Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 13 ] 

Czy Twoim zdaniem pieniądze dają szczęście?
Tak 73%  73%  [ 8 ]
Nie 18%  18%  [ 2 ]
Nie mam zdania 9%  9%  [ 1 ]
Liczba głosów : 11

Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 cze 2008, 22:00 
Administrator Główny
Administrator Główny

Imię: Ewa
Wyobraź sobie, że wygrywasz miliard euro (1 euro to ok. 3,5 zł). Mając taką kwotę stajesz się jednym z najbogatszych ludzi na świecie, a więc możesz kupić praktycznie wszystko i nie musieć pracować (żyjąc z odsetek lub inwestując). Jak by wyglądało Twoje życie w ciągu 5-10 lat?

Zdobywa się bogactwo po to, by czemuś służyło, by w czym pomogło. Gdy się je jednak już zdobędzie, ono zagłusza wszystko i każe człowiekowi, by jemu, bogactwu, służył. Tadeusz Mostowicz Dołęga

PostNapisane: 5 cze 2008, 13:29 
Pisarz
Pisarz

Wydałabym tye ile trzeba(chocbym miala wydac wszystko) na rehabilitacje , by móc chodzic jak najszybciej .
Kupiłabym mieszkanie, samochod rodzenstwu i mamie + urządzenie mieszkania.
Do tego dla wszystkich mnostwo ciuchów , kosmetyków i co tylko by chcieli .

A ja bym zapisala sie na kursy jezykowe , pojechałabym do miejsc ktore zawsze chcialam zwiedzić . No i sobie tez mieszkanie, samochod, ciuchy i takie tam i zylabym z procentów .

PostNapisane: 5 cze 2008, 14:47 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Marta
Kupiłabym działkę i wybudowałabym sobie i rodzicom domek (moja Mama zawsze marzyła o domku), ponadto Tacie nowy samochód, i sobie bym też kupiła, oczywiście przystosowany. Spłaciłabym raty, obkupiłabym rodziców i siebie oczywiście, pewnie pojechałabym zwiedzić trochę świata (głównie Europę). Poszłabym na kursy językowe (głównie angielski, francuski i włoski). Może jakaś specjalistyczna klinka i rehabilitacja gdzie, bym mogła "stanąć " na nogi :) Przeznaczyłabym też jakąś kwotę na fundację dla chorych dzieci, a resztę pieniedzy, jeśli coś by zostało zainwestowałabym lub wpłaciła do banku :)

PostNapisane: 6 cze 2008, 00:01 
Dyskutant
Dyskutant

po pierwsze moim zdaniem miliarda euro nie da się wydać same odsetki jeśli włożysz do banku to kilka milionów co roku.
Kupiłbym sobie dom z wieżyczką[ponieważ lubię obserwować niebo].najlepszy sprzęt stereo[bardzo lubię muzykę]
i kupiłbym wszystko co było by trzeba.

a za połowę tej kasy
Rozdałbym wam i wielu innym ludziom [dla mnie to by była taka powinność]

[ Dodano: Pią Cze 06, 2008 00:04 ]
no przepraszam jeśli dostaniemy taką kasę to w banku dadzą nam 10 procent rocznie czyli[ 350 milionów złotych OGROMNA KASA]

