Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 wrz 2008, 15:43 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

No właśnie to jest moja rodzina kocham ją,ale jak wczoraj coś takiego usłyszałam to normalnie mi szczęka opadła,nie twierdzę,że rodzina mi nie pomaga.Pomagają,ale przecież ja ich do tego nie zmuszam.Pomagają,bo chcą tak przynajmniej myślałam do wczoraj. Teraz zaś mam właśnie takie myśli jak napisałam wcześniej. Masz rację,ze wyprowadzka to najlepszy sposób,ale także masz rację z tym,że to nie takie proste.Jednak zrobię wszystko aby to zrealizować,bo inaczej naprawdę zwariuję.Dzięki za radę :roll: Pozdrawiam

PostNapisane: 29 wrz 2008, 16:19 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Marek
Zrób wszystko co możliwe, zeby się usamodzielnić bo inaczej zaczniesz popadać w depresje. Nie wiem jak się przedstawia sytuacja w Łodzi ale u mnie pare lat temu zaczeli realizowac program "Samodzielne życie" i wtedy pomagali wyremontować lokale które kiedyś były nie mieszkaniami ale można je było przystosować ze środków PFRON na lokal do zamieszknia i to były dotowane kwoty doś niebagatelne a późniejsze czynsze też były niskie. Przynajmniej takie mam informacje od znajomych ON. a nie skorzystałem bo jak wcześniej mówiłem moje małżeństwo się rozpadło a mam ładne M4 wiec nie było sensu już kruszyć kopii. Tobie radzę żebyś się najlepiej skontaktowała z pełnomocnikiem d/s ON przy Urzędzie Miejskim, napewno takiego macie. On z pewnością poinformuje Cię o wszystkich aspektach prawnych i realnych mozliwościach na własne M. I powiem Ci na koniec tego wywodu, jak znajdziesz się na swoim to i relacje z rodzinką się tez poprawią. Taką mam nadzieję a nawet życzenie. Niech Ci gwiazda przyświeca i dużo szczęścia niech będzie z Tobą. :)

PostNapisane: 29 wrz 2008, 16:28 
Moderator
Moderator

Imię: Zbyszek
Pewnie zmieniłbym wszystko, ale to nie możliwe, musiałbym sie na nowo narodzić :lol:

Bytom - Rozbark

Ostatnio edytowano 29 wrz 2008, 16:29 przez zibi, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 29 wrz 2008, 20:08 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Marek
a ja i owszem gdyby było cownięcie nie o godzinę ale np o 20 lat to bym chciał zmienić w sobie. Tylko pytanie czy po cofnieciu czasu miałbym tyle rozumu co teraz? Pewnie nie i to by się nie udało. Jednak popuszczam wodzę fantazji i zakładam, ze jestem wszystkiego świadom jak teraz.
1 - nie dałbym się skusić na papierosy ( bo one niby dorsłości dodają )
2 - uczyłbym się w szkole bo to dobre miejsce a nie jak teraz sam
3 - nie kochałbym tak szybko dziewczyn, które nie są dla mnie\
4 - nie przeżywałbym tak namiętnie tego jak się okazoło, ze nie sa dla mnie
5 - nigdy dla zadnej osoby nie okaleczyłbym się (bo to jest coś dla siebie nie dla tej drugiej strony i nigdy nikt tego nie bedzie widział pozytywnie)
6 - jak już coś osiągnąłem to starałbym się za wszelką moc to utrzymać
7 - usamodzielniłbym się dopóki mam siłę i jeszcze dla kogoś coś znaczę
8 - zrobiłbym żeby się leczyć psychicznie a nie wpaść w alkoholizm

Jednak to wszystko zrobiłbym gdybym sie na nowo narodzi jak napisał Zbyszek. To co napisałem to jest moja wewnętrzna tragedia i tego jestem świadom ale jestem już taki. Trudno się w tym wieku zmienić co nie oznacza, że nadal próbuję. cociaż z mizernymi skutkami ale dopóki żyję bede próbował i chcę część z tego zmienić bo wszytkiego już nie dam rady.

