Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 sie 2010, 00:13 
Pisarz
Pisarz

:maska: Trzeba nazwać- sprawę po imieniu ,przypadek to nie był.Po prostu flaki się przewracają nad tłem tej całej sprawy. Liczy się tylko jeden człowiek ,wielce zasłużony dla Narodu Polskiego .Pytam się kto wspomniał o Prezydencie Kaczorowskim to człowiek bardziej zasłużony dla Polski. Całą tragedię przytłumiła polityka ,polityka do znudzenia .
Chciałbym zasugerować temat usuwania krzyża z pod pałacu Prezydenta.Ciekawy jestem czy sam panPrezydent byłby z tego obrotu sprawy zadowolony .
Włączę się w dalszą dyskusję.

PostNapisane: 4 sie 2010, 09:11 
Junior Admin
Junior Admin

Imię: Agnieszka
ziutek503 napisał(a):
Chciałbym zasugerować temat usuwania krzyża z pod pałacu Prezydenta.

Czy mógłby mnie ktoś oświecić o co z tym Krzyżem chodzi? Przysięgam, że nic z tego nie rozumiem. W domu nie mam netu od dwóch dni, więc nie mogę poczytać na ten temat a w pracy czasu brak. A z tego co widziałam wczoraj w telewizji to kompletnie nic nie rozumiem.

PostNapisane: 4 sie 2010, 09:32 
Dyskutant
Dyskutant

normalka ...banda kretynow wrzeszczy i tv ich w kolko pokazuje.
zebral sie "element" od pajaca z Torunia i daje popis a panstwo z nimi gada zamiast robic porzadek.
bubel -byly kandydat na prezydenta co ma sprawe za szerzenie pogladow rasistowskich..
jakis typ (nazwiska nie pamietam -i cieszy mnie to ) co ma sprawe za to ze z innymi idiotami poszli z lopatami na Powązki zeby wykopac Geremka bo przeciez Zyd nie bedzie lezal w takim miejscu...
jak tak czytam i widze jaki jest poziom glupoty i ile w tym kraju jest rasistow to az czasem zal ze komuna poszla bo wtedy bylo to wszystko trzymane za morde i nie wysciubialo nosa na zewnątrz

fanatyczna sekta jak to okresli dzis biskup Pieronek...szkoda slow

PostNapisane: 4 sie 2010, 09:41 
Pisarz
Pisarz

Imię: Ewa
Ostrzeżenia: 1
Co sądzicie na temat sporu o krzyż spod Pałacu Prezydenckiego- czy służy on oddawaniu czci Ofiarom smoleńskiej tragedii, czy rozgrywkom politycznym? Czy Waszym zdaniem posłużono się religijnymi fanatykami, aby " bronić krzyża ", czy to zwykły ludzki odruch w obronie WC? Czy Hierarchowie KK oraz władza wykazują się tchórzostwem i niemocą, czy może czekają, aż sprawa ucichnie?- Zapraszam do dyskusji.

PostNapisane: 4 sie 2010, 09:47 
Pisarz
Pisarz

zento

100% racji.

zento napisał(a):
az czasem zal ze komuna poszla bo wtedy bylo to wszystko trzymane za morde

A ten tekst bije wszystkie na głowę...

PostNapisane: 4 sie 2010, 17:31 
Pisarz
Pisarz

Agnieszko , jak zapewne wiesz po tragedii smoleńskiej postawiono przed pałacem prezydenckim krzyż i zapadła decyzja o przeniesieniu tego krzyża do pobliskiego kościoła św.Anny ,ponieważ jak wiadomo nie jest to właściwe dla niego miejsce.Ceremonia miła się odbyć wczoraj. Zaplanowano naprawdę podniosłą ceremonię jaka była by godna dla oddania czci i godności dla krzyża i co ważne dla pamięci ofiar katastrofy czego był symbolem.Jak zauważyłaś zebrana grupa fanatyków , bo na pewno nie katolików wszczęła awanturę, żeby krzyż pozostał na miejscu a co było dalej to zapewne widziałaś.
To był cyrk i goście z zagranicy nie wiedzieli o co w tym wszystkim chodzi.Teraz widać jakie mamy podejście do wiary i do kościoła. Ja osobiście jestem osobą wierzącą ,ale na swój sposób .Chodzenie do kościoła to dla wielu jest okazją aby przewietrzyć ubranie z szafy,spotkać kumpla, pogadać.
Według mnie kościół traci na wizerunku i jak się nie zreformuje i nie zostawi polityki dla tych czyją ona jest to będziemy mieli takie obrazki . Można pisać o tym poematy, ale będą zbyt długie posty. :komp:

PostNapisane: 4 sie 2010, 20:14 
Pisarz
Pisarz

Imię: K
Gdyby PiS nie podjudzał "obrońców" krzyża to nie byłoby takiej szopki.

