Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 sie 2010, 19:33 
Moderator
Moderator

Jedna wielka szopka się z tego zrobiła. Zamiast rozgonić hałastrę to oni sobie nie mogą poradzić z paroma moherami :lol:
Krzyż ani nie poświęcony ani nic. Zbite dwie dechy z tartaku i się tak mądrują ! Nawet już nie oglądam tego gówna bo człowiekowi nerwy puszczają. Szkoda, że w każdym mieście nie postawią krzyża na środku ulicy, bo jak stwierdził J. Kaczyński jego brat w męczeńskiej śmierci poległ :lol: Przepraszam ale albo czegoś nie czaje, albo przespałam tą jego mękę :P

Wilku napisał(a):
Ja religijny nie jestem ale uważam, że wobec takiej tragedii krzyż powinien pozostać jako symbol

To na Wawel z tym krzyżem !

PostNapisane: 5 sie 2010, 19:34 
Pisarz
Pisarz

Imię: Ewa
Ostrzeżenia: 1
rad1986

Ja do Kaczyńskich nic nie mam, byleby PIS i RM nie nakręcały fanatyków religijnych w " obronie krzyża ".

PostNapisane: 5 sie 2010, 20:37 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Oni już są tak nakręceni,że nic i nikt nie pomoże.
Nadzieja w zimie i mrozach.Może już nie będą w zimnie czuwać na okrętę....

PostNapisane: 5 sie 2010, 21:33 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Lokalizacja: ...Gdy patrzę w twe oczy, zmęczone jak moje To kocham to miasto, zmęczone jak ja ...
Imię: Chmurka
Ci ludzie którzy sprzeciwiali się przeniesieniu krzyża, dla mnie nie są żadnymi katolikami tylko jakimiś fanatykami religijnymi i w żadnym wypadku nie powinni tytułować się mianem "obrońców krzyża", bo nimi nie są. Krzyż jako symbol wiary powinien zająć godne dla siebie miejsce, a tym miejscem na pewno nie jest plac przed pałacem.Krzyż jest symbolem chrześcijaństwa, symbolem Kościoła i świętości, więc czemu ma tam stać?
Krzyż ten powinien stanąć na przykład w Świątyni Opatrzności Bożej, Katedrze Warszawskiej lub na cmentarzu Powązkowskim , gdzie pochowana została część ofiar katastrofy smoleńskiej.

PostNapisane: 6 sie 2010, 07:50 
Pisarz
Pisarz

Aga 64 napisał(a):
Ci ludzie którzy sprzeciwiali się przeniesieniu krzyża, dla mnie nie są żadnymi katolikami tylko jakimiś fanatykami religijnymi i w żadnym wypadku nie powinni tytułować się mianem "obrońców krzyża",

I słusznie. Określenie " obrońcy krzyża " opatrzyłam cudzysłowem.

PostNapisane: 6 sie 2010, 19:08 
Mile widziany
Mile widziany

Imię: Ewelina
kruszynka napisał(a):
To na Wawel z tym krzyżem !

Dobre! kruszynka, rozpowszechnij ten pomysł :)

PostNapisane: 6 sie 2010, 20:01 
Pisarz
Pisarz

Jak by mieli po kolei poukładane w tych pustych mózgach, to by wiedzieli, że to z szacunkiem dla krzyża i ofiar.
Ale w zaciszu kościoła to by nikt nie widział jakich mamy katolików ,gorliwych i oddanych.
Pan Kaczyński nie pojawił się dzisiaj na uroczystości zaprzysiężenia ,pycha Go zjadła. Zapewne wiele stracił na wizerunku. :)

PostNapisane: 6 sie 2010, 20:10 
Mile widziany
Mile widziany

Imię: Ewelina
ziutek503 napisał(a):
Pan Kaczyński nie pojawił się dzisiaj na uroczystości zaprzysiężenia ,pycha Go zjadła. Zapewne wiele stracił na wizerunku. :)

I bardzo dobrze! Samounicestwienie - piękny spektakl :)

PostNapisane: 6 sie 2010, 21:12 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Aga
Jestem za tym, żeby ten krzyż stał do tego czasu, aż ludzie postawią pomnik.
Oczywistym jest, iż ten krzyż dla mnie jest upamiętnieniem pary Prezydenckiej.
Symbolem tragicznej śmierci Prezydenta Polski Lecha Kaczyńskiego i jego małżonki Marii Kaczyńskiej, nic nie ma wspólnego z symbolem wiary.

Z dopiskiem:
PROTEZA ZENON WŁODARCZAK

PostNapisane: 7 sie 2010, 10:41 
Junior Admin
Junior Admin

Imię: Agnieszka
Kaskaderum, ale w tej katastrofie, nie zginęła tylko para prezydencka..., poza tym, dlaczego ten krzyż ma stać akurat tam? Stała się rzecz straszna, ale bez przesady, ludziom broniących krzyża poprzewracało się w głowach, zagubili się, i nie wiedzą, co czynią. Żenua.

PostNapisane: 7 sie 2010, 11:53 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Aga
Wiem, że nie zgineła tylko Para Prezydencka, ale jestem za tym, aby pomnik stał pod Pałacem Prezydenckim, jeżeli ktoś chce może stawiać pomnik np. pod IPN, wszędzie tam gdzie zgineli powinni postawić np. tablice pamiątkowe np. IPN, KOPO itp.
Co im krzyż tam przeszkadza?
Szkoda, że przenosili go przed wyborami...

