, to sądzę, że ogólnie jest mniejszy ruch, aniżeli jeszcze kilka miesięcy temu. W sumie nie ma się co dziwić - jak ludzie widzą to wszystko, to odechciewa im się tutaj wchodzić i pisać. A nowi użytkownicy pewnie w ogóle nie podejmują decyzji o rejestracji ... no bo po co? Pisać o pogodzie za oknem? Równie dobrze można odpalić Pogodynkę i sobie posprawdzać szczegółową pogodę w każdym zakątku Polski i świata.

Tyle ode mnie, pozdrawiam.

PostNapisane: 4 sty 2011, 19:21 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Monika
Mateo napisał(a):
Poza tym tak jak już wcześniej pisałem - uważam, że od wylewania trosk i żali najlepsi są najbliżsi przyjaciele i rodzina, a nie obcy ludzie na forum! Jak mam problem, to umawiam się ze swoim przyjacielem/przyjaciółką, albo rozmawiam z kimś z moich bliskich, a nie gonię na forum.

Mateo, ludziom czasem łatwiej wyżalić się w rzeczywistości wirtualnej. A i nie zawsze mają do kogo zwrócić się w realu. Aż tak bardzo bym tych trosk i żali nie negowała pod warunkiem, że trafiałyby do jednego działu. W ten sposób nie całe forum byłoby tym, hmm, zawalone, a wyznaczony teren. Na wielu forach są działy 'nasze problemy'. No i znajdują się tam owe żale. Pozytyw taki, że jak ktoś ma podobny problem jak autor starego tematu - może trafić na jakieś sensowne odpowiedzi, poczuć, że nie jest z tym sam i takie tam psychologiczne bzdurki. To nie musi niszczyć forum. Być może nawet czasem je rozwija.
Cytuj:
Forum dyskusyjne (jak sama nazwa wskazuje) służy dyskusji, wymianie zdań, poglądów. Forum ma wzbogacać wzajemny dyskurs i zarazem wzbogacać nas samych.

Racja absolutna. Odrobinę tu tego... Brak?
Cytuj:
Wymiana idei, dzielenie się swoimi przekonaniami, spostrzeżeniami, zdobywanie wiedzy - to są cele forum, a nie luźne pogaduszki o pogodzie, czy wypłakiwanie się komuś w rękaw!

Luźne pogaduszki poprawiają atmosferę na forum. Tu znowu nie mam nic przeciwko, jeśli tylko nie dominują treści forum. Niech będzie taki temat [jest jakiś taki, pogaduchy czy coś] i niech tam trafiają luźne rozmowy. Jestem za.
Ale brakuje mi... Interesujących dyskusji i tematów. Większego porządku. I czegoś, czego nawet nie potrafię do końca nazwać. Po prostu są braki.
Jestem stosunkowo nowa, ale postanowiłam się wypowiedzieć.
Bo szczerze mówiąc, faktycznie, forum jest dość mało atrakcyjne. I nieco chaotyczne.

PostNapisane: 12 sty 2011, 13:01 
Moderator
Moderator

Instante - z tym że chaotycznie jest forum się zgodzę- czasami sama widzę że niektóre posty można było by połączyć bo są o takiej samej tematyce ( a np są w 2 czy 3 różnych działach) lub przenieś bo można się pogubić.... lub dać do archiwum albo usunąć. Porządki trzeba robić :)

PostNapisane: 12 sty 2011, 22:03 
Pisarz
Pisarz

Imię: K
asia_86 napisał(a):
Porządki trzeba robić

A więc róbcie coś w tym kierunku, jak najbardziej popieram.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]