Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 gru 2010, 19:08 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Cytuj:
Mieszkańcy Zielonej Góry nie mają możliwości, aby pochować psa albo kota. Według przepisów sanitarnych samodzielne pochówki zwierząt są nielegalne.

Bez sensu. Jak to nie mają możliwości? Przecież nikt nikogo nie będzie kontrolował, co robi na terenie swojej prywatnej posesji. Moja babka miewała wiele zwierząt (głównie kotów) i nigdy nie było żadnych problemów - po prostu szło się na łąkę, kopało dół i zwierzaka chowało. Nie wiem jak bardzo popieprzonym legalistą trzeba by być, aby powstrzymać się przed zakopaniem psa we własnym ogródku z powodu potencjalnych sankcji.

Jak ktoś jest niezaradną pipą, to niech potem nie marudzi. Greg zresztą dobrze skomentował - zwyczajna fanaberia, która przypomina mi te salony piękności i kosmetyczki dla piesków czy inne debilizmy.

PostNapisane: 29 gru 2010, 16:55 
Moderator
Moderator

Mateo - chyba nie miałeś nigdy zwierzaka w domu ...

PostNapisane: 29 gru 2010, 22:47 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

asia_86 napisał(a):

A co ma piernik do wiatraka? Jakbym miał zwierzaka w domu, to automatycznie stałbym się zwolenników cmentarzy dla zwierząt? Na jakiej podstawie?

PostNapisane: 4 sty 2011, 12:52 
Moderator
Moderator

Mateo napisał(a):
asia_86 napisał(a):

A co ma piernik do wiatraka? Jakbym miał zwierzaka w domu, to automatycznie stałbym się zwolenników cmentarzy dla zwierząt? Na jakiej podstawie?

Miałbyś zapewne inne spojrzenie na ten temat. Czasami zwierzak jest jak członek rodziny.Jest kilkanaście lat z nami i tak byle gdzie go pochować :?: ...

PostNapisane: 4 sty 2011, 15:30 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

asia_86 napisał(a):
Miałbyś zapewne inne spojrzenie na ten temat. Czasami zwierzak jest jak członek rodziny.Jest kilkanaście lat z nami i tak byle gdzie go pochować :?:

Czemu byle gdzie? Przecież nikt nie mówi, aby wyrzucić go do śmieci. Po prostu wykopać dół gdziekolwiek w ustronnym miejscu - co w tym takiego zdrożnego? Tak jak pisałem wyżej o mojej babci - niektóre koty też towarzyszyły jej przez wiele lat i była do nich mocno przywiązana, a mimo to jakoś nie było problemów, aby je pogrzebać bez pomocy usług cmentarza dla zwierząt. Chodzi tutaj o odrobinę zdrowego rozsądku. Nie ma co wariować jak Paris Hilton i zapewniać swoim psiaczkom wszystko to, co funduje się ludziom.

PostNapisane: 10 sty 2011, 20:58 
Pisarz
Pisarz

Mateo,podpisuję się pod tym,co napisałeś.Mądra to i wyważona wypowiedź.

PostNapisane: 11 kwi 2011, 22:58 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Aga
Jestem za wybudowaniem cmentarzów dla zwierząt.

Ale najpierw trzeba większość ludzi nauczyć kochać i szanować zwierzęta, bo coraz więcej jest skatowanych i zaniedbanych zwierząt. :-(

Z dopiskiem:
PROTEZA ZENON WŁODARCZAK

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]