Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 kwi 2011, 14:25 
Pisarz
Pisarz

Kruszynka ja już zalogowałam się na exsite mam jeden tytuł Chmielewskiej ściągnięty bo tam trochę się uczę dopiero jak ściągać, niektóre pozycje nie udawały się pobrać, ale ja tak średnio umiem dlatego :) . Jakbyś mogła to podam Ci tytuły które znalazłam na stronie Chmielewskiej oto one: Zbieg okoliczności, Złota mucha, Mnie zabić, Pafnucy, Pech, Porwanie, Rzeż bezkręgowców, Tajemnica, Zapalniczka, Nieboszczyk mąż, Babski motyw, BUŁGARSKI BLOCZEK, Depozyt, Kocie worki, Krętka blada, Krowa niebiańska, Los pafnucego {lub las szybko pisałam i sama siebie nie rozczytałam dokładnie}. Niektóre starsze ale dobre :). Marcin mam pytanie: dlaczego expressivo tak długo czyta do pliku? Da się to przyspieszyć? U mnie to 2 godziny zajmuje, to normalne? To taki sam czas jak by był czytany utwór normalnie?

---- Dodano 9 kwietnia 2011, 16:22 ----

Mariano, ja nie chciałam obrazić :) . Po prostu dla mnie internet jest jeszcze trudny, na wszystkim się nie znam :) . Popełniam spore błędy i na takie strony wolę nie wchodzić. Dla przykładu podam że dziś nie dopatrzyłam się co robię i wypakowałam 263 skróty audiobooka chmielewskiej na pulpit zamiast nie otwartego przenieść to ja niemądra otworzyłam folder i to przeniosłam :lol: . Wiesz ile czasu zajęło mi kasowanie tego z pulpitu?? Bo nagrałam w expressivo i chciałam w innym folderze zapisać, a expressivo podzieliło to na 263 części. 3 razy to kasowałam zanim całkowicie się usunęło bo skopiowało się po ponownym włączeniu komputera. Tak to jest jak ja czegoś nie doczytam :). Coś wesołego na ten nudny sobotni dzień :-D

---- Dodano 9 kwietnia 2011, 16:26 ----

Gdybym umiała to bym skopiowała ten obraz jaki zobaczyłam na pulpicie, ale lepiej nie ryzykować, z moimi zdolnościami nie wiem co bym spsociła jeszcze :)

PostNapisane: 9 kwi 2011, 20:45 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

Imię: Mariusz
Smutna, nikt się nie obraża... :)
Przy okazji przypomniałem sobie że przecież na chomiku można tez słuchać on line, bez pobierania na dysk i logowania do serwisu.

Zajrzyj na przykład pod ten link:

http://chomikuj.pl/tarapata/ebook/Joann ... epozyt+mp3

Jak najedziesz strzałką na mp3, które Cie interesuje, to po prawej stronie pojawi się ikonka "PLAY". Wciskasz - słuchasz, bez kombinowania.

Podobnie można znaleźć w google inne pozycje, które Cię interesują i tak samo słuchać bez żadnych kosztów.

PostNapisane: 19 kwi 2011, 20:52 
Pisarz
Pisarz

Mariano, a co trzeba mieć by móc tak słuchać? Mi nie udało się wtedy posłuchać. Jaki program w komputerze?

---- Dodano 19 kwietnia 2011, 21:12 ----

Bo ja już nie mam siły do tego komputera, dziś się znów zepsuł a ja nie umiem naprawić myszy :) , a programy dopiero dokupuję, kompletuję co mi potrzebne. To worek bez dna ten komputer :lol: :lol:

PostNapisane: 21 kwi 2011, 23:48 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

Ewa, ja mam Firefoxa z wszystkimi aktualizacjami i po prostu słucham przez net.
Nic szczególnego do tego nie potrzeba. Być może brakuje ci jakiegoś kodeka, ale to system powinien sam się o niego upomnieć.
Na mój głupi łeb, jeżeli możesz oglądać filmy na YouTube i słuchać muzyki na wrzucie to i na chomiku tak samo powinno to działać.
Jeśli ne, pobierz i zainstaluj sobie brakujące kodeki.

