Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 mar 2011, 15:39 
Moderator
Moderator

Łzy się poleją, ale 26 marca na Wielkiej Krokwi ostatni raz skoczę na nartach - ogłosił po czwartkowym konkursie w Oslo najbardziej utytułowany polski sportowiec XXI wieku.

więcej info tu: http://www.sport.pl/sport/1,65025,91988 ... riery.html

PostNapisane: 5 mar 2011, 16:41 
Pisarz
Pisarz

Imię: Piotr
Ma racje odchodząc u szyty kariery będzie dobrze wspominany tym bardziej ze za rok lub dwa ten szczyt może sie obniżyć i jego gwiazda straci swój blask a tak Będzie brał kasę z reklam może wypromuje linie kosmetyków albo ubrań znajdą mu ciepłą posadkę będzie brał kasę za leżenie do góry brzuchem i będzie kimś, a nie wypaloną gwiazdą sportu.

PostNapisane: 6 mar 2011, 02:15 
Administrator Główny
Administrator Główny

Imię: Ewa
Zgadzam się z Piotrem: trzeba wiedzieć, kiedy przestać. Co prawda dla mnie skoki narciarskie kojarzą się głównie z Małyszem i zapewne zainteresowanie tym sportem spadnie po odejściu Małysza, ale cóż: swoje już osiągnął. Mogę mu tylko podziękować za tak godne reprezentowanie Polski na tylu turniejach i życzyć wielu pomyślności w dalszym życiu.

PostNapisane: 6 mar 2011, 14:52 
Mile widziany
Mile widziany

Imię: Marcin
"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonanym"- cytat z piosenki jest tutaj adekwatny. Cóż ja mogę powiedzieć jest mi smutno, ale liczyłem się z tym, że Adaś zakończy karierę skoczka po mistrzostwach świata w Oslo. Śledzę jego karierę od samego początku i zawsze byłem z nim całym sercem nawet wtedy gdy miał słabsze sezony, a inni go opluwali i szydzili z niego bezczelnie nazywając jednego z najlepszych polskich sportowców w historii "nielotem", było mi wtedy bardzo przykro. Mam dla niego ogromny szacunek za to co zrobił dla Polski, dla naszego sportu i dla skoków narciarskich. Taki talent zdarza się może raz na 50 lat, dlatego cieszę się, że przyszło mi żyć w czasach jego wielkiej kariery i przeżywać te wszystkie niesamowite zawody z jego udziałem. Dobrze, że odszedł będąc na szczycie. Co prawda ja mam taką cichą nadzieję, że Adam się zmobilizuje na igrzyska w Soczi i powróci po to czego jeszcze nie ma w swojej bogatej kolekcji- złoty medal olimpijski. Byłoby to pięknym ukoronowaniem jego wspaniałej sportowej kariery.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]