DZASTI napisał(a):
Gdyby inaczej chciała nie kochałbyś jej?
Jak chcesz koniecznie wiedzieć to było odwrotnie... Ja stałem wtedy na stanowisku, że śmiertelna choroba dziecka i zagrożenie życia usprawiedliwia aborcję. To moja dzielna i kochana żona - wtedy narzeczona - powiedziała, że jak się kogoś sprowadza na ten świat to trzeba za niego być odpowiedzialnym, a jak Bóg zechce komuś życie zabrać - Jego wola. Ale trzeba być uczciwym, aby bez wstydu przed Nim stanąć.
kruszynka napisał(a):
Czy AnnaE to siostra Rucinskiego ?
Skąd wiesz? Nie no jesteś genialna... Tak naprawdę to my jesteśmy wszyscy siostry sisters - z tym że AnnaE to mężczyzna chwilowo w przebraniu dalmatyńczyka...
Jak ktoś ma takie samo zdanie na ten sam temat to oznacza pokrewieństwo? Czy to oznacza że malka to brat jaska, a fiona jest daleką ciotką? Jesteśmy rodzeństwem w Chrystusie - walnę Tobie z górnego dmuchu. A tak wogóle to nie. Nie jesteśmy rodziną. Nigdy się nie widzieliśmy.
jasiek zło napisał(a):
nie do trzeciego, tylko do 28 dnia. i on się nazywa - Peter Singer.
Dzięki Jaśku. Leń mnie ogarnął i nie chciało mi się szukać nazwiska tego pacana.
I jakoś mnie mało interesuje, czy jest utylitarystą, komunistą, spartakanistą, faszystą - dość dla mnie, że poglądy ma wstrętne. Tym niemniej dzięki za sprostowanie.
A tak wogóle to Dick kiedyś napisał opowiadanie o świecie w którym aborcji dokonywano do 3 roku życia - dzieciaki kryły się przed cięźarówkami aborcyjnymi, nawet mając 6 i 7 lat. Nigdy bowiem nie wiadomo, kiedy prawo zostanie zmienione.
jasiek zło napisał(a):
uwielbiam sie kłócić i dyskutować
To fajnie. Bo ja nie za bardzo.
jasiek zło napisał(a):
prawna ochrona życia płodu jest równoważna z legalizacją kontraktowego niewolnictwa.
Codziennie widzę parę staruszków - on jest na wózku, ona go prowadzi. Według Ciebie to niewolnictwo? Widzę też kobiety w ciąży, jak pięknieją, jak się staraja o utrzymanie ciąży.
Masz rację, nie napiszę że ochrona życia to niewolnictwo. Jestem wariat, ale nie do tego stopnia...
Nie chce mi się już cytować Twoich prawnych wywodów o przyjęciu prawa.
Nieznajomość prawa nie chroni przed wymiarem sprawiedliwości.I masz rację: jesteś amoralny. Chociażby dlatego że bronisz zalegalizowania mordu - sam powiedziałeś że aborcja jest zabójstwem.
Te wiersze, filmy, linki, najróżniejsze argumenty, odwoływanie się do rozumu, serca czy sumienia - nie są dane Tobie i myślącym podobnie, bo nam się nudzi czy nam ojciec Dyrektor nakazał Was zbawić albo mamy taką pokutę.
To jest tylko próba powiedzenia ludziom zdecydowanym na aborcję "Twoja wolna wola co zrobisz, ale się jeszcze się zastanów. Zobacz na to, czy na to, na to. Może jednak warto?"
Vaya con Dios amigo.
malka napisał(a):
dziękuj swojemu bogu,że na ta psychologie nie poszedleś
Toteż dziękuję, że robię to co lubię, i jeszcze mi za to płacą.
Twój motyl jest czerwony? Przed chwilą otworzyłem go w Photoshopie - no fakt, NIE JEST CZARNY. Jest ciemnobrunatny z lekką czerwoną poświatą.
Znaczenie psychologiczne kolorów w podczas zajęć z reklamy na MPS mieliśmy. Wybór awatara nie jest przypadkowy - to w końcu Twoja maska. Twoje drugie Ja. Mroczny rysunek - smutny, pełen cierpienia nacechowany bólem. I z treści i z kolorów wynika. Twoja radość i szczęście widoczne jest w odpowiedziach - tak jak czerwień Twojego motyla. Pod mocną lupą.
malka napisał(a):
a kto Ci dał takie prawo
Wczoraj Sejm uchwalił takie prawo. Nie wiedziałaś?
Specjalnie dla mła.
Co ty jesteś pod ochroną? Zakaz masz na papierze? Usiłuję zrozumieć Twoje postępowanie.
Zawsze tak odpowiadasz, jak ktoś Tobie dziękuje? Musisz mieć bardzo dobrych i wyrozumiałych przyjaciół.