Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 sie 2010, 10:19 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Co za oszołomstwo.

PostNapisane: 10 sie 2010, 10:34 
Pisarz
Pisarz

Imię: Greg
"Katotalibowie" to już dawniej też byli.
Ja myślę, że Ci ludzie wyznają PiSlam, bo jak inaczej nazwać sabotowanie ugody między Harcerzami, Kościołem a Państwem...

PostNapisane: 10 sie 2010, 12:41 
Moderator
Moderator

Imię: DZASTI
Greg_Zorba napisał(a):
PiSlam,

Nareszcie mi coś dzisiaj humor poprawiło
:-D

Rasistów
Ludzi znęcających się nad zwierzętami (firmy testujące i nie na zwierzętach http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287 )

PostNapisane: 10 sie 2010, 13:23 
Pisarz
Pisarz

Imię: Ewa
Ostrzeżenia: 1
Greg_Zorba napisał(a):
"Katotalibowie"

Greg_Zorba napisał(a):
"PiSlam"

:-D Słuszne porównanie i gra słowna jednocześnie...

PostNapisane: 10 sie 2010, 20:34 
Dyskutant
Dyskutant

TUSK -- OPIS CHOROBY

Polityka tego faceta polega na sztucznym generowaniu problemów tam gdzie nie powinno ich być .
Konflikty generuje nie poprzez działanie , przeciwnie poprzez brak działania , niemoc władzy w sprawach do załatwienia w dwie minuty z czasem tworzy problem który rośnie .
Cel takiej polityki , tylko i wyłącznie medialne odwrócenie uwagi od np. niespełnionych obietnic ekonomicznych swojego rządu .
Przykłady :
1 konflikt na linii rząd prezydent nieżyjący Kaczyński zakończony wiadomo czym .
2 sprawa "krzyża "

Niestety w takim znaczeniu odpowiedzialność Tuska i jego rządu za katastrofę smoleńską -- EWIDENTNA . tak myślę i tak czuję ...

PostNapisane: 11 sie 2010, 08:05 
Pisarz
Pisarz

Imię: Ewa
Ostrzeżenia: 1
Bogdanus napisał(a):
odpowiedzialność Tuska i jego rządu za katastrofę smoleńską -- EWIDENTNA .

Masz słuszność, ale w sprawie krzyża smoleńskiego PIS i Kaczyński z lekka przegina. AMEN.

PostNapisane: 11 sie 2010, 16:24 
Pisarz
Pisarz

Konflikt z Lechem Wawelskim ma być winą Tuska?
Spójrz ile możesz dorobić do renty, podziękuj Lechowi za weto.

Tak, sprawę krzyża powinno się pałkami rozwiązać, w końcu łamane nagminnie jest prawo i sabotowana ugoda. Tuskowi brak siły- fakt.

PostNapisane: 11 sie 2010, 16:31 
Dyskutant
Dyskutant

Greg_Zorba napisał(a):
podziękuj Lechowi za weto.

--- sam podziękuj , i nastepnym razem mysl co piszesz i w jakich realiach politycznych na chwile obecną .