PostNapisane: 6 cze 2008, 12:53 
Moderator
Moderator

Co bym zrobiła z taką kasą :?: Aż trudno sobie wyobrazić tą sumę :razz:
- znaczną część przeznaczyłabym na leczenie, jeśli by znalazł się taki lekarz, który podjąłby się zoperowania mnie oddałabym nawet wszystko...
- ponadto rzeczą oczywistą jest, że dużą część przeznaczyłabym dla rodziny, żeby nigdy się już nie martwili że może "zabraknąć do pierwszego". Kupiłabym mamie domek na wsi, wykupiłabym nasze mieszkanie i wyremontowała. Chciałabym żeby siostra wróciła z Włoch i osiedliła się w Polsce, dlatego kupiłabym jej mieszkanie gdzie by tylko chciała bądź domek. Oczywiście samochody mielibyśmy wszyscy :mrgreen:
- chciałabym też otworzyć jakąś firmę, w której bym pracowała, bo bezczynność mnie po prostu męczy, zmniejszyć bezrobocie w województwie.
- wybudować dla dzieci i młodzieży jakiś budynek, w którym byłyby różne rodzaje zabaw i rekreacja
- chciałabym w swoim miasteczku otworzyć pub-klub, bo lokali u nas niewiele i nie ma nawet gdzie wyjść :wink:
- odczuliłabym się od alergii :lol: bo dla siebie to nic więcej nie potrzebuję, chyba że nowe mebelki do pokoju i panele na podłogę :razz:
Jak mi się coś przypomni to dopiszę :smile:

PostNapisane: 6 cze 2008, 17:30 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Zrobiłabym wszystko to co Wy mniej więcej :roll:

PostNapisane: 6 cze 2008, 20:53 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Kupiłabym działkę mojemu bratu i wybudowalabym mu dom,bo marzy o własnym domu w którym by mógł zamieszkać z żoną i córką.Wyprawiłabym mu wesele.Podreperowałabym mojej mamie zdrowie i pokupowałabym jej ciuchy i kosmetyki jakie tylko by chciała.Zrobiłabym remont kuchni i łazienki.Wzielabym rodzinkę na luksusowa wycieczkę z wygodami.Pozwiedzałabym .Na rechabilitację bym nie wydała,bo wiem,że na moją chorobę nie ma leku,to co komuś będę nabijać kasy.
Wysłałabym część na dzieci Afryki,zadoptowałabym na odległość kilka dzieci afrykańskich ...Pomogłabym wujkowi,kupiłabym mu mieszkanko. Kupiłabym samochód bratu a sobie duży wóz kampingowy,nowy wozek elektryczny,playstation dla siebie i wiele innych rzeczy.

PostNapisane: 6 cze 2008, 22:24 
Moderator
Moderator

Lucy napisał(a):
zadoptowałabym na odległość kilka dzieci afrykańskich

jak wygląda adopcja na odległość ??

PostNapisane: 7 cze 2008, 00:00 
Pisarz
Pisarz

jak już wygrasz Kruszynko te miliony, to ten link Ci sie przyda :roll: adopcja na odległość

PostNapisane: 7 cze 2008, 01:47 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Tomek
...wybudowałbym wielkie schronisko u podnóża moich ukochanych gór. Do tego jakaś restauracja plus oczywiście ogromna stadnina koni. A z tego co by zostało (a byłoby tego sporo) połowę wydałbym na moją ukochaną rodzinę i znajomych, a drugą połowę na organizacje charytatywne

PostNapisane: 7 cze 2008, 14:27 
Dyskutant
Dyskutant

kupił bym sobie jakąś wyspę i wielką wille z winnicą
założyłbym własny browar
Założyłbym wielką firmę informatyczną
kupiłbym jakieś miasto i bym je wyremontował
wybudowałbym kilka ośrodków rehabilitacyjnych i bym świadczył te usługi za darmo.
i po tym wszystkim by mi zostało z 500 milionów euro i od tego co roku by mi wpadało z odsetek 100milionów złotych 2 sto milionów rocznie zarabiała by moja firma i z giełdy jeszcze coś bym miał

Więc kasy po pewnym czasie miałbym jeszcze więcej dzieliłbym się nią z rodziną i wieloma ludźmi w Polsce i za granicą

PostNapisane: 17 gru 2008, 18:28 
Mile widziany
Mile widziany

O jeja.
A ja założyłambym kilka fundacji.
Pomagała schroniską najbiedniejszym.
Dałabym troche siostrze, kupiłabym dom w dużym ogrodem, napewno bym wyjechała w te miejsca o których marze, wydałabym na swoja edukacje, a reszte odłożyła na konto :P

PostNapisane: 17 gru 2008, 18:37 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

wyszlabym zamaz :lol:

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]