PostNapisane: 4 sie 2010, 21:02 
Pisarz
Pisarz

Imię: Miroslaw
Ja religijny nie jestem ale uważam, że wobec takiej tragedii krzyż powinien pozostać jako symbol tego co się stało do czasu postawienia jakiegoś pomnika i tyle. A całe zamieszanie bez wskazywania winnych (bo jasnowidzem nie jestem i żebym miał zdanie w tej kwestii musiał bym mieć więcej rzetelnych informacji)
jest trochę żenujące.

PostNapisane: 4 sie 2010, 21:24 
Mile widziany
Mile widziany

Imię: Ewelina
Wilku napisał(a):
Ja religijny nie jestem ale uważam, że wobec takiej tragedii krzyż powinien pozostać jako symbol tego co się stało do czasu postawienia jakiegoś pomnika i tyle.

jakiej tragedii niemożliwej? TAKIEJ? hmmm... Czyli jak wielkiej? Katastrofa NIE-równa katastrofie, tak? Żądam krzyży dla wszystkich poległych: artystów, działaczy społecznych i tych mniej społecznych, świń, trutek, żmij podłych, i bohaterów, i komunistów, i robaków, i osobowości bez osobowości... I tak sobie dywagujmy do końca świata! Ach, i domagam się CZCIgodnej pamięci za moją TFUrczość ;)

PostNapisane: 4 sie 2010, 21:32 
Pisarz
Pisarz

Ja jeszcze zabieram głos w tej sprawie .
Zobaczcie czy tej całej szopki nie można porównać.do czasów stanu wojennego.Mieszkałem jeszcze wtedy w Warszawie i widziałem na własne oczy co się wtedy działo tylko może z tą różnicą ,że wtedy to była walka ze zniszczeniem krzyża ,a to była różnica.Jak by brat zmarłego brata przemówił do społeczeństwa ,że jest to słuszna decyzja i należy ją uszanować to zapewniam, że tego zachowania by nie było.
Z drugiej strony patrząc to ja się nie dziwię tym ludziom,a kto ich do tego nakłaniał .Tutaj należy szukać winnego.Cały czas trajlował w mediach o tym .żeby nie pozwolić na zabranie krzyża .Powiedzcie sami jak by nie było jest to człowiek na poziomie wykształcony i świadomy tego co robi, a w dodatku twierdzi, że jest katolikiem ,to on tak szanuje krzyż. Jak można zboczyć dla osiągnięcia celu
Ja ,tak myślę,że PIS i polityka bez braci Kaczyńskich były by inne.Nie byli to ludzie na odpowiednich stanowiskach.

PostNapisane: 4 sie 2010, 21:38 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Krzyż jest symbolem religijnym.Wyłącznie religijnym.
I nie pod urzędem państwowym jest miejsce dla tego symbolu.
Był postawiony "tymczasowo".Koniec,kropka.
Jego "obrońcy" to ludzie,którzy kompletnie pomylili pojęcia a zawiść,nienawiść i i skandaliczne zachowanie
nic z wiarą i Bogiem wspólnego nie mają.
Jutro krzyż ma "iść" na pielgrzymkę.No to będzie skandalu ciąg dalszy :hmmm3:

PostNapisane: 4 sie 2010, 22:30 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Moim zdaniem ten krzyż jest po prostu świetnym tematem zastępczym dla rządzącej PO, aby przykryć chociażby ostatnią podwyżkę VAT.

PostNapisane: 5 sie 2010, 09:37 
Mile widziany
Mile widziany

Imię: Ewelina
Mam pewien pomysł: zostawić krzyż w spokoju, niech sobie przy nim sekciarze sterczą dzień i noc. Przyjdzie zima, minus 30, tyłki im przymarzną i sami zrezygnują ze swojej "misji":D

PostNapisane: 5 sie 2010, 11:04 
Pisarz
Pisarz

Wilku napisał(a):
A całe zamieszanie
jest trochę żenujące.

Też tak sądzę.