PostNapisane: 11 sie 2010, 18:28 
Pisarz
Pisarz

Ja dziękowałem mu wielokrotnie, podziękowałem też jego bratu Jarosławowi Wawelskiemu przy urnie, dobrze zrobiłem, bo on ma jakieś problemy ze sobą.
Zmienił się- nie zmienił, jak ktoś tę retorykę łyknął to może powinien najpierw sam pomyśleć. Mnie Kluzik-Rostkowskiej żal, tak ją wych...ać, kobieta musi się teraz wstydzić swojego odbicia w lustrze.
Lech Kaczyński BYŁ nieudolnym, partyjnym prezydentem, który dostąpił zbyt wielkiego zaszczytu, czego nie rozumie jego brat torpedujący ugodę Kościoła, Harcerzy i Państwa. Jarku, Jarku dość tego folwarku, była ugoda, trzeba było ją uszanować, a dziś proszę z ponad 30 już nawet procent poparcia spada na 25% i to jeszcze nie koniec. PiSlamscy radykałowie już się o to postarają żeby partia straciła poparcie.
To Tusk spóźnił się na samolot, Tusk byłby "niezadowolony, to wreszcie Tusk miał się pojawić pierwszy raz w Katyniu od czterech lat no i ludzie Tuska oczerniali pilota lecącego do Gruzji mówiąc, że jest tchórzem. To Tusk złamał niepisany obyczaj i chciał jechać tam, gdzie nigdy nie wybierał się prezydent, to Tusk pogardliwie wyrażał się o Trybunale Konstytucyjnym i jego wyrokach.
Tusk wreszcie nie przyszedł na zaprzysiężenie prezydenta(tym samym mówiąc większości wyborców : "mam was głęboko w dupie" i mówił, że to "przypadkowy" wybór, a przypomnę, że na przekazaniu insygniów na Zamku Królewskim był obecny premier Olszewski, a on miał najwięcej powodów, żeby się na PO i Komorowskiego obrazić- jednak miał klasę i przyszedł. Kaczyńscy nie wiedzieli NIGDY jak należy sie zachować moim zdaniem. Demokracja to jest narzędzie dla ich (dziś został jeden) korzyści i jeżeli nie idzie tak jak się chce to po prostu trzeba być facetem i to przyjąć.
Nie lubię Tuska, myślę, że liberałem to on nie jest, ale też nie mam sklerozy, więc sam pomyśl, zanim coś napiszesz.

PostNapisane: 11 sie 2010, 19:29 
Dyskutant
Dyskutant

Na wstępie przypomnę , że mój post nie odnosił się nigdzie do żadnych Kaczyńskich . Może pomogę Ci , jeśli już chcesz bronić Tuska i jego rządu, to ja bym zrobił to tak :
rząd Tuska załatwił 5 konkretnych spraw na plus
2 dotyczą VAT i przedsiębiorców (nie chodzi o ostatnia podwyżkę tu za mało miejsca żeby to tu tłumaczyć . )
3sprawa PZU -- BARDZO WAŻNE !
4 ograniczył wcześniejsze emerytury specjalne
5 dość sprawnie administrował państwem
Oczywiście o tym się nie mówi bo po co skoro 95% telewidzów tego nie zrozumie , natomiast (jak widać) , ma wszechstronnie wyrobione zdanie na temat "zadymy" z krzyżem .
Ja reprezentuje umysł ścisły (matematyka ) , dla mnie liczy się konkret , najlepiej w punktach , inaczej się nie dogadamy , bo nadajemy na zupełnie innych falach .

PostNapisane: 11 sie 2010, 19:53 
Junior Admin
Junior Admin

Imię: Agnieszka
Bogdanus napisał(a):
Oczywiście o tym się nie mówi bo po co skoro 95% telewidzów tego nie zrozumie , natomiast (jak widać) , ma wszechstronnie wyrobione zdanie na temat "zadymy" z krzyżem

No, i jakby nie było ten temat także tego dotyczy... Wiadomą sprawą jest, że całe zło, które się dzieje, to wina Tuska, krzyż za niedługo też będzie jego winą :P

PostNapisane: 11 sie 2010, 20:47 
Pisarz
Pisarz

Konkret, proszę bardzo "matematyku"
Przypomnij mi zatem wypowiedź Prezesa PiS dotyczącą sprawy "Krzyża"
o ile ja pamiętam wyrażał się w ten sposób "Kto jest za przeniesieniem go gdziekolwiek jest Zappaterystą", nie wciskaj kitu umyśle ścisły, nie każdy jest pelikanem, PAMIĘTAM Kaczyńskich doskonale. Gdyby Jarosław nie był głupi zgodziłby się na proponowaną ugodę i kropka.
Weto w sprawie ustawy umożliwiającej nam swobodne zarabianie jest FAKTEM który odczuwam w portfelu.

