Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 mar 2011, 13:19 
Moderator
Moderator

Start sprzedaży biletów na Euro 2012 i pierwsza wpadka

Złe dobrego początki – dodają sobie otuchy kibice chcący kupić bilety na Euro 2012. Strona internetowa zaczyna szwankować: można się rejestrować, ale nie da się kupić biletów. Winne są przeciążone serwery.

- Wiemy, że jest problem. Sam nie sprawdzałem. Wiem od kolegów. To jakieś lekkie zapychanie systemu. To nie nasza wina. Serwery są w Szwajcarii. Po prostu są przeciążone. Można to zrozumieć, jest duże zainteresowanie - tłumaczy TVN24 rzecznik Euro 2012 Polska Juliusz Głuski.

Na stronie https://ticketing.uefa.com/euro2012-pl/default.aspx można przeczytać komunikat "Możesz poczekać, ale nie musisz". Poniżej jest pasek pokazujący nam postęp ładowania się strony. Gdy kibice poczekają ok. 40 minut zobaczą napis: "Sesja wygasła. Proszę wrócić na portal sprzedaży biletów UEFA EURO 2012 i zacząć od początku". Jednak fani futbolu nie powinni się załamywać, zgodnie z hasłem na stronie, mają czas na kupno biletu do 31 marca. O przydzieleniu wejściówki nie decyduje zasada "kto pierwszy ten lepszy".

Jednak do tego czasu nikt nie będzie wiedział, jakie drużyny zagrają na turnieju (poza Polską i Ukrainą), dlatego bilety nie będą przypisane do starć konkretnych drużyn, a jedynie do stadionu i fazy rozgrywki.

Optymiści powiedzą, że do kupienia jest 1,4 mln biletów, jednak pesymiści znający praktyki UEFA dodadzą, że dla „zwykłych kibiców” przeznaczono „tylko” ok. 570 tysięcy wejściówek. Podczas Euro 2008 Szwajcarom i Austriakom przypadła uprzywilejowana część biletów, zatem możemy się spodziewać, że pula dla Polski i Ukrainy będzie większa niż dla innych państw. Dodatkowo 4 procent biletów trafi do mieszkańców miast-gospodarzy, czyli ok. 56 tysięcy do podziału na osiem miast (cztery w Polsce i cztery na Ukrainie).

Szanse i tak będą małe. Dla porównania: przed poprzednimi mistrzostwami PZPN przeznaczył dla polskich kibiców 7 tysięcy biletów, a chętnych zarejestrowało się na stronie internetowej ...1,15 mln!

z: http://www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/ ... ka,72900,1

PostNapisane: 26 kwi 2011, 20:47 
Administrator Główny
Administrator Główny

Imię: Ewa
Udało się uzyskać komuś bilety na Euro? :)

PostNapisane: 1 maja 2011, 12:44 
Dyskutant
Dyskutant

nikt sie nie odzywa wiec chyba tylko mi.
co prawda tylko na jeden mecz (a chcialem 4) ale za to mecz Polakow w Wawie 12 czerwca:)))

PostNapisane: 1 maja 2011, 15:04 
Administrator Główny
Administrator Główny

zento, gratuluję :) Też się ubiegałam, ale niestety nie miałam takiego szczęścia. Życzę powodzenia i dużo zabawy tego dnia :)

PostNapisane: 1 maja 2011, 17:31 
Dyskutant
Dyskutant

dzieki:)
chyba jakis szczęsciarz jestem jesli chodzi o bilety na imprezy bo to juz 2 euro ktore zalicze;)
choc wolalbym wroclaw bo wawy nie lubie:(
ale najgorsze jest to ze teraz trzeba czekac rok :(

PostNapisane: 1 maja 2011, 18:10 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Darek
Witajcie ja też wylosowałem bilet na euro na mecz otwarcia jeszcze do tej pory uwierzyć nie moge.
Fajnie jest!

PostNapisane: 2 maja 2011, 00:42 
Administrator Główny
Administrator Główny

zento napisał(a):
choc wolalbym wroclaw bo wawy nie lubie:(

Mój błąd był właśnie taki, że tylko Wrocław obstawiałam. Być może, gdybym wzięła Wawę lub inne miasto, to miałabym więcej szczęścia. No ale cóż.

darex555, Tobie również gratuluję i życzę wiele emocji przy oglądaniu "na żywo" :)

PostNapisane: 2 maja 2011, 09:42 
Dyskutant
Dyskutant

bedzie jeszcze jakas pula biletow na mecze Polakow ktora ma PZPN ale to jeszcze trzeba troche poczekac.
próbuj dziewczyno:)

PostNapisane: 2 maja 2011, 09:48 
Pisarz
Pisarz

zento napisał(a):
bedzie jeszcze jakas pula biletow na mecze Polakow ktora ma PZPN ale to jeszcze trzeba troche poczekac.
próbuj dziewczyno:)

Poza tym będzie platforma internetowa UEFA, które powstanie dla tych, co chcą zbyć bilety, które wylosowali, bo nie mogą z jakiś przyczyn jednak pójść na mecz i chcą sprzedać po cenie kupna bilety. Ważne, żeby zdobyć bilety w ten sposób (z platformy lub PZPN-u), bo bilety są imienne i przypisane do danej osoby, nie może wejść podobno na mecz osoba z biletem, która go nie kupiła, nie zamówiła, a dostała np. od znajomego.

PostNapisane: 2 maja 2011, 19:59 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Bartek
Cześć Wszytkim :)
Słuchajcie,samemu wciąż trudno mi uwierzyć ale wylosowałem łacznie 40 biletów,po 4 na 10meczów dla osób na wózkach

Moge wyslac screen shoty na jakie mecze na @ bo nie wiem czy sie da tu wkleic plik (nie ogarniam forów ;)

Ogolnie wszystkie grupowe LWOW i KIJOW,
wszystkie Cwierfinaly:W-WA,GDANSL,KIJOW,DONIECK
POŁFINAL: dONIECK

PZPN wszystko zagarnie dla siebie,dzialaczy itp. jak to PZPN :D :D

Zapytałem przez strone uefa.com,jak wyglada sprawa z okazaniem,udowodnieniem niepelnosprawnosci i jestem w WIELKIM SZOKU bo dzis otrzymalem,że do 4 maja 2011 muszę przeslać na mail lub fax orzeczenia conajmniej 4 osób,bo na tyle mam biletów na każdy mecz.

Sami rozumiecie,potrzebuje 3 osób które chcą pojechać conajmniej na jeden mecz żeby nie stacić wszystkiego.!!!!
A po tym na spokojnie wszystko rzeczowo uzgodnimy.

Mój mail Two-high@o2.pl

POZDRO
Bartek

PostNapisane: 4 maja 2011, 19:07 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Asia
Posiadam bilet na euro 2012 za 17,5 euro, szczegóły w tym poście: bilet-za-17-5-euro-2012-t6825.html

PostNapisane: 13 maja 2011, 14:04 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Karolina
Jestem wielką fanką reprezentacji Portugalii i od zawsze marzyłam żeby móc ich zobaczyć z bliska.. niestety nie wylosowałam biletów :-( Jeśli ktoś posiada je, a z jakichś przyczyn chciałby je odsprzedać - proszę pisać.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]