Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 paź 2011, 13:10 
Pisarz
Pisarz

Imię: Adrianna
Hehe to nam na pewno nie grozi ,bo o wysokość naszego socjalu nie ma się co martwić ,nie ma przesłanek co by miał nagle wzrosnąć :wink:

Mnie podobają się kościoły i meczety i synagogi ,oczywiście tylko pod względem architektury :)

Tak można wyrażać swoje przekonania w bardziej wysublimowany sposób jak napisałeś, widocznie Darski miał taki pomysł, i jest to jak najbardziej związane z muzyką jaką się zajmuje :wink:

PostNapisane: 4 paź 2011, 13:16 
Moderator
Moderator

Imię: DZASTI
dr.House napisał(a):
,że Darski zrobił to na koncercie do tego trzeba dodać że nie jest to koncert "kapeli podwórkowej " grany na ulicy i chcąc nie chcąc słuchać musisz ,

Dokładnie mi o to chodziło, że to pewno wizerunek.

PostNapisane: 4 paź 2011, 15:45 
Pisarz
Pisarz

Imię: Greg
Jeśli to wizerunek to niestety musi teraz tę żabę mężnie połknąć.

Swoją drogą poznać kunszt artysty po tym jak się promuje, moim zdaniem to kiepski pomysł, zwłaszcza, że dla Katolicyzmu nie Biblia a Bulle papieskie są wyznacznikiem Tradycji i Wiary, ergo jeśli ktoś chce już cokolwiek palić aby przeciwstawiać się KK w Polsce to już bardziej do rzeczy byłoby palenie owych bulli właśnie. ;-)

Mnie tam się wszystko podoba, byle nie do przesady, religia jest ważna moim zdaniem.

PostNapisane: 8 paź 2011, 08:07 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: jan
Ciekawe czy po tym incydencie zwolnia go z telawizji:
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/zwolnia- ... omosc.html

PostNapisane: 8 paź 2011, 12:07 
Pisarz
Pisarz

Imię: Miroslaw
Heh, to już z muzyki się żyć nie da, trzeba miksować z kabaretem - coś mi się zdaje że jest "nergalo-fobia"

i do podobnych tego typu skeczów nikt się nie przypier.... podczas koncertu skeczów rozumiem robić niewolno.
No Nergalo-Fobia normalnie :!:

PostNapisane: 8 paź 2011, 12:13 
Pisarz
Pisarz

Haha no i z tego drodzy katolicy chrześcijanie się śmiejecie,i to nie obraża waszych uczuć religijnych,xwilku dał i tak lightowy przykład bo są kabarety które w jeszcze większym stopniu ośmieszają księży i kościół ,co więcej puszczane jest to w TELEWIZJI PUBLICZNEJ, ja bym to nazwała jednym słowem hipokryzja.

PostNapisane: 8 paź 2011, 16:42 
Pisarz
Pisarz

Chciałbym zauważyć, że ośmieszanie kleru to nie jest ośmieszanie religii.

Ośmieszanie kleru to zupełnie inna sprawa od palenia Pisma Świętego, chociażby dlatego, że w Katolicyzmie którego się tak niektórzy uczepili hierarchia wartości wygląda tak mniej więcej :

Tradycja

Wykładnia i zarządzenia papieskie

Pismo Święte.

No ale co tam, niech ta Darski kpi sobie i z was a wy powiedzcie, że deszcz pada ;-)

PostNapisane: 8 paź 2011, 17:34 
Dyskutant
Dyskutant

Polska to niestety kraj klerykalny i dopoki tak bedzie nigdy nie bedzie normalny.
a zeby to sie zmienilo to niestety musza wymrzec ze 2 pokolenia..
taki Darski istnieje i glosi swoje hasła tylko dlatego że z drugiej strony też ma fundamentalistow...
akcja-rekacja
i tyle..
kazda anomalia zawsze znajdzie swoje przeciwienstwo

PostNapisane: 8 paź 2011, 18:11 
Moderator
Moderator

A co powiecie o tym ? : http://www.se.pl/rozrywka/plotki/koniec ... 08945.html

Sama znam inny Kabaret Młodych Panów " Drogówka" : http://millkaa777.wrzuta.pl/film/1JjkZB ... gowka_stoi :wink:

PostNapisane: 9 lis 2011, 01:31 
Dyskutant
Dyskutant

Ja napiszę tylko tyle.
przyglądam się tej sprawie z boku i zauważyłem że kościół swoim gadaniem pomógł Nergalowi. ludzie zaczęli o nim mówić, zrobiła się wojna obyczajowa a on korzysta. księża zrobili mu dobrą reklamę, tym bardziej że przez nasz kraj naroście przetacza się fala antyklerykalna. Kościół czasem powinien się zastanowić czy to co robi pomaga katolikom czy wręcz szkodzi. Analogicznie sytuacja się ma w przypadku ks Natanka.

PostNapisane: 9 lis 2011, 03:38 
Pisarz
Pisarz

...a taka moja przedsenna refleksja ..mówi się, że jeśli Bóg chce kogoś ukarać odbiera mu rozum...po przeczytaniu postów " kościelnych" tu i na innych forach odnoszę wrażenie, że ta kara dosięgła już wielu...

PostNapisane: 13 lis 2011, 20:46 
Pisarz
Pisarz

Ula71 napisał(a):
...a taka moja przedsenna refleksja ..mówi się, że jeśli Bóg chce kogoś ukarać odbiera mu rozum...po przeczytaniu postów " kościelnych" tu i na innych forach odnoszę wrażenie, że ta kara dosięgła już wielu...

Rzeczywiście ta refleksja musiała być , przedsenna :-D tak sobie myślę, że rozum to ten Wasz bóg odbiera na dzień dobry wszystkim głęboko wierzącym, nie jesteście w stanie samodzielnie myśleć, po przeczytaniu postów kościelnych na tym forum mogę to stwierdzić i nie jest to przedsenna refleksja.

PostNapisane: 4 maja 2012, 03:38 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: leszek
Wiem,że wątek założony już jakiś czas temu,ale muszę dorzucić parę groszy...Cóż,Mering robi to,co niego należy,a Nergal ma prawo do TV. Mnie akurat nie obchodzi podarta Biblia czy coś podobnego(nie należę do osób,u których obrażenie uczuć religijnych ma wpływ na to,w co wierzę).Dla mnie Behemoth to przede wszystkim dobra muza(czy ktoś to przyjmuje czy nie,to poziom muzyczny i cały show jest na wysokim poziomie,a słucham bardzo wielu gatunków i chyba się znam).Sam gram w zespole thrash/death i wiem,jak to fajnie tak mocno przygmocnić...A co do Nergala to jego satanizm to tylko image i o wiele gorsi są ci,którzy pod płaszczykiem dobra ukrywają swoją dyktaturę.On bardziej manifestuje ZŁO niż je czyni i to go czyni bardziej przewidywalnym i ludzkim.Gdyby zresztą przeprowadzić dogłębną lustrację TV,to mało kto by się ostał. Szkoda,że KK widzi wrogów i zagrożenia tam,gdzie nie trzeba...

PostNapisane: 4 maja 2012, 09:14 
Pisarz
Pisarz

Uważam, że wieśniactwo nie powinno być promowane w TV
Myślę, że człowiek uciekajacy się do takich tricków jak znieważanie jakichkolwiek tzw "Świętych ksiąg" jest zwyczajnym debilem.

Mało tu cudacznych ćwierćinteligentów w mediach?
Zwłaszcza, że fortel się nie udał i Nergal nie zapewnił oglądalności programowi.

Jestem antyklerykałem i agnostykiem, a uważam że chwyty poniżej pasa należy zostawić tylko Kościołowi, one ośmieszają tego kto je stosuje.
Widać pan Adam Darski nie ma nic do powiedzenia skoro ucieka się do takich metod.

PostNapisane: 6 maja 2012, 00:31 
Dobry duch
Dobry duch

Greg_Zorba napisał(a):
Uważam, że wieśniactwo nie powinno być promowane w TV
Ale jest i będzie(zresztą każdy inaczej to rozumie)
Greg_Zorba napisał(a):
Myślę, że człowiek uciekajacy się do takich tricków jak znieważanie jakichkolwiek tzw "Świętych ksiąg" jest zwyczajnym debilem.
Dla mnie to nie debilizm,ale tanie pozerstwo(bo niechby tak podarł Koran...),które mnie nie obchodzi,bo dla mnie liczy się sama muza.Może Behemoth to nie jakieś niewiadomo co,ale parę ciekawych akcentów tam jest.

