Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 31 sty 2010, 12:08 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Marysia
Ja znów nie wiem czy w dobrej kategorii piszę :/ Jak co to proszę o stosowne przeniesienie :)
Mój przyjaciel Tomek (bywający tu też kiedyś na forum), ma jeszcze jednego przyjaciela, razem z Głogowskim stowarzyszeniem podjął się akcji "aparaty dla Kuby"
Ponieważ ja nie mam możliwości "wpłacania" na konto na aparaty, pozwalam sobie tu dać info o tej akcji. Tekst wzięłam z profilu Tomka dotyczącego akcji dla Kuby.

Tekst Tomasza:

Zwracam się z uprzejmą prośbą do Was wszystkich! Mój przyjaciel Jakub Kazubski jest głuchoniemy, ponad 70% utraty słuchu. Chciałbym, żeby miał porządne aparaty słuchowe, za pomocą, których będzie mógł w miarę normalnie słyszeć, a co za tym idzie; polepszy mu się mowa, a co za tym idzie; większe szanse na normalne życie, na usamodzielnienie się i lepszą asymilację z społeczeństwem. . Cena jednego aparatu 4700zl., cena dwóch aparatów 9400zl. Dlatego też proszę Was wszystkich o wsparcie tej akcji w postaci przelewu chociaż 1zł na nr. Konta: PKO BP Głogów 14 1020 3017 0000 2802 0145 1053 . Z dopiskiem pomoc dla Kuby Kazubskiego
Akcja współorganizowana jest przez ODONIS Głogów.

Dziękuję w imieniu Tomka i przed wszystkim Kuby.

Obrazek

PostNapisane: 31 sty 2010, 13:27 
Pisarz
Pisarz

Imię: Jacek
Majko, ja też mam kłopoty ze słuchem. Aparaty dla mnie kosztują podobnie. Dowiedziałem się, że na aparaty słuchowe można dostać dofinansowanie. Pytaj w NFOZ, PFRON i np. w Stołecznym Centrum Osób Niepełnosprawnych przy ul. Gen. Andersa 1 w Warszawie, a w innych miastach - pewnie w Powiatowym Centrum ON, dowiedz się. Spytaj też w Międzynarodowym Centrum Słuchu i Mowy Instytutu Fizjologii i Patologii Słuchu w Kajetanach
Kajetany, Mokra 17,
05-830 Nadarzyn, woj. mazowieckie
tel.: 022 3560366
Looknij tu: http://www.yellowpages.pl/_rel1/?url=www.ichs.pl&r=1&fid=43764

Ew. tu: http://www.ifps.org.pl/web/iaktualnosci.php

Ostatnio edytowano 1 lut 2010, 00:55 przez Aggaxx, łącznie edytowano 1 raz
Połączono posty.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]