Z dopiskiem:
PROTEZA ZENON WŁODARCZAK

PostNapisane: 7 sie 2010, 13:03 
Junior Admin
Junior Admin

Kaskaderum napisał(a):
Szkoda, że przenosili go przed wyborami...

W tym pytaniu zawarte jest wszystko. Ten krzyż nie jest już symbolem religijnym jest kartą w grze, która nazywa się "polityka". A tak być nie powinno.

PostNapisane: 8 sie 2010, 07:59 
Pisarz
Pisarz

I to może być płętą tego wątku. :aktor2:

PostNapisane: 8 sie 2010, 13:11 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Krzyż został postawiony przez harcerzy i miał zostać zabrany na pielgrzymkę a potem zwrócony na miejsce i przeniesiony do pobliskiego kościoła św.Anny ale grupa protestujących im na to nie pozwoliła bo koczowali przez całą noc pilnując go!Na razie ten krzyż ma stać w swoim miejscu ale ma zapaść dzień,że postanowią go przenieść do pobliskiego kościoła ale kiedy nic nie wiadomo może to zrobią z nienacka aby nie było tej zadymy pod Pałacem.Nie wiem po co ten cyrk pod Pałacem a inni tańczą a to jeszcze Elvis przyjechał po prostu ludziom poprzewracało się w głowach mi to już w głowie się nie mieści.

PostNapisane: 8 sie 2010, 16:23 
Pisarz
Pisarz

Imię: Greg
W Cyrku ludzie się bawią i dobrze!
Elvis przyjechał, postawili krzyż z puszek po piwie Lech, oszołomstwo zwalczać humorem.

PostNapisane: 8 sie 2010, 19:34 
Pisarz
Pisarz

Greg_Zorba napisał(a):
postawili krzyż z puszek po piwie Lech

A co powiesz na to, że nieopodal Wawelu ustawiono reklamę z napisem " spragniony wrażeń- zimny Lech "? - czy coś w tym stylu. O to też " urażeni " problem mieli i oprotestowali... Reklamę przeniesiono i jeszcze tych debili firma przeprosiła- za co - powiedz mi? ! Czy piwo Lech nie ma prawa zimne dostarczać wrażeń?! Bo dwuznacznie się skojarzyło?!! Nie cierpię, jak ktoś opacznie przeinacza sens jakiegoś zwrotu.

PostNapisane: 8 sie 2010, 20:52 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Lokalizacja: ...Gdy patrzę w twe oczy, zmęczone jak moje To kocham to miasto, zmęczone jak ja ...
Imię: Chmurka
Pod Pałacem Prezydenckim powstał polski Hyde Park. Ludzie dyskutują nie tylko o demokracji, tu mówi się np.o wyższości spaghetti nad innymi potrawami, czy o programie badań kosmicznych.Słyszałam nawet propozycje, aby z pomnika stojącego przed Pałacem, usunąć siedzącego na koniu księcia Józefa Poniatowskiego i zastąpić go postacią zmarłego prezydenta Lecha Kaczyńskiego...
Cyrk i ludzie się bawią... myślę,że nie tylko w Polsce ale i w Europie.

PostNapisane: 8 sie 2010, 22:49 
Administrator Główny
Administrator Główny

Ja również uważam, że krzyż (ani pomnik) nie powinien stać przy Pałacu Prezydenckim. Ta tragedia dotyczy nie tylko byłej Pary Prezydenckiej, ale również innych polityków i ludzi, którzy niewiele mają wspólnego z tym miejscem. Gdy został zamordowany prezydent Narutowicz, ktoś myślał o tym, by postawić tam krzyż?
Ja nie słucham, nie patrzę i nie czytam o tym - widziałam jedynie zdjęcia. Ludzie tam zebrani płakali, przyciskali krzyże do piersi, trzymali różańce w dłoni... aż przypomniały mi się wydarzenia z 10 kwietnia. Patrząc na te zdjęcia, zastanawiałam się, dlaczego tak bardzo istotne jest dla tych ludzi, by krzyż stał tam, a nie w innym miejscu, gdzie na pewno mógłby być łatwiej dostępny dla innych? Czy miejsce jest naprawdę tak istotne? A może chcą, by Komorowski wciąż pozostawał w cieniu śp. Lecha Kaczyńskiego? Takie i podobne mam refleksje na ten temat.

PostNapisane: 9 sie 2010, 22:51 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Kaskaderum napisał(a):
Co im krzyż tam przeszkadza?

Ale komu? Czy ci,którym ewentualnie przeszkadza tak się zachowują,tak kukuryczą?
W chwili obecnej pod Pałacem jest zgromadzonych kilka tysięcy osób.
A kto to spowodował?Kaczyński Jarosław właśnie,który od 4 lipca huczy o męczeńskiej śmierci swego brata.
Ten człowiek jest bardzo chory moim zdaniem.

PostNapisane: 10 sie 2010, 09:22 
Junior Admin
Junior Admin

Ci fanatycy, którzy tak zawzięcie bronią krzyża, mają już swoją nazwę... Katotalibowie ;)
Obejrzyjcie...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1