Niestety na odległość ciężko coś konkretnie doradzić. :(

PostNapisane: 21 kwi 2011, 23:55 
Pisarz
Pisarz

A, to pewnie dlatego na niektórych stronach pisze "pobierz dodatkowe wtyczki" bo mam firefoxa zainstalowanego. Dotąd nie próbowałam oglądać filmów także nie wiedziałam że nie ma czegoś :) . Poszukam :)

PostNapisane: 22 kwi 2011, 00:08 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

No to pouzupełniaj brakujące wtyczki i musi być git. :)
Na pewno nie masz zainstalowanego Adobe Flash Playera, trzeba to uzupełnić.

PostNapisane: 22 kwi 2011, 00:15 
Pisarz
Pisarz

Dzięki za podpowiedź :) . Ja nie wiedziałam czy mogę to zainstalować, do czego to jest konkretnie, a nie chciałam zepsuć bo w tym temacie zdolna jestem nieprzeciętnie :lol: :lol:

---- Dodano 22 kwietnia 2011, 10:07 ----

Zainstalowałam te wtyczki, działa :lol: :lol: Można słuchać audiobook :-D

PostNapisane: 28 kwi 2011, 23:20 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

Ewa, zostało mi 900 MB do wykorzystania na chomiku do niedzieli.
Nie zdążę nic ściągnąć bo mam mnóstwo innej roboty.
Jak chcesz sobie za darmo pościągać to co cię interesuje to pisz na PW> :) Byle szybko bo później transfer przepada.

PostNapisane: 8 gru 2011, 20:59 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Magdalena
Czy jest w internecie dostępny autobok Sttarego teatamentu bardzo proszę o odp

PostNapisane: 15 lut 2012, 00:08 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

Imię: krzysiek
Piszę z myślą o słabowidzących,którzy noszą się z zamiarem kupna lektora.Nie znam się na tym i nie wiem jak on działa w praktyce,ale w tym demo brzmi nieźle.Oczywiście płatny,ja przypadkiem na to trafiłem,piszę bo właśnie może ktoś chce jakiś kupić,to weźcie też ten pod uwagę,Polski też jest w ustawieniach.To żadna reklama,tylko mówię że jest taki http://www.loquendo.com/en/demo-center/interactive-tts-demo/

PostNapisane: 15 lut 2012, 14:47 
Moderator
Moderator

Imię: Marcin
krzyslbl znam Loquendo :) Ja na co dzień do słuchania książek elektronicznych i artykułów używam głosów IVONA, Jak dla mnie najlepszy Jest to jedno z najlepszych polskich rozwiązań TTS. Niebawem pojawi się nowy polski głos Agnieszka. Jak jeszcze ma się program Ivona Reader, to można plik tekstowy lub PDF przerobić na mowę, przerobić do formatu MP3 i wrzucić do telefonu albo jakiegokolwiek innego odtwarzacza. więcej o ivona tu www.ivona.com

a tu możesz sobie potestować głosu
http://www.ivona.com/pl/nagrania/

PostNapisane: 15 lut 2012, 23:13 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

Imię: krzysiek
A ja szukam audiobooka " Podręcznik wojownika światła" i nie mogę znaleść,pomoże mi ktoś? :)

PostNapisane: 12 maja 2012, 12:18 
Dobry duch
Dobry duch

witam
tu znajdziecie kilka audiobooków za free:
http://chomikuj.pl/audiowyspa
hasło to: kolejorz

PostNapisane: 12 maja 2012, 17:50 
Pisarz
Pisarz

Imię: Mariola
szukam ebooka Dama Kameliowa Aleksandra Dumasa (syna) dajcie znać na pw jak możecie.proszę! :oops:

PostNapisane: wczoraj, 11:38 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Urszula
Kathryn Stockett "Służące", odsluchałam audiobooka i jestem pod wrażeniem. naprawdę warto, tymbardziej, że czytają: Anna Seniuk, Anna Guzik i Karolina Gruszka.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]