PostNapisane: 5 sie 2010, 12:02 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

Imię: Mariusz
Zauważcie jak media przedstawiają tą całą sytuacje. Oni w większości piszą, mówią o nich "obrońcy krzyża". Już samo to określenie jest zwykłym oszustwem i daje zwykłym chuliganom jeszcze większą zachętę do trwania w tej dziwnej postawie. Przed czym oni tego krzyża bronią? Wygląda na to że przed kościołem. Tym ludziom wszystko już się pomieszało, to jest walka dla samej walki. To są wszystko negatywne emocje odreagowane po wyborze Komorowskiego zamiast Kaczyńskiego. Ja osobiście sobie nie wyobrażam żeby kilkaset ludzi miało prawo w jakikolwiek sposób narzucać swoją wolę władzom miasta, czy państwa i wypowiadać się w imieniu całego społeczeństwa. Wszystko można odpowiednio upamiętnić ale jeśli ktoś zaczyna od szantażu to niech nie spodziewa się że jego postulaty będą traktowane poważnie.
Co do samego pomnika, nigdy nie byłem za "pomnikowaniem" Polski, zarówno po śmierci JP II, tak i teraz.
Co nie znaczy że jestem przeciwny. Wszystko można zrobić, ale nie na hura i nie w takiej atmosferze jaka panuje teraz.

PostNapisane: 5 sie 2010, 13:15 
Moderator
Moderator

Ja uważam że krzyż powinien być w kościele i ludzie tam mogliby się w spokoju modlić.Owszem jakaś tablica powinna być przed pałacem... ale robienie szopki i na taką skalę nie podoba mi się.

PostNapisane: 5 sie 2010, 14:15 
Pisarz
Pisarz

mariano napisał(a):
żeby kilkaset ludzi miało prawo w jakikolwiek sposób narzucać swoją wolę władzom miasta, czy państwa
?

A powiedzcie mi, co to za władza, co boi się kilkuset religijnych fanatyków ( w szczególności starszych pań, radjomaryjnie opętanych dewot ) ?! Co to za kościół, co doprowadza do rozłamów i radjimaryjnej schizmy, przemilczając ten konflikt?!! To śmiech na sali albo, jak ktoś woli, cyrk na kółkach!!!

PostNapisane: 5 sie 2010, 15:50 
Dyskutant
Dyskutant

Imię: R
Z tego co wiem Jarosław Kaczyński zgodził się na przeniesienie krzyża więc proszę go w to nie mieszać jeżeli nie znacie szczegółów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A co do krzyża to uważam że z katolicyzmu się wytworzył nie bezpieczny kult Rydzyk .

Kaczyński przynajmniej nie lizał dupę jak Po czy Kwaśniewski Rosji!!!!

Gdyby szedł obok mnie Putin nie wiem co bym mu zrobił

Jestem dumny jako patriota że miałem takiego Prezydenta
Rosja i Niemcy zawsze Polskę traktowali jak marionetkę !!!! Nie może tak być!!!!

Rosja sama jest sobie wina i Niemcy fundacja wypędzony he he

Czy zbrodnia katyńska czemu tego nie przyznają po 70 lat że to była zbrodnia jeśli chcą zgody??
Polska musi walczyć o polskie sprawy i dbać o historię . To nasz kraj!!

Zaraz Niemcy. na piszą ze to Polacy rozpętali wojnę jeżeli oto nie zadbamy za 50 lat!!! Polskie obozy koncentracyjne he he.

http://www.biseksualisty-geja.blog.onet.pl/

PostNapisane: 5 sie 2010, 17:26 
Pisarz
Pisarz

Imię: Greg
Kaczyński ma guzik do godzenia się bądź nie godzenia się. Nie on stawiał, z resztą mylisz się, sam mówił, że nie wolno tych patyczków ruszać.
W NORMALNYM kraju, rozgoniono by tę całą bandę, krzyż postawili harcerze, oni podjęli decyzję o jego przeniesieniu. Sam on z siebie jest samowolą budowlaną i chociażby dlatego, choć nie tylko dlatego, powinien zniknąć.

PostNapisane: 5 sie 2010, 18:40 
Junior Admin
Junior Admin

Imię: Agnieszka
Dziękuję za wyjaśnienie sprawy. Szczerze mówiąc słyszałam to w radiu jak jechałam do pracy, ale myślałam, że czegoś nie dosłyszałam. W głowie mi się nie mieści, że można taki cyrk odstawić. Jesteśmy pośmiewiskiem w Europie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1