Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 23 lip 2011, 19:32 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Imię: Mati
http://wyborcza.pl/1,75475,9997022,Amy_ ... _zyje.html
spokój jej duszy

"Mój ojciec twardy człowiek zawsze mówił mi nie licz na nikogo musisz walczyć sam "
moja mantra D

PostNapisane: 23 lip 2011, 21:54 
Administrator Główny
Administrator Główny

Imię: Ewa
Brytyjska piosenkarka soul i R&B Amy Winehouse została znaleziona po południu martwa w swoim mieszkaniu w północnej części Londynu - poinformowała telewizja Sky News. Wokalistka miała 27 lat. Na razie nie wyjaśniono przyczyny jej śmierci.

Ciało kobiety znaleziono w mieszkaniu na placu Camden. Policja przyjechała tam po tym, jak została wezwana przez pogotowie ratunkowe około godz. 17 czasu polskiego.

Winehouse od lat zmagała się z uzależnieniem od alkoholu i narkotyków. Jeszcze w maju, kiedy przebywała na leczeniu w klinice Priory w Londynie, usłyszała od swych lekarzy diagnozę: albo całkowicie zerwie z alkoholem, albo czeka ją śmierć. Terapia miała jej pomóc w występach zaplanowanych na lato w Europie.

Pod koniec czerwca menedżerowie artystki, po jej fatalnym występie w Belgradzie - Winehouse była zbyt pijana by śpiewać - zdecydowali o odwołaniu całej trasy koncertowej, w tym w Bydgoszczy na Art-Pop Festivalu. Jedyny w Polsce koncert miał odbyć się 30 lipca.

Artystka debiutowała w 2003 roku płytą "Frank". Inspiracją większości jej utworów był stary jazz i soul. Za ten krążek Amy Winehouse otrzymała nominację do Brit Awards w kategorii "Najlepsza solowa artystka", a także dwukrotnie pretendowała do Mercury Music Prize 2004.

Pod koniec 2006 roku ukazała się jej druga i ostatnia płyta "Back to Black". Największym przebojem krążka był utwór "Rehab" ("Odwyk"), a artystka kolejny raz otrzymała nominację do Brit Awards (najlepszy album i najlepsza solowa artystka), dostała też pięć statuetek Grammy.

Amy Winehouse nie mogła odebrać tych ostatnich nagród osobiście, gdyż ze względu na uzależnienie od narkotyków, władze USA odmówiły jej wizy.

Obrazek

Źródło: wp.pl

-------------------

Ciężko cokolwiek napisać... Miała zaledwie 27 lat, była młodsza od mojej siostry. Nie powinno się w tym wieku umierać :(
Wyrazy współczucia dla najbliższej rodziny piosenkarki [*]

PostNapisane: 24 lip 2011, 10:15 
Moderator
Moderator

Imię: DZASTI
Jak ktoś ćpa pije itd to mi go nie żal.

PostNapisane: 24 lip 2011, 10:51 
Pisarz
Pisarz

Tylko że ćpanie i picie nie wynika z dobrej i złej woli, z tego że można to kontrolować, niestety na początku kariery Amy bodajże nie miała takich problemów, dopiero sława i popularność zniszczyła jej psychikę, a niestety nie było wokół niej odpowiednich ludzi, którzy by ją wsparli w trudnych chwilach. Ćpanie i picie często bierze się z problemów przekraczających możliwości jednostki do poradzenia sobie z nimi, niestety nie ma też dobrych leków czy psychoterapii w 100% skutecznej. Ćpanie i picie bierze się z braków, ze słabości i kruchości psychiki, która szuka podpórek, żeby sobie poradzić, wybierasz je, żeby przestać cierpieć, żeby choć na chwilę odsunąć straszną, dojmujacą świadomość cierpienia psychicznego, przez chwilę nie czujesz nieustannego bólu. Dodatkowo Amy była poddana przeciążeniom przekraczającym nasze wyobrażenie (ciężar popularności, z którymi wielu sławnych sobie nie poradziło).
Mi szkoda Amy - wspaniała artystka, wielka strata.

PostNapisane: 24 lip 2011, 10:53 
Dyskutant
Dyskutant

1 raz w zyciu musze sie zgodzic z DZASTI ...masakra:(haha
kazdy sobie sam wybiera jakie zycie prowadzi..
i sam za to potem odpowiada i ponosi konsekwencje.

PostNapisane: 24 lip 2011, 12:03 
Pisarz
Pisarz

Imię: Miroslaw
Też nie specjalnie mi jej żal, w tym sensie że jak przedmówcy napisali ponosi się odpowiedzialność za nieodpowiedzialne zachowania i nie widzę usprawiedliwienia w postaci że sobie nie radzę to po narkotyki czy inne używki sięgam to jest zamienianie jednego jakiegoś emocjonalnego gówienka na inne tylko czasami ze skutkiem śmiertelnym . Każdy ogarnięty ma świadomość czym jest ćpanie i jakie skutki za sobą niesie.

PostNapisane: 24 lip 2011, 12:07 
Pisarz
Pisarz

xWilku napisał(a):
Też nie specjalnie mi jej żal, w tym sensie że jak przedmówcy napisali ponosi się odpowiedzialność za nieodpowiedzialne zachowania i nie widzę usprawiedliwienia w postaci że sobie nie radzę to po narkotyki czy inne używki sięgam to jest zamienianie jednego jakiegoś emocjonalnego gówienka na inne tylko czasami ze skutkiem śmiertelnym . Każdy ogarnięty ma świadomość czym jest ćpanie i jakie skutki za sobą niesie.

Ludzie z problemami tak nie kalkulują na zimno, poza tym nie wiemy, czym jest sława, brukowce, wrażliwa dusza artysty itd., ja bym nie sięgnęła po narkotyki, ale dobrze bym się z nowoczesną popularnością nie poradziła.

PostNapisane: 24 lip 2011, 15:14 
Pisarz
Pisarz

Imię: Kasia
Pokój Jej duszy.[*][*][*]

PostNapisane: 25 lip 2011, 07:54 
Administrator Główny
Administrator Główny

Imię: Ewa
Właściwie to do tej pory nie ujawnili, co było przyczyną jej śmierci. Wszyscy przypuszczają, że to narkotyki i alkohol, ale na 100% jeszcze nie wiadomo.

PostNapisane: 25 lip 2011, 11:35 
Moderator
Moderator

[*] - ta dziewczyna miała cale życie przed sobą i tyle możliwości rozwoju ;/

PostNapisane: 25 lip 2011, 22:32 
Pisarz
Pisarz

Imię: Kris
Ta dziewczyna miała raj na ziemi wszystkiego w brud niestety wybrała jak wybrała my nigdy tego nie osiągniemy i też odejdziemy z tego świata :(

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]