PostNapisane: 12 sie 2010, 10:38 
Moderator
Moderator

Stołeczny konserwator zabytków ogłosił zgodę na zamieszczenie na Pałacu Prezydenckim tablicy upamiętniającej ofiary tragedii smoleńskiej. Chwilę później rozpoczął się montaż tablicy - została zawieszona błyskawicznie. Oficjalna ceremonia odsłonięcia odbyła się o godz. 11.

Montaż tablicy na Pałacu prezydenckim

Kamienna tablica zamontowana została w elewacji Pałacu od strony Krakowskiego Przedmieścia, przy hotelu Bristol. Widnieją na niej krzyż i słowa: "W tym miejscu w dniach żałoby po katastrofie smoleńskiej, w której zginęło 96 osób, wśród nich prezydent Lech Kaczyński z żoną i były prezydent RP na uchodźstwie Ryszard Kaczorowski, obok krzyża postawionego przez harcerzy gromadzili się licznie Polacy zjednoczeni bólem i troską o losy państwa".

Ksiądz święci, okrzyki "Hańba, Hańba!"

Oficjalne odsłonięcie tablicy zaplanowano na godzinę 11 - 40 minut po zamontowaniu płyty. W ceremonii brali udział wiceprezydent Warszawy Jacek Wojciechowicz, szef Kancelarii Prezydenta Jacek Michałowski. Tablicę poświęcił ksiądz. Jego słowom towarzyszyły okrzyki "obrońców" krzyża: "Hańba! Hańba!". Teraz przy płycie wartę honorową pełnią żołnierze. Ustawiono znicze.

"Obrońcy": Chcemy pomnika

Prace przy tablicy wywołały wzburzenie "obrońców" krzyża, którzy domagają się postawienia pomnika. - Nawet w miejscu statuy księcia Józefa Poniatowskiego - mówi jedna z kobiet. - To nie tablica, to czekoladka! - rzuca starszy mężczyzna. Zebrani zapowiadają "protest".

z: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... blice.html

PostNapisane: 12 sie 2010, 13:16 
Dyskutant
Dyskutant

Imię: Piotr
Ludzie przyjdzie zima to sprawa się sama rozwiąże pokonała Napoleona pod Moskwą, zatrzymała Hitlerowską ofensywę to i u nas rozstrzygnie to co nie rozstrzygnione

PostNapisane: 12 sie 2010, 13:20 
Moderator
Moderator

Zburzyć pałac prezydencki, bo zasłania krzyż!!!

Rasistów
Ludzi znęcających się nad zwierzętami (firmy testujące i nie na zwierzętach http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287 )

PostNapisane: 12 sie 2010, 13:23 
Pisarz
Pisarz

Zabrać ten palac spod krzyża! ;-)

PostNapisane: 12 sie 2010, 13:28 
Dyskutant
Dyskutant

Bronisław Komorowski upamiętnia katastrofę smolenską
Jaki prezydent , takie upamiętnienie ...

http://www.youtube.com/watch?v=TWkxbPVieHw

PostNapisane: 12 sie 2010, 13:37 
Moderator
Moderator

Jest tablica, więc co krzyczycie. I co ma do tego prezydent. Matko, aż mnie bierze jak ludzie się durnot czepiają. Nie mają nic lepszego do roboty.

Rasistów

PostNapisane: 12 sie 2010, 15:34 
Pisarz
Pisarz

Upamiętniona już za nadto, na Wawelu i już mi niedobrze od tego PiSlamskiego pie...nia. Ja spokojny człowiek jestem- do czasu.

PostNapisane: 12 sie 2010, 15:49 
Dyskutant
Dyskutant

Greg_Zorba napisał(a):
Upamiętniona już za nadto, na Wawelu i już mi niedobrze od tego PiSlamskiego pie...nia. Ja spokojny człowiek jestem- do czasu.

--- NO I GIT , na tym polega demokracja , że każdy ma swoje zdanie ...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1