[ Dodano: Pon Wrz 29, 2008 20:44 ]
podziwiam Was wszystkich, że nie dajecie sobie radę i nie potrzebujecie awersii. Naprawde Was podziwiam bo ja tak nie umiałem. Wybaczcie mi za kolejny wpis ale chyba wiecie jak ignorować niiechcianego uczestnika forum. Jesli nie to wyobraźcie sobie, że po moi moim ostatnim poscie NASZA NAUCZYCIELKA ulepiła taki zapisik więc teraz możecie mnie ignorować. Ja proszę Państwa nie pisze do kogoś ale może mi jest lżej ze się wypiszę. Tak wiec bardzo pozdrawiam kogoś kto zabłądził w moje otoczenie choćby przypadkiem to i tak się zakumplujemy. Reszcie dziękujujemy właczcię ignorowanie użytkownika i mjuż jesteście bezpieczni. Pozdrawiam

[ Dodano: Wto Wrz 30, 2008 13:11 ]
wygraliście z moimi złudzeniami, nie nadaję się do Waszej wspólnoty chociaż bardzo bym chciał. Wiem poobrażałem zbyt wiele osób i siłą rzeczy nie mogę być zaakceptowany. Trudno jakoś z tym bede musiał żyć. Was pozdrawiam serdecznie. Obiecuję już więcej nie zaśmiecać tego forum swoimi postami.

PostNapisane: 1 paź 2008, 17:26 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Marta
Za dużo jest w tej chwili rzeczy, które bym chciała zmienić...

PostNapisane: 10 paź 2008, 11:02 
Pisarz
Pisarz

WIELE

PostNapisane: 11 paź 2008, 12:44 
Junior Admin
Junior Admin

Imię: Agnieszka
Ja mam do Was taką prośbę. Temat wskazuje na to, aby wymienić co chciałoby się zmienić w swoim życiu. Jeżeli już decydujecie się wypowiedzieć, rozwińcie troszkę swoją wypowiedź, uzasadnijcie dlaczego.

PostNapisane: 18 paź 2008, 13:06 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

W chwili obecnej wydaje mi się, że moje życie byłoby bardziej pełne, gdybym od dziecka miała w sobie więcej odwagi, wiary w siebie i nadziei. Brak tych cech utrudnia czerpanie radości z tego co mam i zniechęca ludzi do mnie ;/

PostNapisane: 18 paź 2008, 15:24 
Junior Admin
Junior Admin

Imię: Agnieszka
syrga napisał(a):
W chwili obecnej wydaje mi się, że moje życie byłoby bardziej pełne, gdybym od dziecka miała w sobie więcej odwagi, wiary w siebie i nadziei. Brak tych cech utrudnia czerpanie radości z tego co mam i zniechęca ludzi do mnie ;/

No wiesz... Chociaż nie wiem, jak bardzo byś mnie do siebie zniechęcała, ja i tak nadal natrętnie, na wszelkie sposoby będę Cię uwielbiać :mrgreen: Aż mnie znienawidzisz, a ja i tak nadal będę Cię uwielbiać, i wierzyć w Ciebie, no :kwiaty:

PostNapisane: 18 paź 2008, 18:42 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

syrga napisał(a):
Brak tych cech utrudnia czerpanie radości z tego co mam i zniechęca ludzi do mnie

Aniu Ty zniechęcasz do siebie ludzi..., nie wierze :) Patrze sobie tak na Twoje zdjątko i buźka mi się sama uśmiecha i nie czuję żadnego zniechęcenia , wręcz przeciwnie ;) :kwiaty:

PostNapisane: 20 paź 2008, 18:25 
Mile widziany
Mile widziany

Wszystko :>

PostNapisane: 20 paź 2008, 20:24 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

............tak wiele,bardzo wiele.............

PostNapisane: 20 paź 2008, 23:36 
Pisarz
Pisarz

Lucy, to jest zbyt ogólnikowe określenie. Szczegóły poproszę :smile:

PostNapisane: 30 lis 2008, 00:53 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

W tym monecie swojego życia nic :) No może tylko to aby moja Mama miała mniej zmartwień :)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]