Greg_Zorba napisał(a):
Mało tu cudacznych ćwierćinteligentów w mediach?
Zgadza się :!:
Greg_Zorba napisał(a):
Zwłaszcza, że fortel się nie udał i Nergal nie zapewnił oglądalności programowi.
Mnie na pewno tym nie zdobył,bo nie cierpię tego typu programów .

Greg_Zorba napisał(a):
Jestem antyklerykałem i agnostykiem, a uważam że chwyty poniżej pasa należy zostawić tylko Kościołowi, one ośmieszają tego kto je stosuje.
A to dlaczego tylko Kościołowi zostawić ten przywilej :-D :?:
Greg_Zorba napisał(a):
Widać pan Adam Darski nie ma nic do powiedzenia skoro ucieka się do takich metod.
Nie wiem,czy można wiązać "takie metody" z jego marnym show w TV,chyba,że masz na myśli popularność Behemotha,a to już inna sprawa.Był na świecie znany dużo wcześniej.

PostNapisane: 7 maja 2012, 11:06 
Pisarz
Pisarz

Dlatego warto Kościołowi zostawić metody walki poniżej pasa żeby nie mógł z siebie robić bandy męczenników.
Niech skompromituje się do cna, dlatego popieram TRWAM na multipleksie.
Oglądałem swego czasu tę telewizję i myślę, że nikt nie zlaicyzuje tak Polski jak zrobi to Rydzyk.
Jemu tylko dać mówić.... ;-))

Najbardziej się uśmiałem kiedy KAI opublikowała raport o tym, że Kościół odzyskał ledwie 1/4 odebranych wcześniej ziem.
Metodolodzy nie zostawili na tym suchej nitki, ale co tam... swoją drogą nie fair jest sytuacja kiedy prawo zezwala jednym na legalną kradzież, a jeżeli były ustrój zabrał coś osobie prywatnej musi po 20 lat się sądzić ze skarbem państwa.

PostNapisane: 7 maja 2012, 14:21 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

Imię: krzysiek
Trwam laicyzuje? Dobre.

PostNapisane: 8 maja 2012, 09:45 
Pisarz
Pisarz

Mówisz, że nie laicyzuje?
Ja mówię, że tak, bo od tej żenady nawet wierzącym pała więdnie, że tak powiem.

PostNapisane: 11 maja 2012, 00:57 
Dobry duch
Dobry duch

Greg_Zorba napisał(a):
Mówisz, że nie laicyzuje?
Ja mówię, że tak, bo od tej żenady nawet wierzącym pała więdnie, że tak powiem.
Niestety,ale fanatyków nie laicyzuje,ale zatwardza :-D A tak swoją drogą to też jestem za Trwam na multipleksie,a chociażby dla istnienia zajadłej opozycji,która jest podstawą demokracji.A zresztą,jak to napisał Bob Dylan:Wy idźcie swoją drogą,ja idę swoją :twisted:

PostNapisane: 11 maja 2012, 19:25 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

Imię: krzysiek
Adasiowi pajacykowi o to chodziło by być zauważonym,no i osiągnął cel. Jest krytyka i jest rechot z zachwytu,trafił w sedno. Chciał być rozpoznawalny i jest rozpoznawalny,szacun Adamie,prosty sposób by dotrzeć do mas. Palikot pomachał do mas penisem,ten rozszarpał Biblię i już się jest na pierwszych stronach gazjet,jakie to proste :) A gdyby Palikot miał medialny romans z Dodą to już szał,masy ogłupieją z zachwytu :-D
To nie chamsko,najwyzej chamski żart,no ale taka rzeczywistość. Źle z nami jak nam imponują prostaki,albo jak całujemy po rękach okupantów typu Jaruzel. Lekiem na takich osobników jest ignorancja,to im najbardziej zaszkodzi.
Biblia to nie książka kucharska,gonić oszołomów,niech Koran rozszarpie to się skończy kariera,albo z Żydami niech zadrze. Adasiu,jeszcze masz dwie księgi do podarcia,masz chłopaku odwage?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]